Studentklubbar

Igår var det dags för ett nytt äventyr. Jag hade stått både måndag och tisdag och försökt värva medlemmar till English Association, och samtidigt gått runt och kollar lite på andra föreningar som verkade intressanta. Eftersom igår var sista dagen som föreningarna stod uppställda var det därför dags att skriva upp sig på allt intressant. Det var väldigt kul att gå runt och kolla på de olika klubbarna, och redan innan igår hade jag bestämt mig att jag skulle gå med i campingklubben och dansklubben.

Campingklubben anordnar ca två campingturer i månaden om jag minns dem rätt. De verkar vara mycket förtjusta i bergsklättring, även om det kanske är en bra sak att vara i Kina. Dessvärre var deras båda campingturer för lovet helt fullbokade, så vad som kommer hända kommande veckan är fortfarande ovisst.

Dansklubben var jag lite tveksam att gå med i. Jag tycker det är kul att dansa, men är inte så duktig på det. Jag förvissade mig dock snabbt om att de hade danskurser man kunde gå. Så det kommer också bli väldigt roligt. Jag väljer att satsa på dans, eftersom jag innan jag åkte hade tänkt mig att bli awesome på dans eller kampsport. Det sistnämnda är dock väldigt svårt att bli awesome på.

Jag är med i totalt fyra klubbar nu, vilket lämnar den sista klubben jag gick med i. Det var inte alls meningen. Jag blev uppraggad av en isbjörn när jag var på väg till dansklubben. Ingen i föreningen kunde prata speciellt bra engelska, men efter ett tag insåg jag att det var en förening vars främsta syfte var att rädda miljön. Det de gjorde var att plocka skräp (alternativt sopsortera, är inte helt säker på vad deras knackliga engelska menade och ingen gjorde ett försök att prata kinesiska med mig, trots att jag sa att jag förstod om de pratade långsamt), ha Earth Hour-party och cykla ut till lågstadieskolorna för att undervisa barn om miljön. Sedan hade de tydligen för sig en massa andra roliga saker emellanåt, som att campa tillsammans, återigen om jag förstod dem rätt. Jag gick därifrån och var lite osäker på om jag skulle gå med i klubben, ingen kunde ju som sagt engelska. Några minuter senare insåg jag dock att det egentligen bara borde vara nåt positivt. Plus att mitt samvete tog form av Käts, Annika och Ingrid som jag av någon anledning fick för mig skulle bli väldigt arga om jag lät bli att gå med. Om det är något land som behöver ett aktivt arbete för miljön så är det Kina. Så mestadels är det nog mina tre kära vänners fel att jag faktiskt gick med, men om jag kommer in bra i gruppen så hoppas jag att det kommer stärka min kinesiska ganska så mycket. Miljön kanske inte kommer bli mycket bättre, men många bäckar små …

5 reaktion på “Studentklubbar

 1. Annika

  Hej! Känns bra att ha varit med om att uträtta något gott, genom dig! :P Det låter i alla fall kul att vara med i klubbar, så får man göra roliga saker och får socialt umgänge på kuppen.

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  Jag får se hur många jag fortsätter vara med i. Var på möte med dansklubben igår, och den tar upp måndags- och onsdagskvällar. När de andra klubbarna möts är jag inte helt säker på, eftersom de skickar sms på kinesiska, och det enda jag ser på min telefon då är fyrkanter.

 3. Rävöra Inläggsförfattare

  Idag hade vi första mötet med Environmental Association, och är det någon klubb jag kommer att fortsätta med så är det den här. De var hur mysiga som helst. När presentationerna var slut så kom typ 5-6 personer och satte sig vid mig och började prata såväl på engelska som kinesiska. När jag tillslut skulle återvända till min sovsal var det en som beskrev klubben:
  ”We are like a family.”
  Jag har aldrig någonsin känt mig så väl mottagen och omtyckt från första början i något sammanhang. <3

 4. Katarina

  Oj, här har man missat att läsa! Såklart jag hade blivit jättearg om du inte gått med ;) Nu var det ju ett tag sen, hur är klubben nu?

 5. Rävöra Inläggsförfattare

  Den här klubben är den enda som jag faktiskt har fortsatt att vara med i av dem jag skrev upp mig på. Det är världens mysigaste klubb faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>