Google och Katedralskolan

Idag har jag fått en googling på [katedralsången text] och jag vill inte göra personen i fråga besviken. Som stolt f.d. elev vid Katedralskolan i Linköping presenterar jag härmed texten till Katedralsången.

Katedralsången
Melodi: Ovan där

Vi går här på Katedral
Livet är en karneval
Och när klockan ringer ut vi rusar ut ur våran sal
Ibland känns det som ett kval
Men det är vårt bästa val
För vi lever livet bäst på Katedral

O-o-oh Katedral, stadens diamant
O-o-oh Katedral, på himmelrikets kant
Och varje gång så vet vi när rektorn* håller tal
Att vi lever livet bäst på Katedral

* ordet rektorn har på senare tid bytts ut mot diverse saker, när vi nollades fick vi lära os att sjunga Gösta vilket var den pensionerade rektorn. Skolan fick en ny (rektor BM) samma år som vi började. Hennes namn har inte blivit lika populärt att sjunga, bland annat med tanke på hennes tal brukar vara för långa (alla som kommer ihåg tretimmarstalet om att använda papperskorgar räcker upp en hand! Tänk på oss musikprofilare som fick höra det två gånger). Jag har även hört versioner som Magnus eller Mange, vilket var vår biträdande rektor.

3 reaktion på “Google och Katedralskolan

 1. vikke

  Gösta var väl vad som sjöngs först, och som sedan byttes mot rektorn när BM kom? Dock osäker på om det var precis eller bara nästan det du sa.

  Hur går det med skolan då? Och har det hänt något intressant hemma i Linköping?

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  Jag vet inte… fanns inte Katedralsången innan Gösta?

  Skolan går som den går… blää. och inget intressant här.

 3. Julia

  Hurra för Magnus. In your face BM!! Är man rektorn from hell, så kan man på inga vis lovsjungas. Det står i Bibeln (à la Julia). Så det så.
  Btw, det finns alltid plats för en extra lunchare på campus US, det är ju så mycket mysigare än gigantiskaste vallassivet.
  Kramkram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>