Älska dig själv

”Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.”
– Lukas 10:27

Eftersom kristendomen är en religion baserad på kärleken, borde inte det här betyda att du måste älska dig själv? För om du älskar din nästa måste du älska dig själv såsom honom. Kan man vända på det så? Kanske man ska älska sig själv för att man är Guds skapelse?

6 reaktion på “Älska dig själv

 1. vikke

  Hur kan man älska sin nästa om man inte älskar sig själv? Och ja, man bör älska sig själv av flera olika anledningar.

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  Vad löjligt! Varför kan man inte ha kvar ordet äktenskap? Och varför kan man inte säga ”man och hustru” resp ”hustru och hustru” eller ”man och man”?

 3. Julia

  Jag tror att det har att göra med (trots att folk inte tar upp det) att det i Bibeln står om äktenskapet mellan man och kvinna. På så vis ”kan” inte ordet användas om relationer man-man, kvinna-kvinna emellan. Ärligt talat så fattar jag inte ens allt fuss. Eller, jag fattar, men jag tycker att det är hjärnlöst. Äktenskapet Är till för man och kvinna, vill de andra ha en relation så har de ha en relation, det är upptill dem. Ska heterosexuella nu gå och vara avundsjuka på homosexuella för att de får ha en relation som bara de homosexuella kan ha? Suck… folk hittar alltid nåt att bråka om.
  Kramselikramar

 4. vikke

  Om jag läste rätt så har de inte tagit bort ordet från vigselakten, utan de har tagit bort akten och uppgraderat välsignelsen av partnerskapet. Då la de inte till ordet äktenskap bara. Då jag vill ingå äktenskap när jag gifter mig så har jag blivit mindre säker på om jag vill göra det i svenska kyrkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>