Dröm: ∑(Triangeldrama) < Trocadero

Drömmar från dlogg.se, mars och april. Samt två bonusdrömmar från januari!

28/4 Snabbt åldrande då man missar flyg
24/4 Sjungande konfirmander och dåliga cirkusnummer
18/4 Visan om middagsmaten
17/4 Hänga i duschstråle
14/4 Tentamenskrock och triangeldrama
4/4 Hopelessly devoted to pureblood-mania
31/3 Kristins hemlighet
30/3 Kineser, mode och Trocadero
20/3 Michan och ungdomsmottagningen
18/3 ∑(Barack Obama) = ∑(1/n)^2
31/1 Samlivstrubbel
29/1 isdockan och jag

Drömd 28/4 (Snabbt åldrande då man missar flyg)

Jag hade ett barn som jag gick omkring bar på. Jag var i Uppsala och skulle flyga hem ifrån Uppsala flygplats (inte Arlanda utan nåt annat). Jag skyndade till bussen (som var röd), men den stannade inte. Det stod Airport och något mer på den. Jag hade en ryggsäck, en stor resväska och en mindre vinröd handväska i fuskskinn, den sista troligtvis innehållande blöjor och liknande. Bebisen var tung. Jag ställde av mig grejerna och kollade efter fler bussar, men då föll det sig så att massor personer kom till busshållplatsen och tog mina grejer. Ingenting blev helt stulet, men allt blev omflyttat så jag var tvungen att springa iväg och hämta tillbaka dem vilket ledde till att jag missade ytterligare en buss. Det kom några fler bussar till hållplatsen, men ingen som hade texten Airport på sig. Jag gav upp.
Jag bodde i en lägenhet en bit ovanför busshållplatsen. Jag la mitt barn i en säng och sedan gick jag och la mig själv. När jag vaknade nästa barn var mitt barn i äldre tonåren. Jag kom fram till att jag måste ställt in åldrande i fast mode (the sims). Jag vände mig om och såg att min mamma hade blivit åldring (fast det var inte min riktiga mamma). Jag hade fortfarande några dagar kvar innan jag skulle bli gammal. Mitt barn hade någon form av psykisk skada vilket gjorde att hon inte fungerade riktigt normalt, men hon var väldigt söt och social.

Drömd 24/4 (Sjungande konfirmander och dåliga cirkusnummer)

Jag skulle vara med i ett akrobatiskt nummer på en cirkus. Jag var egentligen en person som var jättekänd för att hen var så duktig på det här. Jag skulle gunga på en pinne och en annan skulle gunga på en pinne mitt emot. Vi gungade men nådde aldrig varandras händer. Vi gick till ett annat gungpar och försökte där. Då gick båda snörena på min gunga sönder, likaså för den andra personen. Jag tyckte inte det var så farligt och föreslog hur vi skulle rätta till det.

Jag var på konfirmationsundervisning (som senare visade sig vara ett läger). Kantorn Malena var där och konfirmanderna skulle öva sånger inför redovisningen. En tjej uttryckte en önskan om att sjunga en specifik sång, men det verkade som få tog väldigt liten notis av det. Senare kom en annan tjej (som jag inte gillade eftersom hon var uppmärksamhetskrävande) och uttryckte samma önskan och tyckte att hon skulle få sjunga den eftersom det var hennes födelsedag om några dagar. Malena accepterade den önskan, vilket jag tyckte var orättvist eftersom en annan tjej varit först.
Sedan stod alla i en ring. Ange kramade på en kille som såg ut som en kille i min klass, men egentligen var han konfirmand. Han sa någonting om att han hade kommit på meningen med att konfirmera sig och den meningen var just Angelica. Jag tyckte att Angelica var lite för gammal för konfirmanderna (fast i drömmen skiljde det bara fyra år). Jag stod samtidigt och kramade på Gunnar.
Vi skulle öva på körstämman till den tidigare nämnda låten. För att se om vi hade rätt ton så gick vi upp mot personalrummet för att höra tonen förstärkas av ekot där inne. Min ton var lite fel och jag försökte ändra den, men då blev det bara värre. Tillsist fick jag dock till det. Gunnar hade inga problem.
Vi fortsatte upp för trapporna och var plötsligt på en båt. Det lät ganska mycket om båten (ungefär som det låter om bilen när man åker motorväg) och några saker som överröstade det här ljudet var sorlet av människorna och klirrandet av glas i baren. Jag tyckte att konfirmanderna kunde samlas och sjunga ”Till havs” i kanon för människorna. Vi ställde upp i korridoren och började sjunga unisont en gång. Sedan skulle vi sjunga i kanon och då försökte jag slå in olika delar av konfirmandgruppen, men de var inte tillräckligt bra på sången så det gick inte. Då tänkte jag att konfirmanderna skulle få fortsätta sjunga och jag och Gunnar skulle ta kanon. Dock så tänkte jag fel och slog in oss på ”vinden”, men Gunnar påpekade att jag var förtidigt och började sjunga på ”en horisont”. Eftersom vi var så osäkra så blev konfirmanderna också det och kom in på våran kanonstämma och tappade sin egen. Jag gav upp och ursäktade oss med att vi inte kunde låten.
Vi gick ner för trapporna och jag stannade Gunnar och kramade på honom. Sedan klagade jag på att vi inte hade haft sex på hela resan. Vi skulle bo i hytt på båten, men det var osäkert om vi skulle få bo i samma hytt. Jag föreslog att vi skulle förlova oss för då skulle vi få det garanterat. Gunnar tyckte att det var en dålig anledning till att förlova sig. Jag höll med.

Drömd 18/4 (Visan om middagsmaten)

Min familj var bjuden på middag. Personen som höll i middagen läste upp menyn vilket var samma meny som sjöngs i en känd visa så alla började sjunga på den när han pratade. Sedan sjöng alla nästa vers också som handlade om någonting helt annat. Jag viskade någonting till mamma. Jag hade med mig en jättestor handväska (såna där som är stora som säckar inuti och som jag tycker är skitfula). Det enda jag hade med mig i väskan var en laddare till mobilen. Sedan hittade jag mitt skidfodral med skidstavar i och undrade varför jag hade haft med mig det, men insåg att farmor kanske hade ett lika dant (det växlade mellan att vara en främmande plats och hemma hos farmor). Jag lyfte upp Dennis som var där och bar honom. Vi gick in i ett rum där det höll på att ställas fram ett långbord. Lars, min gamla körledare som nu höll i sittningen, kom dit och sa till mig:
”Jag vill att ingen sätter sig vid bordet än, speciellt inte i bortre änden.”
Det han menade med det var att det inte var färdigmöblerat och även att det var trångt i kanten närmst väggen så att om folk satte sig i den andre änden skulle det bli krångligt för dem som skulle sitta närmare kanten att gå förbi. Jag släppte ner Dennis på golvet, men nu var han Lill-prinsen (farmors katt). Det var mycket folk där och han blev rädd och hoppade upp bakom en tavla. Jag sprang fram för att kolla vad det var bakom tavlan som han satt på. Lars berättade att det var en miniorgel som han skulle spela lite på senare, men katten kunde sitta där så länge. När Lars hade försvunnit satt ett äldre par vid kanten, och jag tänkte att det nog inte gjorde så mycket, men Karin (från kören) och Rebecka hade satt sig vid bortre änden. Jag gick fram till dem för att tala om att de inte fick sitta där. Jag misstänkte att de skulle bli sura på mig.

Drömd 17/4 (Hänga i duschstråle)

Jag var på lajv, och man spelade lite olika karaktärer vid olika tillfällen. Jag skulle gå och duscha eftersom jag skulle byta karaktär. När jag duschade så sprutade vattnet så hårt att jag kunde ta tag i vattenstrålen och hänga mig i den (som om den vore en tjock metallstång). Det tyckte jag var jätteroligt och hängde mig själv uppochner. Samtidigt som jag hängde där tänkte jag ”men det här borde ju vara fysiskt omöjligt”, men eftersom jag bevisligen kunde hänga där så var det ju inte det.

Drömd 14/4 (Tentamenskrock och triangeldrama)

Jag skulle skriva tenta, men insåg att tentan i vågfysik och tentan i kinesiska låg på samma dag och samma tid. Därför skulle jag bli tvungen att skriva minst en omtenta. Jag tyckte att det var idiotiskt att de lagt tentorna så de krockade.

Annika hade tidigare varit kär i Ingrid, men eftersom hon var gift hade hon valt att förtränga det. Ingrid fick senare reda på att Annika hade varit kär i henne och ville bli tillsammans med Annika. Som plan så tänkte Ingrid att hon skulle låta Josef vara otrogen med henne för att Annika skulle lämna Josef och bli tillsammans med henne istället. Allt detta var underförstått i drömmen och den börjar först här:
Annika kommer gråtandes till mig och berättar att hon hade sett Josef och Ingrid gå in i ett rum och stänga dörren efter sig. Hon visste inte vad som hänt där inne, men misstänkte att de hade haft sex. Jag undrade varför Annika inte frågade Josef om vad som hade hänt eftersom jag var övertygad om att Josef aldrig skulle vara otrogen, men jag sa ingenting. Annika erkände att hon tidigare varit kär i Ingrid, men inte längre och att hon nu älskade Josef. Hon var helt förstörd.

Drömd 4/4 (Hoplessly devoted to pureblood-mania)

Jag skapade en till gren i släkten Eisenhower och kom på en jättespännande intrig att spela på som rörde den grenen. Det var en Eisenhower-tjej som hade fått barn tidigt utanför äktenskapet, men med en renblodig man. Släkten hade dock svårt att bestämma sig om ungen skulle få vara Eisenhower eller inte.

Jag var Sandy i Grease (eller så var jag på audition för att spela Sandy). Några sjöng ”Look att me I’m Sandra D”, fast jag tyckte de sjöng ”Selma D” och tänkte att då sjöng de ju fel eftersom Selma heter Quick i efternamn, och annars skulle det ju bli Dick (och det vill man ju inte heta).
Sedan gick jag ut för att göra scenen i trädgården med barnpoolen (dvs sången ”Hopelessly devoted to you”). När jag började sjunga hade jag dock ingen bild och en funktionär sprang fram till mig med den eftersom de hade glömt den i poolen sen förra tagningen. Jag gjorde det hela med mer känsla än i filmen. Först var det lugnt och fint i versen, men på ”But now there’s no way to hide since you pushed my love aside” rev jag bilden mitt i tu, ställde mig på knä och klämde på ordentligt med sången. Det lät förövrigt riktigt bra. Under andra versen släppte jag ner bildbitarna i vattnet. Där låg förövrigt en annan bild och bilderna flöt ihop så att min bild blev som en kropp till huvudet som flöt omkring. Personen som bildades av bilderna var snygg. På nästa refräng så tog jag i ordentligt igen och började klättra upp i ett träd. En av de andra tjejerna som hade varit där inne kom och försökte ta ner mig från trädet, men då ville jag inte utan klättrade upp högre. Tyvärr fastnade jag med kjolen och kom inte högre upp och den andra tjejen höll fast i mitt ben.

Drömt 31/3 (Kristins hemlighet)

Kristin har inte pratat med mig på flera år, och jag vet inte varför. I den här drömmen så träffade jag henne och ställde henne mot väggen och frågade varför hon inte pratade med mig. Hon började gråta och sa att jag totalt hade missförstått henne och att hon hade något jätteviktigt att berätta. Hon bad mig följa med henne. Jag sa att jag bara skulle stänga av min iPod, men jag hade använt ett par extra hörlurar för att det skulle bli trådlöst (även om det inte blev det). När jag stängde av iPoden slutade musiken spela i originalhörlurarna, men från de andra kom helt plötsligt en annan musik (som var från min gamla mp3-spelare). Jag visste inte hur jag skulle stänga av det och tillsist insåg jag att jag bara kunde ta av mig hörlurarna för att höra vad Kristin hade att säga. Hon berättade att det hade hänt något stort, och det var otydligt om det var positivt ellet negativt. Till sist kom hon fram till att säga att hon var gravid med Guds barn. Hon hade tydligen haft sex med någon, men det var inte hans barn utan Gud hade sagt till henne att det var hans barn. Jag visste inte om jag skulle tro henne eller inte, och så blev jag avundsjuk på att hon skulle få bära Guds barn och inte jag.

Drömd 30/3 (Kineser, mode och Trocadero)

Gunnars släkt var hemma hos mig. De hade läst en svensk tidning och knäföll framför TV:n eftersom det inte fanns någon censur i Sverige. Jag och mamma knäföll också eftersom vi inte vågade göra annat. Jag undrade vilken gud de tillbad innan jag kom på att kineser har förfäderstro. Mamma petade till Gunnars mamma för att fråga exakt vad det var vi gjorde, hon fick peta länge innan hon fick något svar.

Gunnars mamma sa till mig att hon hade en idé. Hon skulle rensa ut garderoberna hemma (och även min garderob) och starta en butik där hon kunde sälja den. Butiken skulle heta ”Matilda’s M-nånging” (det riktiga namnet var en grymt snygg allitteration, som jag självklart hade glömt bort när jag vaknade). Jag tänkte först att hon var hemmafru, men sen kom jag på att hon hade ett jättebra jobb och undrade vad hon skulle göra med det när hon hade butiken.
Senare var jag i hennes butik. Där fanns massor gamla kläder och trots att det var second hand så var butiken extremt populär bland folk som annars ogillade second hand. Jag hittade mina grå mjukisbyxer där och sa:
”De här får du inte sälja, de är mina favoriter.”
En kund hade också fått syn på byxorna och ville köpa dem från mig, men jag sa att det var omöjligt eftersom de var mina från början. Det var underförstått att Gunns mamma tyckte byxorna var jättefula och därför försökte sälja dem.
Ett litet kinesbarn kom in och jag sa att jag skulle följa henne hem. Vi gick ut tillsammans. Efter ett tag så var jag inte i sälskap av henne, men höll i en bok som jag pratade med och som hon svarade igenom. En man, som såg lite töntig ut, höll på att gå om mig just som jag frågade boken/flickan:
”Vad gjorde du i butiken?”
Flickan hann inte svara innan mannen, som förövrigt höll i ett långt paraply, svarade eftersom han trodde jag pratade med honom.
”Jag tittade bara in”, sa han osäkert.
Vi svängde runt ett hörn där det lite längre fram blev kolsvart. Helt plötsligt fick jag för mig att hans osäkerhet bara var ett spel och han egentligen var en våldtäktsman. Jag stannade upp och sa:
”Jag glömde en sak i butiken.”
Han fortsatte gå medan jag vände mig om och sprang tillbaka. Jag funderade om jag skulle springa en annan väg till bussen, men jag stannade upp när jag kom till kinesbarnets dörr och hon släppte in mig. Jag berättade att mannen plötsligt hade verkat hotfull trots hans mesiga uppsyn.

Jag var en kille (i 15-årsåldern) som hade varit på någon bussresa med jämnåriga. Jag var kär i någon. Jag skulle koka någonting och jag hade en slags bärbar kokplatta. Det var en bit gladpack som man la på en hård yta som sedan blev jättevarmt och där kunde man ställa kastrullen. Jag la mitt gladpack på det ihopfällbara bordet på sätet snett framför. Dock blev gladpacken så varm att när jag var klar (ca 30 s senare) hade bordet börjat smälta. Jag tyckte jättemycket om Trocadero. Jag fortsatte att värma mackor bland annat med hjälp av den här plattan trots att bordet nästan smälte. I slutändan visade det sig att det var Trocaderon som jag var kär i. Då kom bussen fram till min hållplats och jag skulle gå av. Jag började plocka ihop mina grejer och tyckte att det var synd eftersom jag nu hade börjat ta första steget mot min kärlek.

Jag halvvaknade och såg att Gunnar inte hade gått upp. Jag tyckte att han skulle gå upp så att jag kunde få Trocaderon (som inte fanns där på riktigt, utan endast i mitt halvvakna huvud) för mig själv.

Drömd 20/3 (Michan och ungdomsmottagningen)

Jag hade lovat att jag skulle vara med i en reklamfilm för ungdomsmottagningen. Man var tvungen att vara naken i reklamfilmen, vilket kändes lite underligt. Jag pratade med en person som jobbade där och hon behandlade mig som en hjälte och som att hon aldrig träffat mig förut. I drömmen visste jag dock att jag hade besökt henne flera gånger.

Jag var ute och gick. När jag var uppe på en grön kulle fick jag syn på Michan som var på promenad med en annan läkarstuderande. Jag börjar snurra runt runt och snart får Michan syn på mig. Jag fortsätter snurra runt runt runt. Jag börjar fundera på om jag har blivit knäpp.

Drömd 18/3 ((Barack Obama) = <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:SimSun; panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1; mso-font-alt:宋体; mso-font-charset:134; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 680460288 22 0 262145 0;} @font-face {font-family:”Cambria Math”; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} @font-face {font-family:”\@SimSun”; panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1; mso-font-charset:134; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 680460288 22 0 262145 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:SimSun; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:SimSun; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –> (1/n)^2)

Jag räknade ut om summan för en specifik person (minns inte vem) var konvergent genom att jämföra den med (1/n)^2.

Drömd 31/1 (Samlivstrubbel)

Annika kom med ett problem till mig. Hon hade nämligen problem med sitt sexliv. Vi hade diskuterat någonting varpå hon öppnade sig för mig med att kommentera på någonting jag hade sagt.
”Jag vill också ha sex på offentlig plats!”
Tydligen hade jag haft det och det hade visst varit väldigt intressant.
”Men det är olagligt”, svarade jag (här kom jag en kort sekund på att jag drömde eftersom jag kom på att det var fruktansvärt orealistiskt att Gunnar skulle göra någonting olagligt).
Annika kommenterade i vilket fall att hennes sexliv hade blivit så tråkigt på senaste tiden så jag tyckte att hon skulle prata med Josef om att piffa upp det. Dock visste jag att han skulle säga nej till att ha sex på offentlig plats.
Precis som jag hade förutspått sa han nej till det men kom med egna förslag till Annika om vad som kunde piffa upp det hela (av någon anledning stod jag utanför deras fönster och hörde deras diskussion). Jag fick sitta barnvakt åt deras tre barn (som de tydligen hade) medan de skulle piffa upp det hela. De hade tre söner som var 5, 4 och 2 år gamla. De var jättesöta!

Drömd 29/1 (isdockan och jag)

Jag drömde att jag gick i en klass där vi bara var ca 5 elever. Vi var ungefär 14 år, och isdockan gick också i samma klass. Jag och isdockan hatade varandra ömsesidigt. Jag tyckte hon var elak och dryg. Hon tyckte jag var töntig och jobbig. Mitt under en lektion började vi skrika på varandra.
”Du är precis som din karaktär, isdockan!” skrek jag som hade uppfattningen av att Rain var elak, självgod och älskade att göra andra ledsna.
”Va?” svarade isdockan som inte fattade vad jag menade.
Sedan bråkade vi ett tag, och jag fick mest elakhetspoäng som en apparat framme vid vår fröken räknade ut. Jag hade 135 (vilket gick upp till 138 under nästa mening) och isdockan hade runt 83.
”Jag kanske får mest elakhetspoäng för att jag svär kallar henne fula saker nu”, skrek jag argt. ”Men ni vet inte vad hon gör på rasterna!”
En stund senare så var klassen, utan fröken, på något ställe. Vi vadade i midjedjupt vatten och puttade en båt framför oss. Vi kom till en smal passage där det skulle bli jobbigt att få igenom båten och inga i klassen hade några förslag på vad vi skulle göra. Jag och isdockan hade dock lite idéer och tillsammans kom vi fram till en bra plan för att lösa problemet och efter det blev vi vänner. Antagligen blev vi vänner tack vare att vi hade luftat våra känslor i bråket tidigare. Vi upptäckte att vi kanske inte var så olika trots allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>