Semlor och prinsessor

Hur många semlor har ni tryckt i er idag? Jag har ätit två. Den första var för att man råkade få en gratis semla ifall man köpte något för minst 4kr på baljan. Så det blev en delikatoboll och en semla. Sedan hade mamma köpt semlor också, men den åt jag i varm mjölk. Var förvånansvärt gott.

Såg om kronprinsessans förlovning på TV idag. Samma tanke som alltid slår mig om jag nu får för mig att tänka på kungafamiljen var – är hon inte lite gammal? Borde hon inte redan ha barn? Självklart är det hennes eget val. Detsamma gäller valet vem hon ska gifta sig med. ”Regeringen och kungen har nu kommit överrens om…” var formuleringen på ett ungefär. Jag tvivlar inte på att hon inte vill gifta sig med what’s-his-name, men det låter bara väldigt fel när andra måste ta beslutet.

Sedan var en fin bild på paret samt kungen och drottningen vid ett bord. En rolig grej (eftersom jag aldrig tidigare lyssnat på kungen) var att han verkligen lät som i Hey Baberiba. Drottningen vände sig också till kronprinsessan och sa ”Jag litar på ditt val” eller något åt det hållet. Det lät mer som att det skulle passat in vid deras privata köksbord.

För att knyta ihop semlor och prinsessor tänkter jag nämna programledaren i aktuellt som verkade något mer enusiastisk (han log en gång) över nyheten om förlovningen än han lät igår om att det skulle vara semeldagen. Monotont: ”… alla semelälskare… mums.”

2 reaktion på “Semlor och prinsessor

  1. vikke

    Regeringen och kungen har du bestämt att Viktoria får tillstånd att gifta sig med sin Daniel/ sin tidigare personliga gym-tränare. Och visst är det tänkt att det ska verka som att de sitter vid köksbordet, det blir så populärt bland folk att se kungafamiljen så.

  2. Aquila

    Jag vet inte om det var helt och hållet hennes eget val att vänta så länge. Som de sa i inslaget i aktuellt så var han tvungen att höjas upp till lite mer än en vanlig människa innan det kunde bli aktuellt. Han måste ju också bli accepterad av folket. Dessutom är det ju superviktigt att veta att det fungerar, kungligheter skiljer sig inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>