Dröm: Julius Caesar eller Severus Snape?

Drömmar från dlogg.se i juli och augusti.
Ber om ursäkt för att många drömmar saknar åäö då de skrevs ner när jag var i Kina.

23/8 Tim blir pappa istället för civilingenjör
8/8 Annas bror, egyptenstaty och TMAT01
4/8 Svenska Hogwart
25/7 Misslyckad tvätt
21/7 Orkar inte mer
20/7 Ahlgrensbilar vill ha köttätande växter
19/7 Länge leve Caesar!
16/7 Solrosporr
15/7 Trehjulingens last
11/7 Familjebråk och Annas hemska parkering
9/7 Flygplansresa och bullallergi
6/7 Den tama vildkaninen
3/7 Min hemliga affär med professor Snape

Drömd 23/8 (Tim blir pappa istället för civilingenjör)

Jag satt och åt mat och pratade med Karin. Vi diskuterade att hennes pojkvän Tim hade bytt utbildning och inte längre pluggade till civilingenjör. Sedan frågade jag tyst (eftersom det var lite hemligt) hur det gick med graviditeten, för tydligen var Karin gravid i tredje månaden. Hon sa att det gick bra och man nästan kunde se att hon var gravid nu.

Drömd 8/8 (Annas bror, egyptenstaty och TMAT01)

Jag var i Kina och pratade med Anna. Hon hade en bror och en kompis som hon åkte med, men eftersom hon sov på min våning så fick hon aldrig träffa dem och jag trodde hon hade åkt själv. Hennes bror hade ett trick där han kunde lista ut vad man tänkte genom att hålla ett finger på ens öra. Han hade visat det för mig en gång och jag hade blivit väldigt imponerad. Han kom upp till min våning samtidigt som Anna hade gått ner och skulle illustrera det för mig igen. Problemet var bara att jag låg naken i min säng under täcket eftersom jag skulle sova och uppenbarligen inte hade vett nog att använda pyjamas. Han visade igen och jag tänkte på Snape. Han sa att det var ovanligt svårt och gled med fingret ner längst sidan på min kropp till början på mitt ben under täcket, för det skulle enligt honom hjälpa honom med tankeläsningen. Jag kunde inte koncentrera mig på Snape längre och visste inte vad jag tänkte på vilket resulterade i att inte han heller visste det.
Senare gick jag ner till Anna och frågade om hennes bror alltid brukade göra så eftersom jag kände mig lite smått utnyttjad av vad han hade gjort. Hon blev jättepissed på honom och sa att det inte var första gången han hade gjort så mot någon. Det hela slutade med att han anmäldes.

(Egyptenstaty på kinesiska, film eller verklighet?)
Några satt och byggde en stor Egyptiskinspirerad staty i öknen. Jag gick förbi där någon satt och frågade vad den bestod av. Killen sa orden på kinesiska för att hon inte skulle förstå exakt var det var, och hon nöjde sig. Jag förstod dock vad han sa eftersom jag kunde kinesiska och det var att statyn var gjord av maräng. Jag gick ut och bröt av en bit av statyn, och när jag kom in och åt på den stirrade mannen på mig och sa:
”Ni shou hanyu ma?” (Pratar du kinesiska?)
”Shou ba!” (Ja)
Det var dock inte helt sant att jag hade förstått vad han hade sagt eftersom jag kom på att jag inte kunde ordet för maräng, men sedan kom jag på att filmen hade varit textad när han sa det.

(TMAT01 – Gastronomi eller dekoration?)
Jag kom hem från min Kinaresa. Tydligen hade den krockat med ett stort projektarbete på universitetet. Jag trodde att jag bara skulle ha missat litegrand, men jag hade missat en halvvägsinlämning som inte var obligatorisk, men som gett alla användbar kritik. Min fysiklärare från gymnasiet var där och klagade på min frånvaro, han var tydligen handledare. Arbetet gick ut på att man skulle lägga upp potatis, kött och sås snyggt på en tallrik och första inlämningen hade man bara behövt visa potatisen. Jag började skiva mina kokta potatisar för att det var snyggt, men då de var lite överkokta så gick de sönder, jag svor åt det men tänkte att det nog gick bra en då. Jag funderade på att göra en sen halvvägsinlämning, men bestämde mig istället för att ta allt på en gång, det fick gå som det ville om de nu var tvugna att ha en kurs som började innan nolle-p.

Drömd 4/8 (Svenska Hogwarts)

Jag kom på att jag skulle betala in min deltagaravgift till SHiRL och sprang till datorn och gjorde det.

Det var en liten kiosk som några SH:are tog över, bland andra jag, Quiwi och HenrikJ. Det hängde en skylt framför det det stod ”Du måste vara över 18 för att handla här”, det var eftersom affären sålde mest alkohol och tobak. Vi gjorde dock om affären till att sälja SH-grejer och ändrade skylten till ”Du behöver inte vara 18 för att handla här”. En polis trodde att vi försökte sälja alkohol och tobak till minderåriga pga skylten och kom för att fråga ut oss om det.

Drömd 25/7 (Misslyckad tvätt)

Pappa hade tvättat sina kläder och jag hjälpte honom att hänga upp dem på tork. Han hade tvättat grönt och en tidigare grön- och vitrandig tröja var numera grön- och ljusgrönrandig. Jag sa att om han skulle blanda färger fick han inte tvätta i mer än 30 grader! Som bevis visade jag att ljust den grön- och vitrandiga tröjan hade 30 grader som maxtemperatur. Pappa hade tvättat i 70 grader.

Ellinor kastade boll inomhus. Det var en lite studsboll. Jag sa åt henne att sluta. Hon slutade inte och då slog jag till henne på kinden. Hon blev arg. Vår hundvalp (som vi tydligen hade) tog bollen och sprang iväg med den. Han hoppade upp på bänken och jag sneglade på mamma som bekräftade min outtalade fråga, att valpen inte fick lov att vara där. Jag slängde ner den på golvet. Den var söt.

Jag stod på balkongen och rökte. Pappa kom ut och jag slängde fort ifrån mig cigaretten. Han hann se den och började skälla på mig.

Drömd 21/7 (Orkar inte mer)

Jag lag pa en rund gron sang, typisk IKEA-modell. Nagon skulle ha sex med mig och jag hade gett upp att kampa emot. Da kom jag att tanka pa Gunnar som satt pa ett flygplan pa vag mot mig och aterfick kraften att saga ifran.

Drömd 20/7 (Ahlgrensbilar vill ha köttätande växter)

Pappa fick ett brev fran Ahlgrensbilar (medlem pa svenskahogwarts) dar det stod att han skulle skicka lite bilder pa kottatande vaxter. Ahlgrensbilar var tydligen en kille fran min gymnasieklass som studerade pa universitetet (dock sa jobbade denna kille pa McDonalds sist jag sag honom). Pappa trodde inte att han som student skulle ha tid med kottatande vaxter, men skrev inte det i brevet.

Drömd 19/7 (Länge leve Caesar!)

Jag var en enkel kvinna i antikens Rom. Jag knafoll framfor Ceasar och sa att jag skulle gora vad som helst for honom. Jag var friboren sa han skulle inte kunna tvinga mig till nagonting, men jag visste att jag ville gora vad som helst for att hjalpa honom.

Drömd 16/7 (Solrosporr)

Det var en solros som stod ensam pa ett stalle. Han drog upp sig sjalv ur marken for att hitta en annan solros eftersom det var solrosornas parningssasong. Han hoppade ivag en bit och hittade en tjej-solros och de blev genast foralskade. De bestamde att de skulle motas nasta dag for att para sig. Solrosen hoppade hem till sig och satte ner sig i marken igen. Nasta dag skyndade han sig att ga till den andra solrosen, men nar han kom dit sa var hans basta van dar och satte pa hans flickvan. Solrosen blev jattearg och kunde inte forsta varfor han hade berattat om henne for sin ”basta” van.

Drömd 15/7 (Trehjulingens last)

Jag cyklade trehjuling (inte de man har nar man ar liten, utan stora som det kryllar av i Kina). Jag hade nagonting vardefullt pa flaket som jag var tvungen att fly med. Ellinor satt pa flaket for att se till att ingenting ramlade av. Mamma jagade oss pa en moped och vi hade i princip ingen chans att fly fran henne, men jag visste att vi skulle klara det. Vi cyklade mot Stangan och jag svangde hoger for att cykla upp pa vagen bredvid, men aningen forsent. Framhjulet gick over kanten och resten av cykeln foljde efter. Jag och Ellinor simmade i vattnet. Mamma skulle nu vara tvungen att dyka efter cykeln om hon ville ha grejerna pa den, men det skulle aven vi vara tvugna att gora.

Drömd 11/7 (Familjebråk och Annas hemska parkering)

Jag badade i en sjö tillsammans med mamma, Linnéa och Ellinor. Jag hade en krusbärsläsk som var väldigt god. Min mor fascinerades av hur kolsyran spred sig i vattnet om man hällde lite av läsken i sjön. Jag tänkte att det var väl okej att hon hällde ut lite, men sen ville jag ha tillbaka den. Mynningen på flaskan hamnade under vattnet så att en mindre mängd sjövatten rann in i flaskan. Jag blev förbannad och skulle säga till henne, för nu var ju läsken odrickbar. Innan jag han säga någonting började Linnéa prata och jag pekade med mitt pekfinger mot hennes ansikte tills jag nuddade hennes mun och då tystnade hon. Jag vände mig till mamma och sa:
”Är du helt jävla dum i huvudet?”
Linnéa gick därifrån och mamma började skrika på mig innan jag ens hann börja förklara varför jag var arg på henne. Jag tog läskflaskan från henne och då hon inte blev tyst trots att jag försökte säga saker så hällde jag tillsist den kvarvarande läsken över hennes huvud.

Jag var i kyrkan i Taizé och munkarna turades om att läsa en vers på svenska som var väldigt fin.
Jag gick iväg till ett rum en bit bort. Jag väntade på Gunnar och spenderade tiden att titta på folks jättestora (vandrings-)ryggsäckar som var väldigt användbara. Anna (från min klass i Beijing) kom dit, i drömmen kände jag henne dock inte. Hon hade en sådan ryggsäck. Hon kastade sina bilnycklar till mig och bad mig att springa upp och parkera hennes bil ordentligt. Jag undrade hur jag skulle veta vilken som var hennes. Hon svarade att jag skulle märka det, i det var det underförstått att hon hade parkerat den så dåligt redan att det var omöjligt att missa den.
När jag gick mot bilen mötte jag Ingrid. Hon satt vid ett litet hus. I drömmen hade hon och Gunnar haft en flirt för henne för ett knappt år sen. Jag var arg på båda för det och jag frågade Ingrid varför, för det hela gjorde mig så ledsen. De hade i vilket fall slutat flirten för att de egentligen inte alls var intresserade av varandra.
I trappen mötte jag Paul som Gunnar ganska nyligen hade haft en flirt med. Jag var lite konfunderad över det. När jag sedan mötte Gunnar frågade jag honom om han hade kysst Paul och han sa att det var väl klart han hade gjort det. Jag tyckte det var väldigt udda eftersom jag inte trodde han var intresserad av killar. Dessutom tyckte jag att det var jättejobbigt att han hade kysst en annan person, men jag älskade honom fortfarande.
Vi kom fram till Annas bil. Den var fruktansvärt parkerad. Hela hennes spanska familj var där. Hennes farmor hade slöja.

Drömd 9/7 (Flygplansresa och bullallergi)

Vi skulle flyga hem i ett stort plan. Planet hade nastan precis lyft nar det skulle landa igen. Det landade en bit fran dar jag bor, men det sag helt annorlunda ut. Ingrid gick in i ett hus och stallde ner stora kassar med grejer dar. Hon tankte lamna dem sa eftersom hon skulle ha fest dar i helgen. Jag sa att hon skulle lata bli eftersom lokalen var ett dagis och barnen kunde skada sig pa grejerna. Hon lyssnade inte.

Jag hade nagra kompisar hemma hos mig. Jag at en bulle och Hanna kom och ville smaka. Eftersom hon inte sa nagonting sa kom jag inte ihag att hon var allergisk mot notter (av nagon anledning var det jordnotter pa bullen). Hon tog ett bett av bullen och ganska snart foll hon ihop med andnod. Jag ringde 112 och bad om en ambulans och forklarade att det var akut och att hon skulle do. Jag ville inte kora henne till sjukhuset eftersom jag var i chocktillstand. De kunde inte komma direkt.

Drömd 6/7 (Den tama vildkaninen)

Jag tittade på ett naturprogram och det var en speciell typ av vildkanin som hade små oron, ungefär som en mus. Den här kaninen var tam naturligt. Jag böjde mig ner for att klappa den, men kom på att jag bara såg på TV, sen visade de en jättevacker räv med en skarp röd färg och vackra kontraster mellan rött och vitt. Jag ropade på Gunnar sa han skulle kolla upp, men han gjorde inte det och snart hade de pratat klart om räven. Programmet tog slut efter de hade pratat om någon fisk.

Drömd 3/7 (Min hemliga affär med professor Snape)

Jag var i en stor grådaskig byggnad som var min skola. Det hände en massa konstiga grejer där. Jag hittade professor Snape och sa åt honom att mota mig någonstans lite senare. Han sa att han eventuellt inte skulle hinna. Vi hade inget förhållande an, men vi var på G. Jag gick iväg, det var som en labyrint och jag trodde att jag gick vilse. Snart stötte jag på Snape igen, den har gången var inga andra människor runt omkring, men han sa att han var tvungen att göra nåt på sitt kontor innan vi kunde träffas. Jag kände på oss att vi skulle ha sex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>