Dröm: Morddrama och bröllopsplaner

Oktober månads drömmar från dlogg.se

28/10 Hjalmars flickor
26/10 Gay-bönder
25/10 Will och morotsbussen
21/10 Bröllopsplaner
20/10 Pippi Långstrump på semester
17/10 Badande kuddar och Rederiet
16/10 Ringen
15/10 Godisar och argumentationer
13/10 Grannens glass
12/10 Ingrids stora rosa hus
11/10 Ingrids last
10/10 Felskrivet årtal
9/10 Instängda
8/10 Stänger på vandring
7/10 Morddrama och boende i England
5/10 Björnbär på resa med katt till flygplats

Natten till 28/10 (Hjalmars flickor)

Jag och Gunnar var på ett ställe. Vi började hångla i en fåtölj sen gick vi över till soffan för att ha sex. Han som ägde stället sa åt oss att vi inte fick ha sex där utan var tvungna att gå in i privata rummet. Ingrid som satt på golvet sa att en kille bodde där just nu så vi kunde inte komma in där. Då tyckte Adam att vi skulle dansa dansmatta. Jag tyckte att alla skulle dansa samtidigt för då skulle det se ut som en dansscen på film. Alla dansade, det blev ganska fult. Sen satt vi i soffan. Rebecka och Viktor hade gjort slut och under middagen hade Becka suttit i Hjalmars knä. Ingrid frågade om jag hade vetat nåt om dem innan. Hon nickade mot Hjalmar, men eftersom hon inte hade glasögon såg hon inte att det var Michan som satt i hans knä nu.

Natten till 28/10 (Gay-bönder)

Jag red på en ponny bredvid farmor och några till som var ute och gick. Prinsen (farmors katt) var med oss. Vi gick bredvid en hästhage och i den var det en katt som var nästan lika stor som min ponny. Prinsen blev förälskad i henne och följde med henne bort. Jag gick efter. Vi kom in på en gay-klubb för bönder. Någon stod på scenen och frågade om det var några som ville gå ur klubben. Tre unga bonniga män räckte upp handen och gick fram till scenen.

Natten till 25/10 (Will och morotsbussen)

Jag åkte buss med bland annat en massa faddrar. Några klev av lite här och var för att sedan se om de kunde ta sig tillbaka till stan. Jag gick av bland de sista tillsammans med Karin N. Vi var på en öde busshållplats på landet där Karin tydligen bodde. 564 (som vi hade åkt med) trafikerade bara hållplatsen i parantes enligt skylten. Karin berättade att det berodde på att den inte kom på söndagar. Dock kom 572 samt några andra bussar dit. Det kändes ändå lite lagom hopplöst att ta sig därifrån.

Jag satt i Wills knä. Vi bestämde att vi skulle ha sex. Sedan kom jag på att det skulle vara otrohet trots att Will var gay.

Jag skulle till affären och köpa morötter. Affären hade rabatt på morotsprodukter, ta tre betala för två. Dock hade de inga vanliga morötter utan bara minimorötter i en lite påse (som på McDonalds) och morotsextrakt. Plötsligt var det citroner jag skulle handla då jag skulle ha citronskal i en kaka. Tyvärr var de äkta citronerna extremt dyra så jag ville inte köpa dem. Någon sa att jag skulle ta citron i flaska, men då skulle jag ju inte få skalet.

Natten till 21/10 (Bröllopsplaner)

Jag och Gunnar kom fram till att vi skulle gifta oss. Så fort vi hade kommit överens om det gick han fram till Karl och sa att han ville ha honom som bestman. Jag kände mig tvungen att välja brudtärnor, men jag visste inte om jag ville välja Ingrid (som var där) så jag vaknade.

Natten till 20/10 (Pippi Långstrump på semester)

Jag var Pippi och försökte klättra upp på taket till en stor lekstuga som var i toppen av en jättelång pulkabacke. Annika (från Pippi) ropade:
”Men Pippi du kan ju skada dig!”
Jag klättrade ner igen och var mig själv och kom på att jag skulle missa bussen. Den skulle gå 11:50 från resecentrum och klockan var redan 55. Jag började springa och hoppade, landade på rumpan och rutschade ner för pulkabaken. Jag sprang till Köpmansgränd, men bussen hade antagligen redan åkt därifrån så jag fortsatte springa till Tinnerbäcksbadet. När jag kom dit var min buss inte där, men jag hoppades att den inte hade kommit dit än, men buss 503 stod där och snart kom även buss 530 dit. Klockan var nu 11:58. Om jag hade missat den inte fick jag dock aldrig veta innan jag vaknade.
Det konstiga var att Köpmansgränd och Tinnerbäcksbadet låg jättekonstigt till i drömmen. När jag hade kommit till Tinnerbäcksbadet försökte jag koma fram till hur bussen skulle åka för att på något sätt trafikera bägge hållplatserna åt rätt håll, men jag kunde inte komma fram till det.

Jag var utomlands på semester (själv). Jag skulle bada i havet, men det var stora broar där. Mitt första intryck var att det var en sunkig badplats, men sedan insåg jag att broarna och allt som var där var gjort för att badplatsen skulle bli ett häftigt vattenland. Jag delade tydligen ett enbäddsrum med min mammas kompis Helen. Någon hade skrivit på en utvärdering att vi båda var trevliga och jag tänkte att det var ju inte bra för nu kanske någon skulle upptäcka att vi bodde två men betalade för en.

Natten till 17/10 (Badande kuddar och Rederiet)

Jag simmade i en sjö med mamma. Jag hade med mig mitt pennskrin och min kudde som flöt mycket bra, men så tappade jag mitt pennskrin och blev tvungen att simma efter det. Kudden flöt då in i vassen. Jag tyckte det var jätteäckligt att simma i vassen så jag bad mamma hämta kudden. Hon ville inte. Då började jag gråta och hon hämtade den åt mig.

Jag var med i en tävling. En kvinna var jätteduktig och fick massor med poäng. Egentligen var det fusk för hon fick tio frågor och ordentligt med tid att tänka och svara. När vi andra tre skulle tävla (genom att trycka på en knapp när vi kunde svaret) så bytte de ut frågan innan man knappt hade hunnit läsa klart den. Jag insåg att jag var tvungen att trycka innan jag hade läst för att få något gjort. Jag fick Charader och skulle göra en charader som illustrerade tv-programmet Skilda Världar. Dock tänkte jag fel och gjorde charader på Rederiet istället. I scenen jag illustrerade var det en mordutredning och jag var den som hade mördat kvinnan, men denna person var också samma som mordutredaren. Fast kvinnan var inte död skulle det visa sig i nästa avsnitt, och hon skulle inleda ett förhållande med mordutredaren som i slutänden skulle erkänna att det var han som hade ”mördat” henne. (Den som var mordutredaren var Carl från Rederiet, ni som kommer ihåg honom)

Natten till 16/10 (Ringen)

Jag var i en skola (som jag tydligen studerade vid). Jag satt och grävde lite i ett rum (ja, golvet var som marken utomhus) och hittade en ring. Jag blev jättechockad eftersom det var den magiska onda ringen som alla letade efter. Jag tyckte det var jättebra att jag hade hittat den och stoppade ringen i magfickan på min blå munktröja. För att ingen skulle hitta ringen så stoppade jag även dit en massa andra ringar som inte var speciella. Sedan gick jag ut. Jag hade velat ta på mig ringen för att skydda den, men det var livsfarligt att ta på sig den så jag lät bli. Plötsligt försvann den och jag försökte hitta den. Den var i guld, ganska smal och hade streck tvärs över sig som mönster. Jag kollade i ett smyckesstånd på marknaden, men de hade den inte bland sina exklusiva smycken. Sedan hade jag sällskap av en tioårig flicka. Hon tog mig till en affär och där hängde ringen i en kedja. Flickan köpte den för 13 kr. Nu var ringen röd och gjord av trä, men jag visste att inuti den fanns den riktiga ringen. Flickan var den onda ägaren till ringen. Hon hängde kedjan kring halsen, nu var hon och ringen återförenade.
Senare hittade jag en hamster som hade en miniatyr av ringen i sin bur. Jag stoppade ringen och hamstern i en sån där plastpåse med röd kant som man kan försluta. Jag förslöt inte påsen helt eftersom hamstern skulle kunna andas.

Natten till 15/10 (Godisar och argumentationer)

Jag var i en stor godisaffär som kyrk-Lisa hade. Hon sa att jag hade köpt godis för 950 kr sist, men hon hade av misstag dragit 1050 från mitt kort. Hon tyckte att jag skulle få ta godis för 100 kr nu pga det. Jag argumenterade emot och sa att jag aldrig skulle köpa godis för 950 kr. Jag gick iaf omkring i den ganska trånga butiken (som hade flera våningar) för att hitta vad jag skulle ta. På andra våningen fanns en stor ställning där Marabouchokladkakor hängde från golvet till taket i klädnypor. Jag hittade en ny smak som var Marabou med hackade hasselnötter (mycket mer finhackade än i Sweizernöt). Jag visste att mamma var allergisk så jag kunde inte köpa det. Jag klättrade upp på en stege till tredje våningen som var ganska smal och sen stupade rakt ner mot andra våningen. Jag vågade aldrig gå upp utan stod kvar på stegen och betraktade klubborna i alla möjliga färger, former och storlekar. Sedan klättrade jag ner. Jag kunde inte bestämma mig vad för godis jag skulle ta. En gång höll jag i en kartong med Geisha, men ångrade mig. Senare höll jag i en påse Riesen, men ångrade mig då också. Hon som hade affären (som inte var Lisa längre) bodde tydligen där, för jag gick förbi en liten säng när jag råkade gå in i en avskiljt rum på andra våningen.

Jag var på en lekpark och skulle bevisa att man kunde gå på klättergrejerna på en ganska plan backe utan att hålla i händerna. Mina ben hamnade i en konstig vinkel och jag rullade av den. Sedan klättrade jag upp i ett jättehögt torn tillsammans med en massa barn. Vi satt på räckena och tittade ner. Min mamma ropade att hon ville att jag skulle komma ner. Jag vägrade. Det var nämligen dagen efter jag hade fyllt 20 så jag tyckte inte hon hade nåt att säga till om. De andra barnen blev dock tvungna att klättra ner när deras föräldrar ropade. Ingrid sa till mig att det inte alls var dagen efter min födelsedag utan att det var min födelsedag. Jag bevisade för henne (först hoppade jag ner från räcket så jag inte skulle trilla av) att det var onsdagen dagen efter min födelsedag. När jag kollade ner insåg jag hur högt det var och vågade inte sätta mig på räcket igen eftersom jag visste att Gunnar inte skulle gilla det om han hade varit där.

Natten till 13/10 (Grannens glass)

Jag skulle gå någonstans och gick förbi mina grannar som satt och fikade. Jag vinkade åt dem och gick vidare. Då kom de på att de skulle följa med mig och bjuda mig på glass (jag visste inte det egentligen). När jag nästan kommit upp för backen tänkte jag att jag behövde en anledning att vara osocial samt att jag ville chatta med Gunnar så jag tänkte hämta min handdator att ta med mig. Jag svängde in i dungen för att gå baksidevägen. Jag hade bara kommit några meter innan jag insåg att jag inte skulle hinna fram och tillbaka före grannarna var ikapp mig. Jag vände igen och just som jag kom ut igen mötte jag en av grannkvinnorna.
”Vad gjorde du där?” frågade hon.
”Jag kom på att jag glömde nåt, men sen var det inte så viktigt ändå”, svarade jag.

Natten till 12/10 (Ingrids stora rosa hus)

Jag var med i en tävling. Den gick ut på att man fick se en stor bild längst fram i rummet, sedan skulle man rita en egen bild, klippa ut och ställa sig vid bilden. Det var kyrk-Lisa som höll i tävlingen. Exempelbilden var i havet. Jag visste genast att jag skulle måla en fiskstjärtfena som jag skulle fästa vid huvudet. Tyvärr var första bilden vi skulle måla till en savann. Jag tänkte att jag skulle måla ett tigerhuvud som jag skulle ha på mig och smyga med i gräset. Så kom jag på att man inte kunde gå in i bilden. Då bestämde jag mig för att göra ett stort, rosa hus. När jag nästan hade klippt ut huset var tiden tyvärr ute. Ingrid vann tävlingen med sin bild på en person som klättrade upp för en vägg. Folk gick därifrån. En tjej klagade på Ingrids bild eftersom hon tyckte att det såg ut som en blomma. Jag var tvungen att hålla med eftersom hon hade målat pilar hur personen klättrade i grönt som kunde likna blad på en stjälk. Jag sa det till Ingrid som svarade:
”Det får man för att man gillar grönt!”

Natten till 11/10 (Ingrids last)

Folket var någonstans och jag, Ingrid, Armand och Karl satt vid ena änden av ett bord med rundad kant. Plötsligt tog Karl tag i Ingrids tröja och drog henne över Armand och hånglade upp henne. När jag senare frågade Ingrid vad det där var frågan om svarade hon att hon och Karl var tillsammans igen för att hon ”inte kunde låta bli”.

Natten till 10/10 (Felskrivet årtal)

Annika och Ingrid skulle ge en bok till Kalle. I boken stod det på tre ställen det datum han skulle avsluta sin utbildning. Annika hade skrivit ett och Ingrid två. Det var samma datum, men Ingrid hade skrivit 2014 och Annika 2015. Jag insåg att båda var fel eftersom jag skulle sluta 2014 och Kalle ett år innan mig. De andra lämnade rummet och jag var kvar med Gunnar. Han sa att vi skulle ha sex, men sen ångrade han sig eftersom Kalle kanske skulle komma tillbaka.

Natten till 9/10 (Instängda)

Jag var i ett stort varuhus med massa människor. Det började regna och dörrarna till varuhuset låstes. Folk sprang omkring i panik. Det låg pengar på marken, men ingen var intresserad av att ta dem. Plötsligt skulle alla ha ett bord att sitta runt. Jag, Ingrid och Adam hittade ett. Två tjejer kom och satte sig där. Då kom kyrk-Lisa och frågade om Ingrid använde glasögon. Hon svarade ja, hon hade ju glasögonen på sig. Hon sa även att hon föredrog linser, men var glad att hon tagit glasögonen om vi skulle bli kvar här länge. Lisa frågade hur vi andra mådde. Jag visste att det var hon som hade stängt in oss här och klagade lite genom att säga:
”Min matlåda har försvunnit.”
”Mat är bara onyttigt”, sa Lisa. ”Så det är bara bra.”
”Inte för mig”, muttrade jag.

Natten till 8/10 (Stänger på vandring)

Jag var ute och gick då min gamla svensklärare Dennis Ö. Han sa att mina gamla klasskompisar hade gått upp för en trappa. Jag gick upp där, men sista trappsteget var så högt att jag omöjligt kunde komma upp. Jag såg Sara F och Lisa sitta på en stång. Jag klättrade upp på den och kramade den krampaktigt för att hålla mig kvar. Jag frågade hur man kom upp på avsatsen. De pekade var man skulle hålla för att klara det. Smått rädd klättrade jag över. Där var Adam. Jag föreslog att vi skulle vandra, men Adam var skeptisk. Han tyckte vandringslederna var för smala. Jag sa att vi inte skulle gå på några leder. Vi öppnade en dörr och gick ut. Där var en stor öde äng med gräs som nådde oss över midjan. Vi började vandra.

Natten till 7/10 (Morddrama och boende i England)

Jag åkte bil och det var vänstertrafik, fast jag & alla åkte på höger sida, skillnaden var att jag var övertygad om att jag åkte vänstertrafik vilket gjorde det mycket svårare att köra. Det stod en bil stilla mitt i min fil och jag blev förvirrad vilken sida jag skulle köra om den på. Jag körde om den mot mitten av vägen. Sedan kom jag till en tunnel, men då kom en lastbil backandes ut från den. Jag började också backa. När jag kom till den stillastående bilen backade jag runt, men lastbilen verkade inte ha sett sen och backade straxt på och pressade den bakåt. Jag blev lite rädd och backade snabbare. Sedan kom jag till en avsats som var 1-1,5m högre än vägstycket under. Jag åkte ner för den och det var inga problem, men lastbilen fastnade hängande över kanten. Chauffören klev ut och fick syn på mig.
”Om lastbilen hänger här kommer hela vägen att rasa!”
Det var inte så kul eftersom vägen låg tio våningar över marken. Det låg ett p-hus intill vägen och vi klättrade över i det precis innan vi hörde braket från vägen som rasade. Jag klättrade in i p-huset genom en smal lucka. Nu var vi tre personer, den tredje var min pojkvän (som inte var Gunnar i drömmen). Vi undrade hur vi skulle ta oss ur eftersom huset var larmat. Vi började gå uppför, men längst upp var det ett eget larm och plötsligt var vi omringade av vakter. Jag var så rädd att jag bara kramade om en vakt. Vi började gå neråt. Genom ett fönster såg jag något rött skvätt vid en bil, det såg ut som ketchup. När vi var på bottenvåningen (trappan gick i en spiral) fick även vakterna syn på det. Han ville gå ut och kolla samt ta med sig min lillasyster Ellinor som var där. Jag sa att hon inte fick följa med ut och att det säkert bara var ketchup (mer för att lugna mig själv än Ellinor). Vi kom ner till receptionen och nu var det en flygplats. Min mamma skulle tydligen hämta mig där. Jag gick fram till en disk till vilken det var jättelång kö från baksidan (det var om man skulle registrera sig till nåt). Jag frågade om hon hade sett min mamma och det hade hon inte, jag sa att mamma såg ut ungefär som jag. På skrivbordet stod en gympasko. Jag frågade vad det var. Receptionisten (som fö såg ut att vara en rund och go kvinna) svarade:
”Det är en kvinna utanför här på 36 år som just blivit mördad.”
Mitt hjärta högg till, i drömmen var min mamma 36 år och det hade alltså inte alls varit några ketchupfläckar på marken. En kvinna med brunt kortklippt lockigt hår satt i en väntesal straxt intill och vinkade dit mig. Hon såg läskig ut. Jag gick in dit och hon sa någonting som jag uppfattade som ett hot, det var i stil med ‘först din mor och nu blir det dig’. Sedan tog hon fram sin hand full med vassa klor. Jag blev panikslagen och sprang ut därifrån och skrek, men min röst var svag och jag mer kväkte fram ord som: ”Hjälp, hon vill döda mig!”
Jag sprang rakt in i famnen på den rundade receptionisten och bara hulkade av gråt. Den andra kvinnan kom ut och sa:
”Hon bara spelar, det var hon som hotade mig!”
Jag var livrädd, tänk om de skulle tro på kvinnan.
”Nej hörrö du [Namn], inte den här lilla tjejen”, sa receptionisten argt.
Då kom polisen. De hade min pojkvän med sig (som inte alls hade varit med i p-huset). De tillfångatog den läskiga kvinnan och jag släppte receptionisten och kramade min pojkvän istället. Jag frågade den som jag var i drömmen hur jag kunde krama honom när han varit inblandad i det hela och den läskiga kvinnan hade kladdat på honom (för det hade tydligen hänt). Jag i drömmen svarade att han inte hade tyckt att det var det minsta upphetsande att bli kladdad på och dessutom hade han varit under hot, hur mycket val har man? Jag grät fortfarande och var rädd, min mamma var död, men det hade jag inte hunnit reflektera över än.

Jag var hemma, fast vi bodde i England och det såg ut som Gunnars hus. Egentligen var vi på semester. Mamma svimmade nästan så jag skulle ringa till sjukhuset. När man skulle ringa dit skulle man i parantes efter telefonnumret ange vad det gällde. Jag stod ett tag och funderade på var svimma heter på engelska eftersom att jag visste att ”swim” var fel, sedan kom jag på att det var ”faint”. Men då hade mamma hunnit bli mycket bättre och gick omkring och dammsög. Jag gick ut till henne och sa:
”Om du dammsuger tänker jag inte ringa sjukhuset!”
”Vill du att jag ska dö?” frågade mamma.
Nej det ville jag inte, men sjukbesöket skulle kosta pengar och mamma var uppenbart inte dålig.
Senare skulle hon hämta Linnéa någonstans. Jag undrade om det var så bra eftersom hon nästan hade svimmat nyligen, men jag vågade inte åka och hämta Linnéa eftersom att det var vänstertrafik. Jag ropade efter mamma:
”Glöm inte att det är vänstertrafik! Det är högersvängarna som är farliga!!”

Natten till 5/10 (Björnbär på resa med katt till flygplats)

Jag jobbade på en restaurang. Chefen där var jättesträng, men jag lyckades få honom att vara med i en lek. Den gick ut på att vi stängde in honom i ett toalettbås och sedan sköt mat på honom. Han tyckte om leken. Jag råkade sikta fel så ett björnbär hamnade vid ett bord i resturangen. Mina arbetskamrater skrattade åt mig. Då kom en gäst och ville klaga på toaletternas uteende.

Jag var på en flygplats. Gunnar var där. Han mådde dåligt och låg hopklämd i en liten soffa i knät på någon tjej. Jag blev avundsjuk och sa till Gunnar:
”Kom och ligg här på madrassen, det finns massor med plats.”
Gunnar kom och la sig bredvid mig. Jag började plocka med hans hår.

Jag var ute och reste med min katt Dennis. Första resan åkte vi buss. Dennis var jättenyfiken på allt och gick runt och nosade. Andra resan var med tåg. Jag hade biljett i bistron, men Dennis fick sitta i sin bur i familjevagnen. Jag släppte ut honom.

2 reaktion på “Dröm: Morddrama och bröllopsplaner

  1. Rävöra Inläggsförfattare

    Mja, det kan vara lite småkul sådär ibland :P En av mina favoritdrömmar är ”Profeten och älskarinnan” eller den gången jag är kissnödig och letar efter toaletter som slutar med att jag hittar Voldemorts hemliga planer… det är ganska sjukt egentligen :O

    Har drömt en massa om dig också, då menar jag massa också :P Den enda jag drömmer mer om är nog Gunnar. Du brukar figurera väldigt intressant i mina drömmar. (Allt från naken till att hångla upp folk eller ha barn)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>