Dröm: Kaninpolare, arrangerade äktenskap och The Most Awesome People

Ibland är man ju lite dålig på att uppdatera vissa saker… både att skriva ner dem alls och förflytta de få som blir nerskrivna hit. Här är drömmar jag drömt februari-november, från dlogg.se.

19/2 Spamma Tims blogg
22/2 Att ha kaniner som vänner och att gå vilse
10/3 Mellanlandning i U-sala
14/3 Ilska, sexförväntningar och Tom Scavo
29/3 Erkänna sin prägling (Twilight)
30/3 Vampire in charge of food
8/5 Konfasånger utanför Ånestadsskolan
25/5 Vakna på fel plats med ~samma mål
27/8 The most awesome people
18/9 Utelåst
9/10 Tre mördare på flykt
15/11 Get back together och tågbiljetter
16/11 Dejtingförbud och arrangerade äktenskap
17/11 Happy Steak-Day To Me
18/11 Full på kyrklig bekostnad

Drömd 19/2 (Spamma Tims blogg)

Tim hade skaffat en ny blogg. Den såg sådär löjligt seriös ut, så jag bestämde mig för att jävlas med honom. Jag hade nämligen hans lösenord från långt tillbaka och det visade sig att han använt samma till den här bloggen. Jag började skriva en massa spaminlägg, där jag skrev hur kul det var att jävlas med Tim. Dessutom att jag bara gjorde det på skämt, och sedan när jag hade fått massor med kommentarer som berättade hur rolig jag var så återställde jag bloggen till dess ursprungliga läge. Jag skrev under användarnamnet ”mtldr0″. Vad jag inte visste var att Tims blogg var kopplad till LiU:s hemsida och LiU blev sura på allt spam jag orsakade och stämde Tim för det. Jag lovade Tim att jag skulle erkänna att det var mitt fel till dem och säga att jag inte visste att de var länkade. Tim verkade sur på mig, men inte jättesur. När jag gick in och kollade hans blogg en sista gång så upptäckte jag att mina föräldrar hade kommenterat ett inlägg i tron om att det var min blogg. Jag undrade hur de hade hittat mig samtidigt som jag raderade deras kommentar. Jag googlade på mitt namn och försökte hitta mig, men misslyckades. Jag insåg snart att mtldr kanske inte var det mest anonyma namnet eftersom det var konsonanderna för Matilda R, och de visste att Tim var min kompis.

Drömd 22/2 (Att ha kaniner som vänner och att gå vilse)

Jag bodde i Frankrike en period, och under tiden blev jag jättebra kompis med en vildkanin som pratade med mig. När jag skulle åka hem från Frankrike så visste jag att jag skulle sakna kaninen massor, eftersom kaniner varken har telefoner eller datorer så att man kan nå dem. Kaninen var också jätteledsen över att jag skulle åka, och när jag frågade honom om han ville följa med mig hem så undrade han nur det såg ut, om det fanns mycket skog som han kunde hoppa omkring i. Jag berättade att jag bodde i stan, men att det ändå fanns en hel del skog. Sedan kom flyttbilen som skulle ta mina grejer. Jag visste att jag omöjligt skule kunna få med mig allting. Kaninen skulle sitta i en liten väska. Jag valde emellan att inte ta hem ett dragspel eller en annan grej för att kunna få plats med kaninen. Först valde jag att ta med dragspelet, men när flyttgubben ställt in det ångrade jag mig – jag hade ju redan ett dragspel hemma. Den andra grejen hade jag inte två av.

Jag skulle gå hem från universitetet. Jag tänkte ta en genväg genom ett radhusområde (med blekrosa radhus), men tappade bort vilken riktning jag gick i eftersom jag aldrig gått igenom området tidigare, men jag visste inte att jag gick i fel riktning. Jag mötte Sigrid som bodde där. Hon hälsade på mig och undrade vad jag gjorde där. Jag sa att jag var på väg hem. Hon talade om för mig att jag gick åt fel håll och pekade mig i rätt riktning. Min hjärna fick en ”aha!”-upplevelse av den informationen.
”Jo”, svarade jag. ”Jag försökte bara ta mig ut härifrån för tillfället.”
Där härifrån syftade på radhusområdet.

Jag var i församlingshemmet och det var en fest där. De som var där var konfirmander, ungdomsgruppen, Lisa såklart och en massa SH:are. Jag satt bredvid Kyashi och vi gosade hela tiden. Lisa tyckte det verkade trevligt. Vi, alla som var där, planerade och övade inför något framträdande/liknande som vi skulle göra på scenen vid ett senare tillfälle.

Drömd 10/3 (Mellanlandning i U-sala)

Jag hade åkt till Uppsala och skulle vidare till Norrland samma kväll, men det var redan ganska sent så jag var rädd att jag hade missat sista nattåget. Det hade jag inte. Jag var i farmors hus, men hon var inte där. Det var bara Rune, som skulle skjutsa mig till stationen.

Drömd 14/3 (Ilska, sexförväntningar och Tom Scavo)

Jag var på en fest i affärssyfte där jag mötte Tom Scavo (från Desperate Housewives). Det här var innan han var tillsammans med Lynette, men efter college (vilket inte går ihop egentligen, men iaf). Jag kramade honom och viskade någonting i hans öra. Vi bestämde att vi skulle ha sex, och begav oss hemmåt. Scenen var min gamla högstadieskola, men den såg inte ut som det. Det var istället trånga korridorer. Tom Scavo förvandlades snart till Adam och vi mötte några i folket. Ingrid och Annika var där. De skulle spela något brädspel och undrade om vi ville vara med, men både Adam och jag hade ingen lust med det eftersom vi skulle hem och ha sex. Vi fortsatte gå och mötte en del lärare på vägen som pratade lite med oss. Vi kom snart fram till den stora trappan som ledde ner till huvudutgången. Vi började gå ner för den, fast egentligen var det en brant backe, och när vi var nästan nere (man var tvungen att hoppa sista biten) så var det någon som ropade längst uppifrån där det var en slags balkong. Det var om något som inte hade hänt, för personen sa att om rektorn hade sagt det här så skulle hon blivit jätteförbannad. För att visa hur förbannad hon skulle ha blivit började hon kasta enorma glasblock ner för trappan, där det satt folk vid bänkar och arbetade. Jag och Adam var för långt bort för att bli träffade, och jag undrade varför hon kastade glasblocken när hon inte var arg på riktigt.

Drömd 29/3 (Erkänna sin prägling)

Jag var Jacob Black och jag hade precis insett min prägling på Bella och Edwards dotter, Renesmee. Jag förstod innebörden av det och insåg snabbt att jag var tvungen att tala med Bella. Jag visste inte hur mycket hon skulle vara redo att tala än, men innan jag hann tänka mer hade hon kommit ner och stod framför mig. Vi började prata, lättsamt och naturligt, precis som vanligt, trots att Bella borde vara utmattad efter födseln och trots att mina tankar borde vara upptagna med tankar på barnet i Rosalies famn. Det var tur att inte Edward var här och kunde höra mina tankar. Han skulle säkert gjort mos av mig om han visste. Jag sänkte ögonen mot marken och såg sedan upp mot Bella, hon såg orolig ut.
”Jag har nåt att erkänna Bella”, sa jag svagt.
”Vad är det Jacob?” undrade hon genast väldigt oroligt.
”Jag… bli inte arg Bella, men …”
Varför var det så svårt att säga? Det borde vara det mest självklara i världen att tala om vem som höll mig kvar på jorden.
”Jag har präglats”, sa jag så tyst att jag först inte trodde Bella hade uppfattat det.
”Men, det är väl bra?” sa Bella med frågande ton och såg på mig.
”På Renesmee.”
Innan jag vaknade kunde jag se hennes humör skifta till ilska.

Drömd 30/3 (Vampire in charge of food)

Jag var någonstans där det var massor med mat som jag skulle förbereda. Jag var vampyr också (twilight-vampyr). Jag fixade och donade med maten och efter ett tag kom Armand och hjälpte till. Vi skulle bära över maten till det stora bordet där folk skulle äta. Jag kunde inte bära så mycket som Armand och kände mig därför konstigt klumpig för att vara vampyr. Det var mamma och några av hennes vänner som skulle äta där, hennes vänner var kvinnorna i Desperate Housewives. Vi väntade på Lynette som var sen och jag insåg att jag var hungrig, inte törstig, vilket gjorde mig frustrerade eftersom jag omöjligt kunde vara hungrig som vampyr. För en kort sekund insåg jag att jag drömde eftersom det inte gick ihop. Sedan kom Lynette tillsammans med alla sina barn när de var små. Alla pratade engelska och jag undrade om mamma verkligen hängde med, men skakade sedan på huvudet. Det var ju hennes vänner.

Drömd 8/5 (Konfasånger utanför Ånestadsskolan)

Jag skulle besöka Ånestadsskolan för att jag ville se att jag kunde klara av det. Jag hade med mig min lillasyster Linnéa som moraliskt stöd. Hon tyckte att jag var löjlig av två anledningar, dels att jag överhuvudtaget skulle besöka min gamla högstadieskola och dels att jag tyckte det var så jobbigt. Jag kände mig jättegammal där inne och sa till Linnéa:
”Men du går ju sista året på gymnasiet”, som en tröst att jag hade med mig någon som faktiskt inte var så gammal (hon går egentligen bara andra året nu).
”Ja”, svarade hon som om hon tyckte att jag var knäpp som överhuvudtaget påpekade det.
Vi gick upp för trappan och kom till ett inglasat kontor som inte hade funnits där när jag gick där. Där inne satt en kvinna som såg sur ut, och jag drog slutsatsen att det var studievägledaren.

Jag var utanför Framtiden (byggnad) på Ånestadsskolan. Jag var där tillsammans med konfirmanderna. Leffe var också där, och vi sjöng en låt tillsammans. Det skiftade till att jag och Leffe stod en bit ifrån och såg på när vi sjöng för konfirmanderna. Alla stirrade på Leffe.
”Alla stirrar på mig”, påpekade Leffe.
”Jag stirrade för att det bara var du som kunde texten”, svarade jag.
Jag insåg att jag inte hade någonting på överkroppen när jag sjöng, förutom de breda hängslena som höll byxorna uppe. Jag fick lite panik och insåg att jag vid tillfället gjort ett statement, men eftersom jag just nu kollade på ett foto på facebook och inte var riktigt redo att dela det här statementet med resten av världen fick jag lite panik. Jag var tvungen att kontakta personen som lagt upp det och be den ta ner fotot på mig.

Drömd 25/5 (Vakna på fel plats med ~samma mål)

Jag vaknade och insåg att jag var hemma hos mina föräldrar. Jag sov i Linnéas rum, eller mitt gamla. Linnéa sov på en madrass på golvet. Hon skulle gå upp nu, men jag hade inte sagt till någon att jag behövde gå upp, så min instinktiva tanke var att somna om. Även om jag var ganska förvirrad över att jag inte var hemma. Jag var för törstig för att somna om så jag satte mig upp för att dricka vattnet jag hade vid nattduksbordet. Självklart stod det inget där för jag inte var i mitt rum. Jag kunde inte förstå att alla de gånger jag hade vaknat under natten trott att jag fortfarande varit hemma. Jag bestämde mig för att jag skulle gå upp och äta frukost.
Klockan var nästan halv nio när jag kom upp i köket. Linnéa var redo att gå hemifrån. Jag undrade om hon kunde vänta på mig, det sa hon att hon inte kunde. Jag skyndade mig massor och gick hemifrån. Jag tänkte att Ingrid, som var den jag skulle möta, skulle bli förvånad att jag faktiskt var vaken.
När jag kom fram till centrum tänkte jag gå in på ICA för att köpa någonting, men bestämde mig för att jag inte hade tid. Sedan skyndade jag mig till hållplatsen. Det var inga där än, så jag tänkte att jag kunde borsta tänderna för det hade jag inte hunnit göra ännu. Jag har ju en extratandborste i väskan. Just då ringde Ingrid för att säga att hon var på väg till skolan. Jag hörde inte vad hon sa, eftersom det åkte förbi en massa bilar när ja pratade, men hon verkade förstå att jag var uppe. Just när vi lade på strömmade en massa folk till hållplatsen, och jag tänkte att bussen var på väg och började gå med dem. Efter ett tag kändes det som att vi hade gått lite för långt och var på väg till nästa hållplats. Jag bar på en bokhylla och en irriterande nyckelpiga envisades med att sitta antingen på bokhyllan eller mig (det var en lätt bokhylla). När jag insåg att vi gått lite väl långt så tänkte jag att jag kunde ju hinna gå till ICA om de andra skulle hinna till nästa hållplats. Just som jag hade bestämt mig kom bussen. Bokhyllan var borta.
Jag klev på bussen och sa: ”Ungdom stan” till chauffören. Han tog fram en konstig apparat och knappade in något och la mitt busskort emot. Det lät inte blip, så jag misstänkte att inga pengar dragits. När jag kommit in en bit på bussen hittade jag Unni och satte mig några platser innanför henne.
Jag började fundera på vart jag skulle gå av eftersom en stark nostalgisk känsla ville att jag skulle kliva av på Katedral. Jag visste att eftersom jag skulle träffa Ingrid skulle jag kliva av på hennes gamla skola, Folkunga. I veva med att jag försökte reda ut det där så började alla killar sjunga på bussen. Busschaffören bad dem sluta, men de fortsatte skråla på och lät värre än en hejaklack på en hockeymatch. Jag var glad över att jag hade tagit med mig mig iPod och började rota fram den.

Drömd 27/8 (The most awesome people)

Nora och Eric satt bredvid varandra på något som antingen var ett tåg eller flyg och pratade. Jag satt två säten längre fram med min mamma. Jag vände mig om för att höra på diskussionen. De diskuterade en fest som hade ägt rum några dagar innan. Diskussionen fokuserade på att Skåne hade druckit väldigt mycket (på ett bra sätt). Nora och Eric drog slutsatsen att eftersom de, jag och Hallberg hade druckit ganska mycket, och vi faktiskt var de mest awesome människorna på hela jorden, så var det inte så konstigt att även Skåne ville vara en del av vår awesomeness.

Eftersom jag satt bredvid min mor så tyckte jag att det var en typiskt dålig idé att de skulle prata om hur full jag hade varit några dagar innan, så jag bytte samtalsämne till våra utlandsresor och diskuterade det roliga faktumet att Erics flyg skulle mellanlanda i Peking i hans resa mot Japan, och att mitt skulle mellanlanda i Tokyo på min resa till Kina. Det var ganska komiskt att vi inte hittat direktflyg till respektive land när det uppenbarligen fanns.

Drömd 18/9 (Utelåst)

Jag gick ut ur mitt rum, men insåg så fort jag hade stängt dörren att jag glömt min plånbok (i vilken jag också hade nyckeln) i rummet. Snabbt blev jag tvungen att leta upp min rumskompis, Armand. Han var i matsalen på området, och ville inte gå och öppna dörren för mig. Jag bad honom låna mig pengar till lunch, så skulle han kunna låsa upp efteråt. Det var okej. Maten såg jättegod ut, i salladen fanns såna där gröna blad som ofta ligger i nudelsopporna här, så jag tog ovanligt mycket sallad. Sedan gick vi tillbaka till rummet och Armand låste upp dörren.

Drömd 9/10 (Tre mördare på flykt)

Jag var på ett kafé tillsammans med Eric och Armand. Vi hade varsin dator eftersom kafét hade fritt Wi-Fi. Vi höll på att akut leta upp tågresor ut i Europa som vi skulle åka på. Vi hade mördat en person och var tvungna att lämna landet innan någon kom på att det var vi. Eric sträckte sig sig över Armand som satt i mitten och sa:
”Jag har hittat den perfekta rutten, men vi måste skynda oss, tåget går om fem minuter!”
”Det är omöjligt”, svarade jag. ”Jag har inte mitt pass på mig!”
Jag tänkte på mitt pass som befann sig hemma hos mina föräldrar. Det kunde inte hjälpas. Vi var helt enkelt tvungna att åka. Jag skyndade mig ut ur kafét och satte mig längre bort på parkeringsplatsen där jag började läsa någonting. Plötsligt svängde en bil in på platsen precis framför där jag satt och jag var rädd att någon skulle känna igen mig, så jag förvandlade mig till en räv och sprang över parkeringen. Folk såg efter mig och pekade eftersom min regnjacka inte förvandlats med mig, utan jag nu var en räv iklädd en regnjacka. När jag kom utanför folks blickfång, tillbaka inne i kafét förvandlade jag tillbaka mig. Armand och Eric var inte länge där. Jag gick och hämtade min väska, med min dator i som fanns i ett hörn och gick till ett rum. Det rummet innehöll mycket information om den här mannen vi mördat, som verkade ha varit någon form av politiker i en korrupt regering som vi arbetade emot. Jag skulle just till att läsa ett dokument som verkade intressant när en stor karl stod i dörröppningen och sa:
”Så det är du som är mördaren…”
Jag visste inte alls vad jag skulle svara. Det enda jag visste var att nu var det kört, det fanns ingen väg att fly.

Drömd 15/11 (Get back together och tågbiljetter)

Gunnar ringde på hemma hos mig, i min lägenhet i skägget (som inte alls såg ut som min lägenhet). De höll på att renovera badrummet här, och jag blev chockad när jag såg den gamla toalettstolen ute i korridoren när jag släppte in Gunnar. Sist jag hade sett den hade den stått i min garderob. Gunnar kom in och berättade att han ville att vi skulle bli tillsammans igen. Jag sa att det inte gick eftersom jag hade ett nytt förhållande nu. Han sa att vi kunde ha nåt i smyg, och att ingen behövde veta. Trots att jag visste att det var fel och att jag och Gunnar inte hade någon framtid kändes det i den stunden väldigt rätt.

Jag gick ner för gatan utanför sovsalarna tillsammans med Andrea. Vi lyssnade på musik på något sätt och när ”When I kissed the teacher” med ABBA kom på började Andrea också sjunga med. Hon förklarade att det var en av hennes absoluta favoritsånger. Vi kom fram till ett stånd som sålde flygbiljetter, det var dit vi hade varit på väg eftersom jag skulle kolla upp priserna till Japan. Jag bad kvinnan i ståndet att kolla upp priserna för de datum jag ville åka. Hon slog in det i sin dator och på skärmen kom priser upp i olika valutor; dollar, euro och yuan. Det första jag såg var att det var billigt, och det andra jag såg var att priset i yuan var billigare än de andra två. Det såg nämligen ut att kosta 2.6 CNY (ungefär samma i SEK).
”Det kan inte stämma!” tänkte jag och kollade efter igen.
Mycket riktigt, det kostade 2 600 yuan, men det var fortfarande billigt i jämförelse med vad Eric hade betalat. Just då kom han promenerande ner för gatan, och mycket förvirrad av hans närvaro utbrast jag:
”Vad fan gör du här?!”
Han sa att han nyss landat med flyget, och kommit hit med taxi. Det förklarade fortfarande inte hur han hade hittat mig vid exakt det här ståndet på gatan, vilket gjorde mig förvirrad. Jag bestämde mig dock för att inte tänka mer på det, berättade för honom om de billiga biljetterna till Japan och mobbade honom lie för att han hade betalat överpris på resan hit.

Drömd 16/11 (Dejtingförbud och arrangerade äktenskap)

Det var början av gymnasiet och jag hade precis börjat dejta Gunnar. Nu föll det sig dock så att Gunnar var stenrik, eller snarare hans far var stenrik, och allt var väldigt viktigt att det var rätt. Hans mamma visste att vi dejtade, men han fick inte ha flickvän för sin pappa, så vi var tvungna att hålla det hemligt. Jag, Ingrid och Adam var hemma hos Gunn (även om det såg helt annorlunda ut), och jag strök min hand utmed Gunns rygg just som hans pappa kom in i rummet. Hans pappa hade axellångt hår. Jag försökte snabbt få det jag gjorde att se ut som nåt jag gjorde med alla mina vänner. Jag visste att detta var någon typ av dröm, och försökte titta på Gunns pappa för att se om han såg likadan ut med långt hår. Jag kunde svagt känna igen honom under håret.

Eric var gift med någon person som han nästan aldrig träffade. Tydligen var det något typ av arrangerat äktenskap, men inte från hans föräldrars håll eftersom hans mor inte stöttade det. Jag var förvirrad hur han hade kunnat säga ”Ja” vid altaret till någon han visste han inte ville leva resten av livet med. I vilket fall så var jag hos honom. Han satt i sin säng, och sa att han var tvungen att ringa sin mamma. Han ringde henne och sa:
”Hej mamma! Jag vill skydda mig mot könssjukdomar…”
Tydligen visste han inte hur man gjorde det, och frågade sin mamma om råd eftersom hon är läkare. Jag tolkade det han sa som att han skulle börja ha sex utanför sitt äktenskap. Under tiden satt jag på facebook och kollade på gamla profilbilder på honom. På en bild hade han jättekonstig frisyr och näspiercing. Det passade honom inte alls och jag var glad att han inte såg ut så längre.

Drömd 17/11 (Happy Steak-Day To Me)

Jag, Rita och Sarah skulle äta på den franska restaurangen. Jag kunde inte komma på om jag ville ha min stek medium rare eller medium. Jag visste dock att jag för en gångs skull skulle ta en hel stek och inte bara bitar eftersom det var min födelsedag. Vi hade hört att det var något erbjudande och Rita reste sig upp och frågade en man där på franska om erbjudandet fortfarande gällde.

Drömd 18/11 (Full på kyrklig bekostnad)

Jag var i en jättestor kyrka. Det var domkyrkan i Paris. Den var så stor att längst till höger hade den en stor vinsamling, och uppehållsrum som inte var del av själva kyrkan. Jag kunde inte delta i mässan eftersom den var katolsk, så jag skulle dricka ett glas vin. Det var väldigt sött och smakade mycket vindruva. Jag tyckte mycket om det. Jag var uppe på någon slags balkong, och när jag var klar med mitt enda glas vin var jag jättefull. Jag kunde knappt ta mig ner för trapporna. Jag passerade två franska poliser och försökte se normal ut. Jag misslyckades med det, men de brydde sig inte om mig. Jag kom ut i andra änden av kyrkan, och nu var jag sen till Taizémässan jag skulle på, så jag skyndade in i kyrkan. Det var bara jag och prästen där. Sedan när jag vände mig om och kollade igen var kyrkan fullsatt. Jag undrade hur full man egentligen kunde bli efter ett glas vin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>