En helg i Cambridge

I lördags gick jag upp straxt efter klockan 3 på morgonen. Mamma skjutsade in mig till fjärrbussterminalen och klockan 4 avgick flygbussen mot Skavsta. Straxt innan klockan 10 (lokal tid) stannade en annan buss i Cambridge. Sedan skulle jag hungrig och dödstrött försöka spendera två timmar på ett shoppingcenter som inte hade en enda bänk där man kunde sitta. Efter ett toalettbesök (gratis!) och lite vandring fram och tillbaka hittade jag ett café där jag slog mig ner och beställde en kopp te. Det var tydligen English Breakfast med citron till och inte det minsta gott. Tack vare att det var så äckligt tog det lång tid att dricka upp samtidigt som jag läste Cao Xueqins Drömmar om röda gemak, eller egentligen läste jag klart den 50s långa inledningen av översättaren. Jag hoppas boken är intressantare än inledningen.

Jag och Gunnar hade bestämt att vi skulle mötas i 3-vägs-korsningen köpcentret och jag stod en våning upp och kollade ner över människorna i korsningen och såg då när Gunnar kom. Jag vinkade mot honom och han fick syn på mig. Jag skyndade mig ner för rulltrappan och vi möttes precis nedanför. Jättekram.

Vi gick till hans rum och dumpade mina grejer innan vi gick till lunchen. Jag var så hungrig att jag höll på att dö. Jag åt massor pommes med majonnäs på. På eftermiddagen sov vi på hans rum. Jag hade ju varit uppe sedan jättetidigt och han hade gått och lagt sig sent. På kvällen gick vi på Formal och åt trerätters som inte var så speciell egentligen. Menyn var morots- och apelsinsoppa följt av kalkon- och baconpaj med klyftpotatis och tomater och till efterätt äppelpaj med vaniljsås. Vid bordet bredvid vårat satt tio kineser. Jag pratade med hon som satt bredvid mig. Hon trodde jag var britt och tyckte inte alls jag var dålig på engelska. Hon blev förvånad över att jag pluggade kinesiska, men jag sa att jag ändå inte var så duktig. Jag övade på att säga ”Jag är mätt” (我饱了, wŏ băo le) fast till Gunnar då, men jag hade svårt för tredjetonen.

På söndagen gick vi upp halv 10 och kokade nudlar till frukost. En av Gunnars korridorskompisar tyckte att vi var konstiga och jag svarade med ”egg and bacon then?” vilket jag tycker är konstig frukost. Sedan att jag inte tycker att nudlar är speciellt normalt till frukost heller hör inte hit. Efter att vi hade vaknat ordentligt tog vi en promenad på stan och kollade på kläder i Gryffindorfärger och gluttade in i en affär där det mesta kostade £5. Bland annat hade de en lampa som var som ett akvarium, en klocka man skulle ringa i om man ville ha sex och en (mekanisk) papegoja som förolämpade en när man gick förbi den.

Jag träffade några av Gunns nya kompisar och de verkade alla trevliga, men det var lite jobbigt  hänga med i de olika intressanta dialekterna och det komprimerade språket som man inte är van vid. Det var ändå mysigt att höra ren engelska och inte nåt amerikanskt blaffs.

Det var en härlig och mysig helg även om jag var tvungen att åka tidigt nu i morse. Nu ska Gunnar i alla fall komma hem om fyra veckor så det ska bli jätteskönt. Jag hoppas i vilket fall att de fyra veckorna ska gå lika snabbt som Snape konfronterad med ett shampoo*.

Te pescado mi cadobidobo (L)

* Och alla som hatar översättningen ”Snape på en såpad kvast” räcker upp en hand.

4 reaktion på “En helg i Cambridge

 1. vikke

  Det låter som att du har haft en trevlig helg. Jag är glad att jag och Rebecka inte har samma problem med att träffas.

  Du är ond som ger referens till något som låter som en Harry Potter fan-fic utan att berätta hur man får tag på den…

 2. Julia

  Hand!
  Ah, det är ett av de bättre skämten bland väldigt många i HP^^
  Kan tänka mig att det var väldigt mysigt i Cambridge, jag skulle gärna vilja åka dit nån gång, eller, överhuvudtaget nånstans i GB. Brittiska är ett av de finaste språken :), medan amerikanska är som danska (den största förolämpningen jag kan hitta på).
  Just nu sitter jag och för en gångs skull pluggar (hosthost, du vill kanske veta vad ;P). Boron’s Medical physiology lämnar inte mycket onämnt. Vore trevligt med lite sällskap dock *flörtflört*
  Kramar!!

 3. Rävöra Inläggsförfattare

  Viktor: Jag önskar att vi hade lättare att träffas, men nu är det som det är och då får man göra det bästa av situationen.
  Förlåt, men det är sjunde HP-boken :) Förövrigt har jag uppdaterat min fanficsida ;)

  Julls: Skånska skulle vara en större förolämpning, för amerikanska är ju samma språk bara mycket fulare :P
  Jag besöker dig gärna öh… nästa vecka… har ondskefulla arbeten till på söndag. :( Men ring mig, eller sms:a mig, för då känner jag mig populär :D

 4. Will

  Det låter som du hade kul med Cado!

  Hehe, vi äter bacon and eggs här till frukost :P

  Och sant, amerikanska är ful :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>