Donnez-moi la SJÄLVDICIPLIN s’il vous plaît

Jag har världens sämsta självdiciplin. Bara det här inlägget är ett bevis för det. Dock ska jag försöka att inte göra det alltför långt. Idag skulle jag göra någonting vettigt, tex glosor eller skriva på NOA3. Idag har jag suttit på SH och kollat på Vänner. Jag sa till mig själv om och om igen: bara ett avsnitt till, sedan ska jag ta upp mina papper och fixa med NOA3. Någon timme senare var det: Okej, men bara ett till för nu måste jag plugga på mina glosor!

Jag känner mig verkligen hemsk. Jag fortsätter att lura mig själv. Innerst inne är jag jättestressad och har massor att göra. Ibland funderar jag på om det här är någon form av överslagshandling för att jag inte vet vad jag ska göra av allt det jag borde göra. Som ni ser är jag också bra på att lura mig själv. Det var nästan så att jag gick på det där med överslagshandlingen. Jag är en förbannad lite Slytherinare mot mig själv. Manipulerar mig att jag har mer tid, att jag inte behöver göra det och det, vilket jag vet att jag MÅSTE göra. Varför går jag ens på det?

Detta är vad jag ska göra nu:
Jag börjar med att ställa väckarklockan på 07:30. Så fort jag har postat inlägget ska jag fixa alla glosorna på kort. Om jag inte lyckas med detta ska jag genast duscha och gå och lägga mig.

God natt!

7 reaktion på “Donnez-moi la SJÄLVDICIPLIN s’il vous plaît

 1. Karin

  Jag känner igen mig väldigt väl. Det är inte kul att ha så dålig självdisciplin och man VILL göra något åt det men det går inte, förutom alltför sällan.

  Ska vi bilda klubb?

 2. vikke

  Får jag vara med? Jag har inte packat upp än och ska under inga omständigheter vara vaken efter midnatt…

 3. Julia

  Ojoj, jag tror att alla som har mycket att göra sitter i samma knipa…
  Tips är väl att använda så många småstunder som möjligt till plugg av sånt som går, jag har exempelvis anatomi-flash cards och jag kan bestämma mig för att gå genom tre-fyra kort på kafferasten. Då lyckas jag göra det, eftersom det är så lite.
  En annan sak kan vara att bestämma sig för att en viss dag är fullständigt pluggfri. Man kan göra vad man än vill utan att ha dåligt samvete för det. Sånt tror jag att vartenda kotte borde ha, och behöver.
  Slutligen, vänd kanske tv-tittadet mm. till ett belöningssystem. Det är ju inget dåligt att titta på tv emellanåt när man pluggar, för då får hjärnan vila. När jag kommer hem så försöker jag göra typ såhär: fixa nån mat, eller bara te, och sätta mig typ en halvtimme vid datorn, kolla mailen, blog, FC, mm. Sen låter jag musiken vara på och så pluggar jag i typ en-två timmar. Sen brukar jag tima det med nåt på tv som jag vill se. Om det är dags för kvällsmat så äts den framför tv:n, sen gör jag mig iordning för sömn, kanske skriver på bloggen och sen pluggar jag en stund i sängen. På nåt vis får jag lite vila efter plugget den där första halvtimmen, sen lite belöning med nåt jag vill titta på på tv, och sist lite mysigt nervarvande med bloggen, och plugg i sängen,
  (observera att ovanstående är vad jag vill göra, men irl så blir det ofta med lite modifikation :P)
  Sköt om dig vännen!!! KRAAAAAAM

 4. Rävöra Inläggsförfattare

  Vikke & Karin: Klubb är nog ingen bra idé för mig eftersom att jag ska försöka att göra mig av med den dåliga självdiciplinen.

  Julls: Jag har försökt med belöningssystemet. Idag tillät jag mig inte att sätta på datorn före jag kunde alla glosor.
  Pluggfria dagar lyckas jag ge mig ändå (uppenbarligen), fast de är fyllda av dåligt samvete.
  Småstunder har jag aldrig lyckats plugga på, jag känner att det är poänglöst och att man ändå inte får nåt gjort. Dock vet jag att de där småstunderna kan vara väldigt effektiva för andra, så varför skulle det vara annorlunda för mig.
  Om jag ska gå igenom alla hemsidor tar det hela dagen. SH tar alltid jättelång tid och det är synd. Jag älskar verkligen SH och vill lägga ner tid på det, men det är tyvärr tid som jag inte har.

 5. Pelli

  Se till att alla hemsidor där du vill läsa ”allt” har RSS-feed.

  Detta inkluderar forum. Kräv att alla inlägg hamnar på en RSS, så att du kan lämna oviktiga inlägg olästa i google reader till nästa gång.

 6. Julia

  Tja, småstunder kanske inte funkar för alla, däremot tror jag att det finns nåt som kommer funka för dig, det tar bara tid att hitta det. Mitt system är långifrån fail safe, men jag stapplar fram trots allt… Det jag tänkte på med lediga dagar är att ha ledigt utan dåligt samvete. Själv känner jag att jag aldrig lyckas ha ordentligt ledigt om jag hela tiden tänker på det jag har dåligt samvete för… :( så väck med pluggtankar då och då! det ska vi alla unna oss ^^
  ta hand om dig vännen! hoppas att vi ses snart, pusss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>