Natt 1: Såhär har det gått

Jag läste i nästan 3h, sen orkade jag inte mer så jag får ta det som en hint att inte göra läsperioderna längre än 3h om det inte är något skönlitterärt och mer lättläst, eller helt enkelt bara på svenska. Boken är inte ointressant, den är mycket bra skriven och varje kapitel handlar om ett scenario som beskriver bönder som inte fått sin rätt igenom utan på ett eller annat sätt misshandlats av de överordnade. Oftast när de klagar till högre personer så försöker dessa bara dölja uppståndelsen kring det hela och sedan för medierna nys om alltihop och när det når provinsledarna eller till och med ledarna i Beijing så får bönderna sin rätt igenom och de ondskefulla personerna som har tagit ut för mycket skatt blir dömda. Har dock bara läst två kapitel, men ungefär det var konceptet av de två första.

Sedan har jag pluggat glosor i lite mer än en timme, men det går inte så bra eftersom att det var väldigt länge sen jag övade på glosor. Jag borde repetera mera. Som det heter: Repetito est mater studiorum (repetition är studiernas moder). Latin är underbart, saknar det verkligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>