Dröm: Profeten och älskarinnan i ”Toalettjakten”

Drömmar i september direkt från dlogg.se!

30/9 Att inte hinna med …
28/9 Hufflepuff och Dennis Ö
27/9 Småkusiner, underkläder och pizzabitar
18/9 Spanska i onödan
17/9 Gay-farfar och Jockes självbiografi
11/9 Profeten och älskarinnan följt av fladdermöss
7/9 Voldemort hackar datorer och konfafaddrar kastar glas
6/9 Rädda skor och hemliga sällskap
5/9 Toalettjakten

Natten till 30/9 (Att inte hinna med…)

Jag var någonstans och farmor var där. Hon skulle skjutsa mig hem till henne för att jag ville åka dit. Sedan skulle jag åka till Japan i några dagar också. Då kom jag på att jag inte alls kunde åka hem till henne eftersom att jag skulle äta middag hos Gunnar, han skulle ju åka till Cambridge imorgon. Jag blev ledsen. Det var sista veckan på sommarlovet och jag skulle inte hinna med det jag ville göra (Gunnar, farmor, Japan).

Natten till 28/9 (Hufflepuff och Dennis Ö)

Jag var vid Stångån sent på kvällen, en vanligtvis övergiven del av den, men nu var det ett antal människor där. Från andra sidan ån ljöd nämligen låtar av The Moaning Myrtles. Jag visste varför. Varje sommarkväll paddlade jag och en kompis och dit och planterade en blomma där. Det var blomman som sjöng låtar av The Moaning Myrtles. Sedan när blomman tystnat på natten paddlade vi tillbaka och grävde upp den.
Jag gick ganska långt bort och hittade material till att klippa ihop en speciell sorts docka. Delarna som fanns till dockan var huvud+överkropp, underkropp, maskot. Dessa kunde man sätta ihop ur man ville. När jag satt och pysslade med det och lyssnade på musik från min hemliga blomma såg jag Dennis Ö komma ridande (min fd svenskengelsklärare). Han kom in och tittade på mig och påpekade att jag hade fallit för grupptrycket med att göra en sådan docka. Sedan var vi plötsligt i församlingshemmet, datumet var 10/11 och han påpekade för de som var där (min nya klass, ASK) att det var en som inte hade lämnat in extrauppgiften för att komplettera sitt gymnasiebetyg i svenska (sista inlämningsdag var nu). Det betydde att han inte skulle få nåt betyg.

Jag var i ett långt tält. Vi hade en uppgift att krypa genom tältet och sedan springa till början igen och krypa igenom en gång till, det var skitigt där, men det gjorde ingenting för det var en Hufflepufftradition och vi var Hufflepuffare. Plötsligt hörde jag Greks röst utanför och blev genast arg. Han hade inte besökt mig tidigare. Jag skyndade mig ut och sprang fram till honom. Han gav mig en fin blålila blomma. Jag var inte längre arg på honom. Blomman hade ett skaft i tre nivåer och man kunde skjuta ihop skaften i varandra. Tyvärr envisades blomman med att den skulle följa efter in i röret.

Natten till 27/9 (Småkusiner, underkläder och pizzabitar)

Jag var i mitt vardagsrum tillsammans med min lillasyster Ellinor och min lillkusin Becca. Vårt vardagsrum var en lekpark byggd som en hinderbana. Ellinor övade den och Becca satt i soffan. Vi hade tidigare ätit kvällsmat och då hade Gunnar varit med. Från det hade Becca lärt sig säga: ”Gunnar gillar sex.”
Jag blev sur och gick ner för att hitta Gunnar och tala om det. Han spelade dator med min andra lillasyster Linnéa. Jag bad honom komma med in till mitt rum. Han ville ha sex, men jag var inte på humör efter vad Becca hade sagt. Jag skulle byta underkläder och bad Gunnar ta fram det åt mig. Jag fick ett par byxor som jag brukade använda när jag hade idrott. Jag ville ju ha ett par trosor, men när jag kollade i lådan för underkläder (som jag hade gjort i ordning så fint), fanns de inte där. Där låg bara pyjamasar och gamla gosedjur. Jag gick och frågade mamma som sa att hon hade hängt upp alla mina underkläder på toaletten. Jag blev fruktansvärt frustrerad och undrade varför hon hade förstört det fina systemet jag hade i mina lådor. Nu var jag ju tvungen att göra om det.

Jag hittade en laptop som var lite billigare än den jag hade köpt och dessutom lite bättre. Den hade bland annat ctrl-knappen på rätt ställe. Jag funderade på om det var försent att lämna tillbaka den gamla om jag tyckte att den här andra (LG-datorn, för övrigt) var bättre.

Mamma hade varit och handlat fruktansvärt massa saker på en leksaksaffär vars namn började på K. Hon hade köpt massor med noter. Jag kom ut och sa att hon borde sagt till mig att hon hade köpt massa noter för att jag inte skulle kunna köpa dubletter på Notbussen. Hon hade köpt alla önskesångböcker utan ettan (hon trodde att jag fotfarande lånade den av Ingrid). Det fanns en önskesångboken 5, den var lila. Mamma hade handlat en massa andra saker på affären. Hon hade handlat så mycket att hon hade fått en filt gratis.

Jag var hos farmor. Hon bjöd på pizza. Jag valde ut den allra godaste biten med mest ost och kladd, minst bröd och svamp. Jag ställde den på min plats. När jag skulle sätta mig ner och äta satt farmor där och hade ätit upp min bit. Jag blev jätteledsen för den biten hade betytt jättemycket för mig.

Natten till 18/9 (Spanska i onödan)

Jag var på semester med familjen. Jag och mamma gick på stranden och skulle gå till baren som låg där. På knacklig spanska försökte jag beställa en drink till mamma och till slut gick det.
”Du är jätteduktig på spanska!” säger bartendern på svenska, visserligen med mycket spansk brytning.
Jag blev smått irriterad på att han inte sagt att han kunde svenska tidigare. Han frågade hur mycket spanska jag hade studerat och jag sa att jag hade pluggat rätt mycket, men börjat glömma bort det mesta.
Jag och mamma gick en bit till. Nu var min lillasyster Linnéa med oss. Hon fick syn på farmor som låg och solade vid en annan familj, det var tydligen hennes mans barn och barnbarn.
”Farmor!” ropade Linnéa. ”Att du inte skäms!”
Linnéa tyckte självklart att hon kulle umgås med oss och inte sina låtsasbarnbarn.
Vid grinden till den stora stranden kom en större bil som såg ut som en mindre lastbil. Föraren bröt på något språk när han ropade:
”Schläpp in mej! Annasch ja köra ner port!”
De släppte in honom. Jag blev orolig och insåg att han skulle självmordsbomba sig själv. Jag sa till mamma och vi började springa därifrån.

Natten till 17/9 (Gay-farfar och Jockes självbiografi)

Jag var på en offentlig toalett. Tyvärr fungerade inte lamporna längst in i rummet som att gå till toaletterna där var läskigt. Plötsligt var min farfar där. Han skulle hålla nåt tal och sen trolla lite grand. Han hade tydligen kommit fram till att han var gay och hade på sig ett par vita byxor och ett vitt linne. Farmor (som tydligen också var där) tyckte att han var pinsam och var glad att de hade skiljt sig för länge sen så hon slapp skämmas för honom. Jag tyckte inte att han var så jättepinsam.

Gunnar och jag var i ett varuhus. Han pekade på ett antal pärmar som de sålde. Dessa innehöll en självbiografi om Jockes liv på gymnasiet. Grejen var att Jocke hade gått natur två år och sedan bestämt sig för att det var fel och börjat på tekniklinjen istället. Jag drog således slutsatsen att Jocke precis hade slutat ettan på teknik.
I samma varuhus, fast lite senare, gick jag omkring med min lillkusin Becca. Hon var jobbig och skrek och tjurade hela tiden. Jag försökte göra och säga allt möjligt för att hon skulle bli glad. När jag började måla figurer på en whiteboard blev hon intresserad. Jag suddade med händerna på vilka jag hade mina randiga vantar. Pappa kom och sa:
”De där kan du ju inte sudda med, de blir ju smutsiga.”
Han slängde en svettluktande skjorta på mig.
”Sudda med den här istället!”

Natten till 11/9 (Profeten och älskarinnan följt av fladdermöss)

Folk trodde massor på Gud. Det var i en kyrka och man hyllade Gud. Gud var mer liberal än vanligt. Där var i alla fall en man och hans älskarinna. Gud färgade allas kläder röda. Mannen tyckte att hans älskarinna var riktigt sexig i den röda klänningen. Han undrade varför hon aldrig brukade ha rött. Hon sa att det var en syndig färg. Nu hade Gud färgat klänningen röd så då var det okej. De närmade sig varandra, stod tätt intill och började kyssas. Plötsligt ropade någon:
”Ska ni ha sex i guds kyrka? Att ni inte skäms!”
Mannen gick iväg och började leta efter ett ställe där han och hans älskarinna kunde ha sex. Han kom till en liten sal som låg nära kyrkan. I närheten lekte ett gäng pojkar och en pojke kom och sa till honom:
”Gå inte för långt in i kyrkan bara, för vi spelar HÖG musik!”
Mannen kastade sig ner på marken (när pojken hade gått) och bad till Gud om ett lugnt ställe där han kunde vara med sin älskarinna. Gud svarade genom att göra hans hår långt och ovårdat och ge honom en gammaldags mantel. Mannens kropp tvingades till ett kors. Sedan reste sig mannen upp – Gud hade talat med honom. Han var nu en profet.

Jag var med familjen på semester. Jag, mamma och Linnéa satt under ett litet tak. Vi hade en nattfjäril som var vårt husdjur. Det kom en fladdermus och försökte äta upp vår nattfjäril. Jag slog efter den med en pinne, sedan med händerna när jag tappade pinnen. Mamma och Linnéa försökte undvika fladdermusen. Jag hade en hjälm på mig, plötsligt skrek mamma att fladdermusen satt på min hjälm. Jag skrek och slängde av mig den. Fladdermusen försvann.
När min andra syster Ellinor kom upp berättade jag historien för henne, men hon fattade inte. Vi gick ner till vattnet för att bada. På vägen var det is och snö så man kunde glida ner. Ellinor sa att det var förbjudet eftersom man gjorde vägen halare så att andra kunde halka där. Jag tyckte att det var ett dåligt förbud och fortsatte glida ändå. Det slutade med att jag halkade och hamnade pladask på magen på vår badleksak. Badleksaken fortsatte i hög hastighet mot vattnet. Ellinor hoppade på den. Vi flög förbi några lekande barn och landade till sist i vattnet med massa skvättande omkring oss.
Sedan var vi på en ö. Det var en slags bana man skulle gå. Jag och Ellis gick och småpratade bredvid varandra. Jag höll hennes hand. När vi kom till en bro var den mycket smalare är de tidigare broarna. Vi märkte inte det så Ellinor klev utanför bron och ramlade i vattnet. Jag hoppade i efter för att hjälpa henne upp. Det var ganska strömt, men gjort mekaniskt som i simhallen. Jag höll i Ellinor och hjälpte till att knuffa på henne så att hon kom upp igen. En funktionär stod och stirrade på oss.

Natten till 7/9 (Voldemort hackar datorer och konfafaddrar kastar glas)

Vi hade träff med konfafaddrarna. Vi år glass och glasspåsarna låg utspridda över hela golvet. Jag bad faddrarna att plocka in dem efter sig, annars skulle glassen som var kvar i smälta. Jag blev förbannad och började skrika. Tobias käftade emot så jag nöp till honom. Då blev han arg och välte ner en hel hylla med glas på mitt huvud. Det gjorde jätteont och jag började gråta. En faddertjej tröstade mig.

Jag var i en hemlig organisation. Vi hade all vår information på våra datorer. Det var massor hemlig information och väldigt viktig för våra planer. Plötsligt började en kabel vibrera och blinka precis vid uttaget.
”Det är Voldemort som hackar sig in i våra system!” ropade någon. ”Dra ut sladden!!”

Natten till 6/9 (Rädda skor och hemliga sällskap)

Jag var på ett ställe tillsammans med Michan. Där fick man gå in i ett rum om man blev utvald av de som höll i allt ihop. Michan fick gå in där, men inte jag. Michan försökte få in mig, men de hade en dörrvakt. Jag och en annan tjej började leta efter ett sätt att komma in. Deras rum var nämligen i en slags arena och vi var vid sittplatserna. Tyvärr var sittplatserna mycket mycket högre än arenagolvet. Vi försökte hitta ställen där vi skulle kunna hoppa ner utan att slå ihjäl oss. Till sist hittade vi ett ställe från vilket vi kunde nå en av basketkorgarna. Oturligt nog hade någon grävt en djup grop under basketkorgen. Vi tänkte att vi skulle försöka ta oss ner ändå.

Jag var med en grupp människor och åkte inlines. Adam var där bland andra. Vi åkte ut på en jättelång brygga. Några åkte rakt ner i vattnet, jag tappade ner mina inlines i vattnet. Jag hade lånat mammas skor så jag skulle bli tvungen att dyka efter dem. Då fick jag höra att killen som hade lånat ett par antika skor hade hoppat i och badat med dem. Då hade jag klätt av mig för att dyka i efter mammas skor. Jag fick springa, spritt språngande naken, till honom och skälla ut honom för att skorna skulle bli förstörda om han hade dem i vattnet. Han gav tillbaka dem. Då hade någon annan fiskat upp mammas skor och jag drog ut dem ur inlinespjäxorna. Nu kunde jag klä på mig igen eftersom jag inte behövde bada. Någon började spela musik och jag frågade Adam om han ville dansa. Det ville han, men det var svårt på den smala bryggan.

Natten till 5/9 (Toalettjakten)

Jag sprang omkring i ett stort hus. Jag var jättekissnödig. Till sist hittade jag en toalett, men när jag kommit in och stängt dörren upptäckte jag att det var stopp i den så jag blev tvungen att hitta en annan toalett. Jag hittade platsens (som antagligen var ett hotell) så kallade ”partoalett”. Den var byggd för två personer. Jag skulle stänga och låsa, men det gick inte. Jag slet och drog i dörren, men kunde fortfarande inte vrida om låset. Några kvinnor (bland annat Rebeckas mamma) stod utanför och köade till toaletten bredvid kom in och frågade vad jag höll på med. Jag sa att jag försökte låsa dörren. Alla kvinnorna kom in, och jag sa då att jag skulle ställa mig först i kön till toaletten bredvid. De sa att det var elakt eftersom de minsann hade köat där först. Jag gick iväg därifrån. Nu var jag i sällskap med en kille och en tjej. Av misstag gick vi in i killarnas omklädningsrum i vår jakt på fungerande toaletter. Killarna i omklädningsrummet kunde inte se mig och den andra tjejen eftersom att de inte förväntade sig att se tjejer där inne – en tanke hos dem som alltså hade gjort oss osynliga. De fängslade killen som var med oss och i ett försök att rädda honom sprang vi omkring och lyckades hitta Voldemorts hemliga gömma som låg under omklädningsrummet. Där fanns en massa papper fulla med anteckningar och skisser inför hans nästa stora plan. Vi kände att vårt ”leta efter toalett”-äventyr genast hade blivit till något mycket större …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>