Dröm: Magiska stenar i apoteketpåse

Drömmar i mars från dlogg.se!

30/1 Griffeltavlan Victoria
23/3 Apoteketpåsens mystiska försvinnande

17/3 Magi och Friends
8/3 Jagad av Snape på Kolmården
7/3 Bortglömda purjolökar
6/3 Expecto Patronum – Klädbad!
4/3 Flytta ihop
2/3 ABBA och äktenskapsproblemet

30/3 (Griffeltavlan Victoria)

Min fd spansklärare Victoria var en magisk griffeltavla som gav instruktioner hur man skulle rita olika bokstäver. Jag stod framme vid tavlan och ritade. När man kom på vilket ord det skulle bli skulle man ropa det och då vann man.

23/3 (Apoteketpåsens mystiska försvinnande)

Min lillasyster Ellinor fyllde år och farfar och Britt var där. Vi hade en gammal tårta i kylen från min födelsedag som vi var tvungna att äta upp så ingen såg den. Jag åt en lång bit med massa grädde på just som de kom upp för trappan. De slog sig ner vid bordet. Golvet var stökigt. Mormor var där och rensade påsar. På golvet låg en full soppåse. Mormor råkade tappa en liten apoteket-påse vid den och plötsligt ryckte den till och försvann in under soppåsen. Jag ropade på mamma och vi tappade en ny påse med flit – samma sak hände. Ut sprang plötsligt en liten guldbiege mus och jag hoppade upp så tårna inte skulle nudda marken. Jag skrek för full hals medan mamma (som är den som har fobi för möss och dylikt) inte lät ett ljud utan bara tittade på.

17/3 (Magi och Friends)

Vi var några som gick utanför mig. Jag sa att man inte fick gå upp på järnvägsspåret eftersom att det var farligt. Vissa lyssnade inte. Jag blev arg.

Jag skulle göra ett test i magi och fick en näve olika stenar i handen. Jag skulle ta ut den med magiska krafter. Det var inte svårt eftersom en lätt vibration kändes från den stenen. Jag tog bort de andra stenarna från handen och visade upp den magiska stenen. Den som gett mig stenarna bad mig att bevisa att stenen var magisk. Jag kramade stenen i handen, muttrade någonting och kastade den mot väggen. Där uppstod en genomskinlig fontän med en samma blåaktiga nyans som stenen. Jag fortsatte göra fontäner med andra magiska stenar, bland annat en röd. Sedan knuffade jag in en som hade täckjacka under vattenströmmen av en fontän, han blev sur. Jag trodde vi hade skämtat.

Jag var på universitetet. Jag mötte Martina (från högstadiet) där. Jag frågade om hon pluggade på universitetet. Hon sa att det gjorde hon inte, men hon skulle på en föreläsning om internationella relationer. Sedan såg jag Ylva (också från högstadiet). Jag ropade på henne och hon stannade. Hon gick på universitetet. Hon var förvånad över att jag skulle plugga Teknisk fysik nästa år.
”Men jag trodde jag kände dig”, sa hon förvånat.
”Vi har inte träffats på 4 år”, svarade jag.
Sedan stod jag och pratade med en familj (som jag hade känt tidigare) utanför klassrummet där jag skulle vara. Då upptäckte jag att vi hade börjat. Jag smet in och såg att vi hade muntligt glosförhör. Jag hade inte gjort glosorna så jag satt där tyst.

Det var en tipspromenad som man skulle springa två och två. Det var jätteviktigt att man sprang. Jag och en tjej sprang jättefort (och jag blev inte alls trött). Vi stannade bara vid frågorna. Mellan frågorna fanns ibland namn upphängda som man skulle skriva ner på ett papper två meter senare. Vi hann oftast läsa namnen men inte skriva ner dem då vi sprang förbi de pappren. Vi var bland de första. Jag vågade inte stanna för jag var rädd för att bli andfådd. När vi kom till näst sista frågan upptäckte vi att vi hade råkat hoppa över några frågor i farten eftersom man på denna frågan skulle ge två alternativ och vi inte hade kommit till fråga 14 på vårt svarspapper.

Pheobe i Friends var kär i Joey. De andra övertalade henne att hon skulle visa det för Joey. Joey var också kär i Pheobe. När Phoebe skulle kyssa Joey var det en grej på marken som pekade på tre olika personer, men inte på Joey. Phoebe tog det som ett tecken att hon inte skulle kyssa honom. Plötsligt vred grejen på sig så att den pekade på Joey. Phoebe blev jätteglad och kysste Joey.

8/3 (Jagad av Snape på Kolmården)

Jag gick mot kolmården tillsammans med Will. Vi gick förbi en park och sen gick vi rakt igenom en rondell. Vi sprang över den (det var massor med personer och inte bara vi som var på väg). En bil var tvungen att stanna mitt i rondellen. Gunnar var en bit framför och han gillade inte att vi sprang över rondellen. Vi kom in i tunnelbaneliknande gångar/tunnlar och kom till slut fram till ett rum där det fanns stora hissar som ledde till kolmården. Jag hade 5 biljetter till hissen, men bara 3 var giltiga eftersom de andra var trasiga. Jag behövde dock bara tre. En till mig, en till Viktor, och en till Rebecka. Gunnar och Will hade sina egna. Vi gick in i hissen. Jag och Gunnar satte oss i en stor fåtölj. Hisskötaren frågade hur många som hade varit där tidigare och vi var några som räckte upp handen. Det var någon speciell tillställning och han frågade hur många som hade kommit ända från USA för att se det. Will räckte upp handen. Folk i hissen drog chockat efter andan (trots att besöket på kolmården knappast var anledningen att Will kom till Sverige). Hisskötaren frågade vilken stat han kom ifrån och Will svarade New York. Folk i hissen började fråga saker på engelska, men Will svarade irriterat att han ville att de pratade svenska med honom. Folk drog chockat efter andan igen för att han kunde svenska. Will började förklara att han varit utbytesstudent i Sverige ett år och därför kunde svenska.

Jag, mamma och pappa var och handlade. Mamma tyckte vi skulle köpa något gott och jag sa att jag brukade köpa Marabou-choklad. Jag pekade på en som jag trodde var en 200g kaka, men insåg sedan att den var mer än dubbelt så stor. Mamma tyckte att vi skulle ta den. Pappa undrade vad den vägde, men jag hittade inte var den hade stått. När jag väl hittade det visade det sig att den vägde 330g. Mamma ville ha chips också. Vi köpte den största Sourcream&Onion-påsen som fanns. Den var lika stor som min överkropp.

Jag var på Hogwarts och jag blev jagad av Snape. Det var jätteläskigt. Jag sprang in i växthusen (som fanns i mitten av slottet), men det var ett hål där som jag trillade i och fastnade. Snape kom in och försökte trycka ner mig genom hålet så att jag skulle ramla ner och dö på våningen under. På något vänster lyckades jag ta mig upp från hålet och göra så att Snape satt där istället. Jag tryckte till så han föll, men hann höll kvar i min vrist. Jag lyckades skaka av honom. Jag var rädd att han hade överlevt, men han verkade rycka lite där han låg. Jag skyndade mig till kontoren som inte fanns långt ifrån växthusen för att hämta en lärare. Till sist hittade jag en som var inne (en lärare från Katedral som jag aldrig har haft). Han sa inte så mycket och jag bad att vi skulle kontrollera så att Snape verkligen var död. Det var han tack och lov.

7/3 (Bortglömda purjolökar)

Jag kom hem. Garagedörren var öppen och i den hängde bilnyckeln. Det var en stor vattenpöl på garageuppfarten i vilken det låg tre stora purjolökar. Massa konservburkar stod staplade bredvid pölen. Jag tog bilnyckeln och purjolökarna och gick in. Jag började skälla på folk att vem som helst kunde ta bilen om man lämnade nyckeln hängande i garagedörren, sedan undrade jag varför de inte hade tagit in maten som stod där ute. Pappa sa att de hade glömt bort det och att jag kunde ställa konservburkarna i matkällaren. Jag gick för att hämta konservburkarna.

6/3 (Expecto Patronum – Klädbad!)

Jag var i en skog på ett ställe och skulle förklara för Will var i Sturefors det fanns bra badställe. Jag använde google earth, men man såg inga städer utan allt var bara grönt. Jag scrollade ner där jag trodde att Sturefors var, men badplatsen jag kom till var en annan. Jag kände dock igen den.
”Det är ju här!” utbrast jag.
Vi hade varit här och badat som avslutning med nv3c och Fysikläraren innan studenten. Jag fällde ihop datorn och sprang med massor annat folk ner till badplatsen. När jag kom ner insåg jag att jag inte hade badkläder på mig utan finkjol. Jag gick upp för att byta till något annat (som inte heller var badkläder dock). Annika sket i att hon inte hade badkläder utan hoppade i med kläderna på ändå.

Jag umgicks med Meglio i Stockholm. Hon skulle gå på Expecto, men det skulle inte jag. Jag följde dock med henne dit. De höll just på att lasta in vin till lokalen vilket jag ansåg konstigt eftersom det var många minderåriga på expecto. De började leka en lek där man skulle fånga en ring som åkte på ett snöre och om man gjorde det fick man första glaset vin. Jag ställde mig i ett hörn för att jag inte var anmäld och inte skulle vara med. Hanna (missmonroe) fick syn på mig som stod och tryckte i ett hörn. Hon kom fram och sa:
”Du borde gå nu.”
Jag följde med henne från folkgruppen och när vi kommit en bit bort förklarade Hanna nåt med att jag inte kunde vara här eftersom jag inte var anmäld. Jag kramade henne och började gråta, jag ångrade att jag inte hade anmält mig.

4/3 (Flytta ihop)

Jag och Gunnar skulle flytta ihop. Jag stod i ett fönster och höll på att pynta lite då Gunnar kom upp bakom mig och gav mig en kram. Vi var förlovade.

2/3 (ABBA och äktenskapsproblemet)

Jag var en kvinna som var gift med en man och vi var lyckliga.
Sedan helt plötsligt så var jag Agnetha Fältskog (som ung) och jag var jättekär i Björn Ulvaeus. Vi var nykära och jättelyckliga, men sedan så hände någonting så jag hamnade i fängelse under 9 månader. Det var delvis Björns och de andra ABBA-medlemmarnas fel (antingen hade de angivit mig för något eller så var de också delaktiga). När jag hade suttit av mitt straff så kom jag ut. Resterande medlemmar i ABBA väntade på mig. Jag sprang förbi Frida och Benny och var jätteledsen. Sedan sprang jag förbi Björn och han tittade på mig, och jag tittade på honom. Vi blev som nykära igen. Allt blev glömt och förlåtet. Vi sprang fortfarande, höll varandras händer och kramades.
Sedan var jag den gifta kvinnan igen, men några år senare. Jag gick ner i källaren och skällde på min odugliga man. Tankar om skiljsmässa låg inte långt bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>