Dröm: Snapes dotter på Svenska Hogwarts

Drömmar från dlogg.se i maj.

27/5 De vackraste båtarna har blåa segel
19/5 Gåta i utomhusrum
15/5 Morden i Midsomer och lektionsgivarrace
14/5 Syra i vattenkran uppmuntrar spansk släktforskning
11/5 Skype + SH = Lycka
9/5 Spanskprov, läppstift och riddarrustningar
8/5 Snapes lilla Elisabeth
6/5 Adam är inte mitt ex
5/5 Te under nageln
3/5 Bråk med lillasyster
1/5 Naken föreläsare ensam i aulan

Drömd 27/5 (De vackraste båtarna har blåa segel)

Jag stod på en brygga och såg en båt som guppade några meter utanför. Båten såg ut som en stor mörk eka med en mast. På masten fanns ett blått segel som var ihopfällt. Seglet fick mig att tänka på blåa underlakan, med den enkla skillnad att seglet inte var urtvättat. Hela båten var som tagen ur en vacker tavla och jag tänkte att det var sällan man fick se en sådan fin båt i verkligheten. Jag tänkte att jag skulle simma ut och hämta båten så den inte låg bortglömd. Jag dök i vattnet och simmade fram till aktern där jag tog tag i båten och försökte simma tillbaka, men det var i princip omöjligt. Personen som jag varit med på bryggan ropade till mig att båten var konstruerad på ett sätt att den inte kunde åka baklänges. Jag simmade då fram till fören istället och simmade med båten mot en annan brygga lite lite längre bort för att jag skulle slipa vända den.

Jag hade fått sommarjobb på pappas jobb. Jag fick jättetråkiga arbetsuppgifter och spenderade tiden med att komma på vad jag skulle göra för att få roligare uppgifter.

Jag var i mitt rum och kollade på ett blad på en växt. På bladet fanns en svart prick och när man klämde på den kom det upp en lång vit maskliknande sak. Snart visade det sig att det var en larv och den försökte krypa iväg. Jag bad mamma hämta papper så vi kunde plocka bort den. Medan mamma var borta genomgick larven en förvandling och blev en geting. Sedan jagade jag getingen (som först blev halvt handikappad) med in stor upochnervänd skål samt plastfolie.

Drömd 19/5 (Gåta i utomhusrum)

Jag skulle någonstans, och innan man kunde gå in där var man tvungen att klättra in i ett rum utomhus där man skulle lösa en gåta med olika saker i rummet. Gåtorna såg olika ut. Jag försökte fuska, men de kom på mig så jag blev tvungen att börja om med en ny gåta. Det var en läskig jätte som bodde där.

Drömd 15/5 (Morden i Midsomer och lektionsgivarrace)

Vi hade lektionsgivar-race med SH på IRC. Jag raggade elever som ville ha TFL, men andra TFL-lärare raggade till sig de flesta. Jag hade en lektion som jag började på, men jag var stressad och höll på med annat samtidigt och han inte avsluta den innan tiden var ute för jag var för seg. Sparv hade hunnit ge massor lektioner så hon vann.

Jag skulle med ett flyg. Ellinor följde mig till flygplatsen och när jag skulle in klappade jag henne på huvudet och sa:
”När jag var två år yngre än du så flög jag själv.” (hon är 13)
Ellinor smet in under spärren och jag sa att det fick hon inte göra, sen trodde jag hon stal mitt pass, men det gjorde hon inte för båda låg i väskan (det gamla och det nya). Jag gick in och där satt några som var faddrar för alla på resan och frågade om jag inte ville ha nåt att äta. Jag var tveksam. Sedan sa de att det var gratis om jag använde kupongerna jag fått med. Jag plockade upp dem och kollade mitt val. Samtidigt hörde jag flygplansmotorn starta utanför, men jag ville ju ha min mat först! Dessutom hade inte faddrarna gått in i planet. När jag tittade ut hade planet lyft. Tydligen skulle faddrarna inte med planet, och maten skulle jag få ombord, inte där. Jag tyckte faddrarna var dåliga faddrar som hade misslett mig och blev sur.

Gunnar, Viktor och jag skulle åka hem till honom i hans moped. Viktor kröp ihop i den lilla lådan längst fram och jag och Gunnar satte oss i det trånga flaket. Därifrån skulle Gunnar styra. Vi mötte en kinesisk eller japansk bil och körde förbi med varandra på höger sida.
”Vist är det jämt så med kineser”, sa jag. ”Jag har alltid fått möta dem på fel sida!”
Jag hade gjort det tre gånger, enligt drömmen. Sedan åkte vi ut på en stor väg. Viktor somnade. Gunnar var tvungen att vända på sig så han kunde se och jag höll på att trilla av. Mamma ringde och frågade vart jag var.
”Vi är på väg hem till Gunnar”, sa jag. ”Nej, vi åker hans moped… Kan du sluta knuffas jag trillar av!… men var inte orolig… okej, hejdå.”
När jag tittade på Viktor som sov så var han Gunnar, men Gunnar satt ju bredvid mig. Jag blev förvirrad över att det var två Gunnar där.

De hade gjort nya säsonger av Morden i Midsomer. Jag såg dem innan de hade textat dem till svenska. Mannen (som jag var) gick ner i källaren och upptäckte att hans fru var mördaren, för alla liken låg där i sovsäckspåsar. Frun hade knuffat ner dem för trappan. Plötsligt var frun där och sa:
”And you won’t live to tell the story!”
Hon hade en stor kökskniv i handen och jag skrek och försökte fly, men eftersom jag var gammal och stel (med käpp) så hade jag dåliga odds.
Plötsligt var jag med några som försökte utreda mordet istället. De gick igenom alla bevis och jag sa:
”Så ni vet inte vem som är mördaren?”
Jag visste ju, men jag kunde ju inte avslöja det där, eftersom det var på ett tidigare stadium i filmen. Jag var så lockad att säga att de skulle titta i det äldre parets källare, för jag ville inte att fler skulle bli mördade.

Drömd 14/5 (Syra i vattenkran uppmuntrar spansk släktforskning)

Jag var i ett hus. Min gamla kemilärare Hans var där och berättade för mig att i en av kranarna så fanns frätande syra. Planen var att Sofia i min klass skulle komma dit och tvätta händerna, men få en droppe syra på sig istället. I drömmen var det ett riktigt bra skämt. Tyvärr märkte Sofia att det var någonting fel och frågade mig. Jag ljög, men jag var fruktansvärt dålig på att ljuga så hon genomskådade allt. Jag smet därifrån. I korridoren var det två personer, vars ansikte jag känner igen från universitetet, som bar stora kartonger. De anordnade en typ av arrangemang.

En person försökte beskriva integralräkning på en kropp (kub), D, men när han skulle skriva delta D så ritade han en liten låda istället för att skriva delta D samtidigt som han sa ”delta D”. Jag blev sur och tog över redovisningen. Först tänkte jag skulle ta över ett klot, men sen kom jag på att kub var mycket lättare att rita och att jag inte mindes hur man integrerade ett klot. Jag skrev ”delta D” om kubens lilla bit (jag använde självklart den grekiska bokstaven delta). Dock tog den svarta whiteboardpennan slut och jag hittade bara röda, vilket var dumt eftersom man aldrig skulle skriva med rött. Sedan lyfte jag på några papper och hittade en grön och en blå också. Den gröna fungerade jättebra. Kim kom in i salen och sa:
”Jag hade tänkt skriva den här tentan seriöst, så man borde ju anstränga sig lite.”
Med det menade han att förklara varför han var där. De (Kim och den andra personen) lyssnade på mig i ungefär 30 s innan tjejerna som bar kartonger i korridoren utanför tappade massor kartonger utanför. Då stirrade de bara, handfallna, på dem. Jag försökte få deras uppmärksamhet genom att höjta på dem, men de märkte ingenting. Jag blev frustrerad och senare sur.

Jag och min lillasyster Linnéa skulle gå på en tillställning. Dit skulle man ha med sig en bok som jag hade köpt. Den var jättegammal. Vi höll på att skriva våra namn på insidan av pärmen. Jag kommenterade att eftersom vi gjorde det skulle vi aldrig kunna sälja den vidare. Mamma behövde en annan bok, men hon hade inte råd.

Jag höll på att göra om släkten Westley, men kunde omöjligt få ihop de två sista generationerna. Det vart att antingen fick de barn när de var över 40 eller så lade jag till en generation emellan och då blev de genast alldeles för unga, 15-20.

Jag var på universitetet i en korridor som vad väldigt bred och hade oranga fåtöljer på ena sidan och gröna på den andra. Jag målade en orange stol i den gröna avdelningen (om jag målade upp scenen eller på ett separat papper i scenen vet jag inte, men jag satt på en orange stol). Gunnar frågade varför jag ställde den fel och jag berättade att den hade en viktig poäng för historien. Gunns mamma kom fram och frågade om det inte var så att jag ville läsa spanska, för då skulle hon kunna fia ihop en kurs med Victoria som jobbade på universitetet halva veckan. Jag sa att det ville jag, men jag ville inte att den skulle ha några krav, utan gå väldigt långsamt för jag hann inte med mer deadlines.
Sedan gick jag iväg till min första spansklektion med Victoria, det var jag och någon till. Victoria var glad för att jag skulle läsa spanska igen.
Efter det var jag i en sal på Katedral och skulle skriva prov i spanska. Ingrid var där och undrade vad jag gjorde där. Jag berättade att jag läste spanska med Victoria och Ingrid blev förvånad att hon fanns på universitetet.

Drömd 11/5 (Skype + SH = Lycka)

Jag drömde att jag vaknade för att jag var på Skype med massa SH:are. Bland annat Sarah Brooke och Gaya var där. Vi planerade ett SHiRL.

Drömd 9/5 (Spanskprov, läppstift och riddarrustningar)

Jag var på sjukhuset i en sal där jag skulle skriva ett prov i spanska. Det fanns dock bara en halv uppsättning prov så man fick bara skriva halva provet och ens bänkkompis fick skriva den andra halvan. Tydligen hade de någonting med film att göra som jag inte fattade, eftersom provet bara bestod av ord som man skulle översätta. Sedan berättade Victoria att varje blad handlade om en specifik film i vilka dessa ord förekommit ovanligt mycket och som vi sett under lektionerna. Jag fick en aha-känsla och började välja sidor i provet på filmer jag hade sett och kunde bra. Jag valde de två Almodóvarfilmerna jag mindes att jag hade sett: Volver och Todo sobre mi madre. I drömmen trodde jag att Volver var den som handlade om kvinnorna och egentligen hette Veo-nånting. Min bänkkompis blev sur för att hon fick de svåra filmerna, då gav jag henne en enkel, men som jag själv inte mindes så mycket av. Sedan skulle alla gå och se på snuttar av filmerna från provet och efter det fortsätta skriva. Jag kom efter alla för jag visste inte om jag skulle ta med mig penna och block. När jag kom utanför klassrummet tittade jag in genom fönstren till rummen och såg att vi var på barnavdelningen på sjukhuset, men det fanns inga döende barn där eftersom vi inte var på avdelningen för långtidssjuka. Jag hoppades att vi skulle få se mycket av Todo sobre mi madre (även om jag i drömmen trodde den hette något annat) eftersom jag hade gillat den filmen.

Det skulle vara en frågesport där pojkarna satt i en bur och flickorna utanför. Pojkarna fick frågor om flickorna som de skulle svara rätt på. Många av de som var där var folk från ungdomsgruppen i kyrkan, jag minns specifikt Lollo. Den första frågan var ”Rött eller blått läppstift?”. Gunnar satt i buren och skulle svara och jag uppmanade:
”Tänk efter nu!” och antydde därmed att varken rött eller blått skulle vara rätt.
”Oh, nej, det är en såndär svår fråga”, sa Gunnar och vände sig osäkert mot frågeställaren. ”Rödrosa?”
Frågeställaren vände sig mot mig som suckade uppgivet.
”Naturligt såklart”, sa jag och blängde på Gunnar som inte listat ut det själv, jag gillar ju inte smink!
Nästa person att bli utfrågad viskade högt ”glansigt och glittrigt” för att få sin kille att svara rätt, men han verkade inte fatta någonting. Någon annan sa att de fuskade och de diskvalificerades.

Jag var på ett ställe där männen och kvinnorna skulle göra om sig. Männen skulle tejpas med silvertejp så att de hade som en riddarustning på sig och flickorna skulle ha vackra långklänningar. Männen alltid över 30. Flickorna var alltid 15-17. Jag ville inte bli bemött som en flicka så jag blev tejpad till riddare istället. En man klagade på att hans mage stack ut, men han var inte riktigt klar än och när han var det så fick hans mage en form han var han var nöjd med. Tanken var att alla sedan skulle träffas i ett mörkt rum och välja ut en partner bland de andra. Jag tyckte det skulle vara kul om en tjej valde mig så jag började stoppa in mitt hår i hjälmen så det inte skulle kännas utan jag skulle uppfattas som en man. Tims hår stack dock ut under hans hjälm.

Drömd 8/5 (Snapes lilla Elisabeth)

Jag såg på en film som skulle vara Hermione/Snape. Allting var filmat ut Hermiones ögon. Snape kom ut från slottet, sedan klipptes det tills de kysstes. Det var dock något konstigt med Snape, kunde man inte ana runda glasögon och kort hår? Var det här Harry som Hermione kysstes med. De gick in i skjulet de befunnit sig utanför och nu var jag där istället och inte såg på film. Killen hon var med skulle kunna vara Harry, men inte spelad av Daniel Radcliffe. Jag undrade om de hade bytt skådespelare. Sedan visste jag att jag hade sett Snape lämna slottet, vad gjorde han nu?
Jag klev ut från skjulet för att leta efter Snape. Jag såg honom nästan genast där han stod och ropade:
”Elisabeth!”
Jag gick fram till honom och frågade vem han letade efter. Han berättade att Elisabeth (som var hans dotter) hade försvunnit. Jag sa att jag skulle hjälpa honom leta. Dels tyckte jag synd om den lilla flickan och dels så skulle Snape få upp ögonen för mig vilket kanske kunde leda till någonting. Jag sprang iväg mot sjön för att leta efter flickan.
Flera år senare satt jag i Slytherins uppehållsrum. Elvaåriga Elisabeth kom in i uppehållsrummet. Hon hade rest i tiden. Jag frågade vem hon var och försökte låta bli att fråga vilket tid hon var ifrån eftersom läsarna inte skulle tro på att jag kunde lista ut det så snabbt (nu var jag alltså i en fanfiction). I slutänden kom jag från dåtiden ikapp Elisabeth och hämtade ut henne därifrån.

Drömd 6/5 (Adam är inte mitt ex)

Jag skulle dela ut tidningar. Första dagen skulle jag ha introduktion och kom till platsen där jag skulle vara 8:15. Jag var för sen. Jag hade tänkt att eftersom jag hade sovmorgon till universitetet behövde ingen annan ha tidningar innan dess (vilket varit jättelogiskt vid det tillfället i drömmen). Tydligen skulle jag kommit till ett helt annat ställe klockan 4, som jag inte visste om. Jag skulle få avdrag på lönen för att jag missat en arbetsdag.

Jag åkte bil längst en sjö där det var storm. Jag pratade i telefon med någon som var Viktors flickvän som undrade varför Viktor inte kunde vara hemma nu. Jag påpekade att det var storm, och Viktors båt lämpade sig bäst för storm, dessutom älskade han att åka båt i uppförsbackar! När jag lagt på var jag inte i bilen längre och vattnet var precis framför mig. Viktor hade ramlat ur båten och kämpade för att hålla sig uppe vid ytan (Egentligen var det knäppt för vi var inomhus i ett rum och jag satt på ett påslakan och på ena sida om påslakandet var vattnet). Jag drog upp honom. Han frös och huttrade. Nu var han Adam och inte Viktor. Han tog av sig sina våta kläder och jag gav honom en filt att värma sig under. Det tog ett tag att leta fram filten, jag visste att jag hade en, men inte var. Tillsist hittade jag den inom räckhåll från där jag satt. När Adam fortfarande frös så höll jag om honom. Jag hade mitt ansikte mot hans nacke och höll på att somna för jag var så trött. Då sa en person som satt i närheten:
”Sådär blev det för mig och mitt ex med.”
Det hon menade var att hon och exet hade suttit i en liknande position och det ena hade lett till det andra… Jag blev sur eftersom jag inte någonsin hade varit tillsammans med Adam och inte önskade bli det.
”Jag och Adam har aldrig varit tillsammans!” sa jag.
Jag försökte förklara på massor med olika sätt att Adam och jag bara var väldigt bra kompisar, men hon vägrade tro mig.

Jag var i C-huset på universitetet. Jag ringde Farid för att fråga vilken sal vi var i. Han svarade att han hade hoppat av och när jag frågade varför så visste han inte.

Drömd 5/5 (Te under nageln)

Jag hittade min nagelklippare som jag har letat efter. Sedan skulle jag skrapa bort skräp som fastnat under tumnageln, men skrapade längre och längre innanför tills jag kom ända in. Det gjorde inte ont. Det var för att det fanns te kvar där. Nu var det inte min nagel utan en använd tepåse.

Drömd 3/5 (Bråk med lillasyster)

Jag och Linnéa satt vid matbordet och skrek åt varandra. Hon var elak. Mamma var där och så skulle jag berätta för Linnéa hur hon var när hon var elak, men jag kunde inte komma på ett exempel som var lika elakt som hon skulle sagt.

Drömd 1/5 (Naken föreläsare ensam i aulan)

Jag satt i en stor sal där vi skulle ha flervariabel-föreläsning. Plötsligt så kom våran föreläsare in, spritt språngande naken! Det intressanta var att han inte hade något könsorgan (likt Alan Rickman i filmen Dogma). Efter tjugo minuter föreläsning sprang föreläsaren ur salen jättefort för han var kissnödig. Vi tog rast. Jag gick iväg och när jag kom tillbaka var jag sen. De som jag satt bredvid hade tagit av sig sina kläder också (allt förutom kalsongerna) för de ville göra som föreläsaren. Kristoffer med skägg som satt två stolar ifrån mig hade en film på sin laptop istället för att lyssna på föreläsningen. Jag satte mig bakochfram så jag också kunde se filmen. Det var en tjej som satt i en killes knä och några hundradels sekunder senare gick det upp för mig att de hade sex. Sedan somnade jag (i drömmen) …

Jag hade somnat under en föreläsning och drömde att jag klättrade upp på ett hustak (huset var format som en svamp). Tillsist vaknade jag och insåg att jag var i min föreläsningssal som jag hade somnat i tidigare och klättrandet i min dröm var att jag höll på att trilla ner från platsen där jag satt. Jag var alldeles ensam i salen. Det var egentligen en skolaula. Det var sen kväll och skolan var med största sannolikhet låst och larmad. Jag undrade hur jag skulle ta mig ut därifrån, för jag tyckte inte det var en nödsituation så därför drog jag mig för att ringa 112.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>