OO3 och fantasy

Nattens lyckade handling är uppdatering till OpenOffice.org 3 från en krånglande version 2.4.1. Än så länge verkar det fungera bra, men jag har ju inte gjort så mycket. Hittills har jag lyckats stöta på en trevlig uppdatering och det är att jag nu kan öppna Words .docx-filer. Importering från pdf är också en sådan sak som jag nog kommer ha nytta av, men de andra uppdateringarna är jag inte helt säker på vad de gör eller hur mycket bättre mitt liv blir av dem.

Jag har nyss suttit och kollat lite på olika skrivtävlingar då jag upptäckte att dystopi-tävlingen på Trottens betraktelser har skjutits upp ett halvår. Bland annat hittade jag en fantasy/science fiction/skräck-novelltävling på Catahya (en fantasysite) och en essä-tävling med tema fantasy/science fiction anordnad av Vetsaga (nättidsskrift). Dessa teman är relativt nya för mig. Förutom Harry Potter-fanfiction har jag inte skrivit speciellt mycket inom fantasy och inget alls är skrivet inom science fiction eller skräck. Dock var ju dystopi ny för mig och den är jag ganska nöjd med även om resultatet inte hade med hälften av det jag hade tänkt i min plan. Att skriva essä på det är ju inte lika svårt eftersom man då bara måste ha läst lite av genren och kan komma med tankar från en läsares perspektiv. Jag funderar på om jag ska vara med i dessa tävlingar. Den första har jag bara till 31/12 på mig att skriva, medan den andra håller på till sommaren. Om jag får några bra idéer kanske jag ger det hela en chans.

7 reaktion på “OO3 och fantasy

 1. Julia

  Har din OO samma kortkommandon som Word för formatering av tecken? Typ kursiv eller ändra storlek (Ctrl + i) ?? Jag lycks inte riktigt med det konststycket och det värsta är att jag efter alla år av kortkommand-ande automatiskt trycker ner knapparna, och jag blir ju förtvivlad när OO inte reagerar på det jag gör!!
  Kramkram!

 2. Julia

  nämen! varför hamnade inte de tecken jag skrev i kommentaren??? jaja, på båda sidor om + i parantesen ska det vara ”mindre än” och ”störe än”-tecknena. Suck…

 3. Rävöra Inläggsförfattare

  Julls: Det Tim sa. Jag skrev dit ett ensamt i åt dig :)
  Och ja, OO använder kortkommandona. Ctrl + i/b/u/f/s, mm. OpenOffice är inte mycket sämre än Microsoft Office. Jag har iaf inte använt den på en sådan nivå att jag märkt några större skillnader :)

 4. Julia

  Hosthost… ett ord och jag har ingen aning om vad ni snackar om :p tyyyyp.
  Jodå, fantastiskt nog har jag märkt att det går med vissa kommandon, engelska versionen av dem iaf. Men jag saknar sååå ändra-storlek-kommandot. Finns det nåt sätt att lägga till det (har försökt nån gång i tiden, men glömt bort vart jag var…)?
  Det bekvämaste med open office är lugnt att man kan göra om dokumentet till pdf direkt, plus att det går att välja filformat etc.
  Det ska inte vara ”i” i parantesen, tänkte att det var ganska givet ett kommando för kursiv, däremot kanske inte alla vet om dedära med ändra storlek. Ojoj, vad tjatig jag känner mig, haha! :p
  Summa summarum: allt är en fråga om tillvänjning
  Kramkram!!

 5. Julia

  Får visa hur det INTE funkar på datorn nån gång, fast det kräver ju att vi vistas i samma rum då ;)
  (you know what I mean! hehe)
  *krama på tilda*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>