Dröm: Bröllopsvals

Januaris drömmar från dlogg.se.

28/1 Hassans korvar
25/1 Bröllopsvals med orm
17/1 Födelsedag och Beckas bröllop
16/1 Berömd
15/1 Annorlunda husdjur
13/1 Gott nytt…?
12/1 Cykla med bebis till stuga som står i ljusan låga
11/1 Motorbåt
6/1 Fladdermöss, Gunnar och dubbel-Kalle

Drömd 28/1 (Hassans korvar)

Vi var några stycken som var ute och gick. Plötsligt blev vi jagade av en björn. Jag hoppade ner på järnvägsspåret, men Ellinor (min lillasyster) ville inte eftersom det inte var tillåtet. Ganska snart bestämde hon sig för att björnen var tillräckligt farlig. Jag hjälpte henne upp på en sten på andra sidan, när hon skulle ta sig ner rullade hon ner och dog, fast då gjorde vi om det igen så hon inte dog.
Sedan sprang jag med henne till skolan. Jag bar henne. Klockan var sex på morgonen och ingen var vaken. Jag hade inga kläder på mig. Senare hade jag dock på mig ett täcke när det kom ut en tjej från ett hus. Hon pratade i mobiltelefon och när hon fick syn på mig så sa hon:
”… att det inte kan vara sant.”
Sen kom vi fram till övergångsstället nära skolan. Där fanns det en massa höghus och ett gatukök som hette ”Hassans korvar”. Jag frågade en man om skolan låg kvar. Det gjorde den och de fick sin lunch levererad från Hassans korvar.

Drömd 25/1 (Bröllopsvals med orm)

Jag skulle gå tipspromenad med Rebecka. Vi började gå, fast vi kom aldrig längre än till första frågan för vi gick in i ett hus där man skulle göra ett framträdande på scen. Jag och några till gick på scenen (som var en liten yta i rummet med lågt staket runt) och sjöng en sång. Sedan var jag längst bak igen, och Gunnar var bredvid mig. Den som skulle göra sitt framträdande nu var Corrie (fast det var bara hon ibland). Hon skulle i alla fall gifta sig med en mörk kille. Jag skulle vara tärna och Armand skulle vara marskalk, det innebar att vi skulle dansa vals. Gunnar blev lite besviken på att han inte fick vara marskalk eftersom han ville dansa vals med mig. Vi dansade lite ändå där vi stod eftersom vi hade en öppen yta. Sedan visste jag inte var jag skulle ta vägen, om jag skulle stå längst fram eller gå med Corrie. Jag hade en blå skjorta och Armand hade en i samma nyans. Jag frågade om han hade valt den för att härmas. Jag gick bakom Corrie och höll en korg med brödsmulor i. När vi var framme på scenen la Corrie ut brödskivor på golvet. Sedan tog hon korgen med brödsmulor som jag hade och kastade upp några brödsmulor i luften över sig själv. Jag undrade varför hon gjorde så. Sedan fick jag hålla brudbuketten.

I en bur/ett terrarium bodde en stor orm. Några hade lånat den för någonting och sedan när de var klara skulle de döda ormen, men jag älskade ormen. Jag ropade åt dem:
”Ni lovade att inte döda ormen! Ni får inte!”
Jag var ledsen och grät, men de tänkte ändå döda ormen. I slutänden så dödade de inte ormen utan jag byggde/inredde ett fint terrarium som den kunde bo i.

Drömd 17/1 (Födelsedag och Beckas bröllop)

Det var dan innan Rebeckas bröllop. Jag var hemma hos Rebecka även om det inte såg ut som hemma hos henne. Vi skulle äta mat och Rebecka frågade sin mamma vart vi skulle äta. Tydligen skulle alla gå upp till ett annat hus utom Becka och folket. Sara L kom dit med massa annat folk (bara tjejer). Vi fick räkor och jag satt och delade mina räkor jättelänge, när jag var klar försökte CL, som satt bredvid mig, ta mina räkor. Då blev jag sur. Hon klagade på att jag hade använt kniven jättelänge. Tydligen fanns det bara en kniv vass nog för att dela räkorna på, men det hade ingen sagt till mig.

Viktor och Rebecka skulle gifta sig, och jag skulle vara en av brudtärnorna. Min kusin Hannah skulle också vara det. Vi var ganska många brudtärnor. Alla hade på sig vanliga bommulskläder i rosa och orange, men jag tyckte man skulle ha på sig mer glansiga tyger eftersom att det ändå var bröllop. Jag sa det till min morbror, sen insåg jag att jag var försenad och bröllopet skulle börja nu. Jag sprang ner och han inte byta om, så jag hade en rosa kjol och en rosa munktröja när vi gick in i lokalen där bröllopet skulle äga rum.

Jag fyllde 20 och öppnade ett paket som innehöll massor med blandade saker, bland annat ett par nycklar. Då såg jag pappa utanför fönstret i en liten, ganska ful, svart bil. Jag hade fått en bil. Jag visste dock inte om jag ville ha det.

Drömd 16/1 (Berömd)

Jag skrev en artikel till crossnet. I den fanns en bild där jag låg på golvet i underkläder och skulle se sexig ut. Artikeln blev jättekänd och hamnade på svd:s hemsida. Jag ångrade mig och skämdes över bilden och ville bara sjunka genom jorden.

Drömd 15/1 (Annorlunda husdjur)

Jag hade två nyckelpigor som husdjur, den ena var röd med svarta prickar på och den andra såg annorlunda ut. Jag skulle stoppa dem i sin bur. Den annorlunda nyckelpigan berättade hur jag skulle göra för att fånga den vanliga. Jag fick upp den vanliga på ett papper, men den började springa runt. Nu var den en beige-genomskinlig spindel med långa ben. Plötsligt försvann den.

En liten tjej hade fått en apa i födelsedagspresent, men nu skulle hon börja på internat och kunde inte ta hand om den så jag fick den istället. Den var jättesöt, bara en liten unge. Den åt banan och konserverade ananasringar.

Drömd 13/1 (Gott nytt…?)

Jag, mamma och min lillasyster Ellinor skulle fira nyår. Vi åkte bil till ett ställe som skulle vara jättehäftigt att fira nyår på. Alla som var där började räkna ner, men sen när klockan slog tolv så hände ingenting. Det var bara tyst och det kändes jättemisslyckat. En person började sjunga en nyårssång och alla andra hängde på, det blev jättestämningsfullt och alla började gå därifrån i ett långt led, men vi hade ju tagit bil dit så vi kunde inte gå därifrån. Mamma sa att vi skulle skita i bilen så vi gick ändå. Sen snavade jag i backen och sa att jag skulle hämta bilen för vi kunde ju inte lämna kvar den där.

Drömd 12/1 (Cykla med bebis till stuga som står i ljusan låga)

Jag var hos farmor och huset började brinna. Jag sprang omkring med en brandsläckare och släkte allt, men när jag gick upp på övervåningen (om inte finns i farmors riktiga hus) så kunde jag inte släcka mer eftersom det var för mycket rök så jag var tvungen att springa ner. Vi väntade på brandkåren som kom efter allt för länge, enligt oss. Sedan sprang de in och släkte allt, men övervåningen var ganska förstörd. En brandman tyckte jag hade varit mesig som inte hade kunnat släcka övervåningen själv och han tyckte att röken inte var så farlig.
Efter ett tag, när vi åt fika för att chocken skulle lägga sig så kom jag på att min dator hade varit där uppe och blev jätteledsen. Då påminde någon mig att jag hade sovit i källaren och jag sprang genast ner dit för att hitta min dator hel och skinande.

Jag hade sovit så länge att en gammal kompis lillasyster hade blivit vuxen och skulle få barn. Jag skulle träffa barnet, men jag vågade inte eftersom jag tyckte att spädbarn var äckliga och såg ut som råttor. Sedan fick jag en lillasyster (som var Ellinor fast bara någon månad gammal) och skulle cykla iväg med henne i barnsadeln. Då kom min kompis med sin systers bebis som var mycket äldre nu och hon sjöng Havet är djupt. Jag sjöng med. Vi cyklade hem till mig, men när vi kom fram hade jag jättehög hastighet och insåg att jag inte skulle hinna bromsa. Jag hoppade av cykeln, och av for även barnsadeln med Ellinor i. Jag sprang efter cykeln för att stanna den. Den svängde vänster och var på väg mot grannens bil, men missade precis och körde rakt in i busken. Jag tog ut den, men så upptäckte jag att Ellinor låg med huvudet mot marken och barnsadeln över sig. Jag sprang för att kolla till henne. Det hade gått bra.

Drömd 11/1 (Motorbåt)

Michan och Ingrid satt på en sten ute i sjön. Jag var på bryggan. Plötsligt satt jag i båten som de hade haft ut till stenen och körde runt, men jag kunde inte bromsa så jag höll på att krocka propellern i stenar flera gånger. Michan skrek åt mig att vara försiktigare.

Drömd 6/1 (Fladdermöss, Gunnar och dubbel-Kalle)

Jag var på semester någonstans och skulle gå och äta. Jag tänkte att jag skulle ta genvägen; en gång mellan två långa klippblock. Men då såg jag att det satt enorma fladdermöss ovanpå dem. Jag väntade in mamma och talade om det för henne så vi gick den vanliga vägen. Då flög en fladdermus ner mot vanliga vägen – den hade minst två meter i vingbredd. Mamma skrek, men den brydde sig inte om oss. Sedan kom vi fram till huset där lunchen skulle serveras. Till skillnad från alla andra dagar var där nästan ingen kö. En grupp pensionärer var på väg mot kön så vi började springa. De första pensionärerna nådde kön samtidigt som oss.

(den här minns jag inte överhuvudtaget att jag har drömt, men enligt dlogg så har jag drömt den)
Vi var i ett omklädningsrum jag, Ingrid och Karl. Karl visade att han kunde göra en halv bakåtvolt, men han fick inte göra en hel, för det behövde man licens för. Sedan blev det en dublett av Kalle som var snällare och sliskigare. Den riktiga Kalle blev orolig för att Ingrid skulle ha sex med den oriktiga Kalle i tron om att det var den riktiga.

Jag satt på en filt och vi hade picknick. Sara och Stefan var där, likaså Gunnar och Ingrid. Sara delade ut kondomer och glidmedel till alla. Så undrade jag vilken dag det var och de sa att det var tisdag och jag blev lugn, men förvirrad. Gunnar skulle ju inte komma hem före torsdag, så jag frågade honom varför han redan var hemma. Han svarade att det bara var för en liten stund i min dröm. Sedan hoppade han på ett tåg, men jag ville krama honom hejdå och då kom han ut och kramade mig, sen började tåget stänga dörrarna, men vi släppte inte eftersom det var några andra som sprang mot tåget som skulle öppna dem. När de gått på sprang Gunnar. Han vinglade till på avsatsen när tåget började rulla iväg, men klarade sig. Sedan gick jag tillbaka och letade efter min plånbok, för vi skulle ta bussen hem. Först kollade jag i en väska som inte var min, sen kollade jag i fel fack på min väska och tillsist hittade jag den i samma fack som handdatorn. Sedan började vi gå mot bussen, Michan hade sallad i handen som hon åt hela tiden. Jag tuggade på något knäckebrödsaktigt. Alla andra var långt före oss. Sen stannade de där framme för det var nollning och alla som hade gått på tornhagsskolan hade målat sig gröna. Jag klagade på att vi skulle missa bussen och då fortsatte vi gå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>