Dröm: Lars-Ruben och SH-huset

Drömmar i december från dlogg.se. De blir inte så månge eftersom att jag har varit för lat för att skriva upp dem nu under jul…

23/12 Cykeltur
22/12 Annikas baby
16/12 Lars-Ruben och gloskorten
8/12 I Frankrike, Moria och SH-huset
5/12 Stressig morgon

Drömd 23/12 (Cykeltur)

Jag cyklade på en väg. Vägen svängde, men det gjorde inte jag så jag började cykla på sand som vanligtvis låg under vattnet. Det var kort vass lite här som växte i sanden.

Drömd 22/12 (Annikas baby)

Annika hade ett barn som var fem år gammal, fast egentligen tänkte jag fel eftersom den bara var fem månader gammal. Barnet var inte Josefs utan någon annans. Annika använde p-plåster. En ond man kom och ville kidnappa barnet så vi flydde. Annika stoppade barnet under jackan, men jag var rädd att den skulle trilla ut därifrån och bad henne lägga barnet i cykelkorgen istället. Hon vägrade.

Drömda 16/12 (Lars-Ruben och gloskorten)

Jag skulle klättra över en stor grej för att komma till där jag bodde tillfälligt. Det var någon slags hal lekplatsställning och jag tyckte det var jättesvårt. Jag tappade en hög med gloskort som jag höll i handen. En kille som stod där nere plockade upp dem. Jag ropade:
”Det är mina! Gör inget med dem!”
Han såg ut som han övervägde saken medan jag klättrade ner och slängde dem sen i en grön färgpöl på marken. Jag blev jättearg. Det spinnade vidare till en dröm i drömmen där jag blev så förbannad att jag försökte knäa honom, men han var både starkare och snabbare än mig och började misshandla mig (och jag hade ju bara mig själv att skylla). Jag vaknade (från drömdrömmen) och var så arg att jag skakade. Under kudden, där jag låg på marken, skrev jag ner ett datum för drömmen (med fingret) så jag skulle komma ihåg den till senare.

Jag stod utanför ett nyöppnat tivoli och jag var den sista som släpptes in. Jag ställde mig i kö för att hänga av mig jackan, men det blev massa krångel. Först så försvann min jacka, sen helt plötsligt hade jag på mig den. Den skulle vara grå i början, men sen blev den svart. Jag hade inte plats med alla värdesaker i fickorna, så tillsist bestämde jag mig för att behålla mobilen och plånboken och lägga nycklarna i jackan som jag hängde in. Tillsist, när allt var klart gick jag för att leta efter min familj. Jag hittade dem vid en varuhylla. De hade redan en extra stor kundvagn som var fylld till bredden. Jag berättade om mitt jackproblem och insåg hur dumt det lät när jag sa att jackan hade försvunnit. Jag bestämde mig för att jag hade inbillat mig det.

Ruben hade födelsedagsparty, fast egentligen var han min gamla körledare Lars. Jag var där. Det var jättefest och vi dansade omkring och hoppade och jag försökte prata så mycket jag kunde med Ruben/Lars.

Drömda 8/12 (I Frankrike, Moria och SH-huset)

Jag gick hemifrån till Ullstämma eftersom jag ville köra bil. Där hittade jag en bil jag ville låna i smyg. Pappa kom dit och övertalade mig att det var okej att låna den i smyg. Jag gjorde det. Sen kom ägaren och jag skyndade mig att hänga tillbaka nyckeln på rätt ställe, men hon såg mig. Jag låtsades om att nyckeln hade ramlat ner när jag skulle hänga upp min egen. Hon trodde inte på mig. Hon hade en baby i famnen. Jag ville be henne om ursäkt, men hon sa att jag skulle be den riktiga ägaren om ursäkt som jag antog var babyn. Vid ett senare tillfälle blev hon och Ingrid jättefulla. Efter det skulle jag hjälpa henne upp, men Ingrid sprang emellan som för att skydda henne från mig. Jag sa att jag faktiskt hade en anledning att hjälpa henne upp. Ingrid svarade:
”Jag vet, när vi var fulla berättade hon allt.”

Jag hade flugit till Frankrike för att jag skulle bli utbytesstudent där. Jag skulle bara vara där en dag och testa på. I ingången på skolan stod en man och tog hand om alla religösa prylar som slöjor. Jag ville inte ge honom mitt kors och stoppade det därför i fickan.
På första lektionen hade vi Victoria Rindö (hon undervisade i frankrike måndagar och tisdagar) som sedan förvandlades till kyrk-Lisa. Jag kom på att mitt plan skulle lyfta om en timme och jag behövde ta bussen dit. Jag insåg att jag aldrig skulle hinna.

Jag var i Sagan om Ringen och vi skulle in i Moria. Någon började kasta sten i vattnet och Gandalf kastade också en sten. Då skrek en gubbe:
”Fools! Ni stör vattnet!”
Det kom upp en jättebläckfisk och alla sprang i i Moria. Det var läskigt där inne, men när dörren stängde var bara hälften inne i Moria. Jag fick lista ut hur man öppnade portarna inifrån och sedan släppa in de andra (som var oskadda).

Jag var i en lägenhet där det bodde en rik man som var forskare. På ett bord stod en massa notböcker för tvärflöjt. Av misstag råkade jag välta en bok och försökte ställa upp den, men då välte en annan. Jag stod jättelänge och försökte på ordning på böckerna, men ju mer tid jag la ner ju stökigare blev det. Tillsist hade jag tydligen somnat under bordet. Jag vaknade av att mannen var på väg hem. Jag började försöka fixa iordning böckerna, men nu visste jag inte längre hur de skulle stå. När jag ställt upp allt på ett ungefär öppnade mannen dörren och kom in. Jag gömde mig ingen bordet. Han såg mig. Han förväntade sig tydligen att jag skulle vara där och skrattade och bad mig komma fram. Han bad mig ta fram fyra glas och ställa på en bricka och bära ner. Jag frågade varför och han sa att det var för att det var billigare att diska 4 glas än att diska ett.

Jag var i ett stort hus tillsammans med en massa kompisar. Jag var på översta våningen och hörde någon som spelade piano på bottenvåningen. Egentligen var det ett vanligt hyreshus, men hela huset hyrdes av Svenska Hogwarts. Plötsligt såg jag en dörr där det stod namn på, nåt i stil med ”Ahemend” i efternamn. Jag frågade vem som bodde där och fick till svar att det var enda lägenheten i SH-huset som inte SH hyrde.

Drömd 5/12 (Stressig morgon)

Jag försov mig och kunde inte hitta skorna. Jag kom på att jag tittade på undre hyllan i skostället och där kunde de ju inte stå eftersom det var stövlar. Sen kunde jag inte hitta jackan. När jag väl hade hittat allt cyklade jag iväg över grannens gräsmatta (man var tvungen att göra det). Då insåg jag att jag hade tagit fel cykel och åkte hem för att byta. När jag kom hem hade jag bara en minut på mig och insåg att jag var körd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>