Melodifestivalen-FAIL

Svenskar, lyssna nu så att ni inte röstar på Alcazar till final i Ryssland. Killen i Alcazar är HIV-smittad och om jag har förstått det rätt så kommer man inte in i Ryssland om man är HIV-positiv (Viktor kanske kan bekräfta detta). Möjligt är ju att de kan göra undantag för artisterna, men ganska stor FAIL om Alcazar vinner men inte får uppträda.

Det nya systemet med att få folk till andra chansen. Du får rösta mellan två bidrag åt gången. Tänk om de två bästa bidragen på hela kvällen hamnar i en duell, då kommer utslaget inte bli rättvist. Dock kommer de får en till chans i andra chansen, men de som hamnar i andra chansen är inte jättepopulära i final.

Det nya systemet med ”tredje chansen” (som pappa kallar det) eller internationella juryns val. Vad tusan är det? Hur går det till? Om juryn väljer en låt som redan har gått till final, väljer de en annan då eller blir det ingen från den omgången? Vem väljer en av de fyra på slutet, juryn också? Nu gick ju ”Snälla, Snälla” till andra chansen också, så om den röstas fram i till final där och blir utvald av de fyra från juryn – blir det ingen elfte tävlande? Någon som vet hur det hela går till? Och viktigaste frågan – kommer det vara en fransos i TV-rutan varje avsnitt framöver?

6 reaktion på “Melodifestivalen-FAIL

 1. Julia

  Herregud vilket löjeväckande jippo. Tack och lov att jag zappade förbi snabbt som tusan…puh! Btw, det var ett lite underligt ställe att referera till Viktor i parantesen… är det bara jag som är lite för trött i huvudet? (a)
  Kramkram!

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  Tim: Då diskrimineras han ändå i slutänden.

  Julls: Är du inte svensk?! :o
  Förövrigt så är Viktor den som vet mest om Ryssland vad jag vet :p

 3. Julia

  I melodifestivalsammanhang är jag inte ens europeisk. Även Eurovision är slöseri med tid/pengar/energi. Musiken är alldeles för kommersiell. Och sånt nobbar jag majestätiskt. Musik är en konst, framför allt (lite pengar är ju involverat, annars skulle musikerna inte överleva…), medan de där festivalerna gör om konceptet att likna en parad av ikea-möbler. Vart tog originaliteten vägen? Vart tog den personliga och unika musiken vägen? Suck
  Jo jag förstod att du menade att Victor vet mkt om Ryssland, men syftningen i meningen vinkalde saken som att han visste mkt om att ha HIV, vilket förstås är felaktigt. Sorry, jag hade lite knäpp humor den kvällen (a)
  Kramselikramar på dig! Det är trevligt att du skriver igen, känns som att vi itne förlorat kontakten helt och hållet. Det blir ju tyvärr så här nuförtiden, folk har så olika scheman. Och väldigt mycket att göra, så det blir inte så mycket av att ses. Men du får gärna komma förbi igen, speciellt om jag ska laga middag, för kyklingen vi lagade tillsammans blev ju så goood! :) Film och lite mysigt kak-bak? Kanske? Det låter iaf gudagott och väldigt mysigt i mina öron ^^

 4. vikke

  Som turist i en grupp som bokar via resebyrå så är det inga problem att komma in i Ryssland vad jag vet. Det betyder helt enkelt att jag skickade in foto på mig själv tillsammans med en blankett och passet till en resebyrå i Stockholm, de fixade visa och jag fick tillbaka passet med en snygg lapp i. Så jag hade kunnat ha alla sjukdomar som existerar och de hade släppt in mig (givet att man inte kan se det och att landstinget inte avslöjar något).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>