Du får, men blir resultatet bra ..?

Jag sitter och läser lite ur olika böcker om att skriva. Nyss kom jag på mig själv att leta efter ett sätt att skriva med frågan ”kan man skriva så?”. Det var nog det dummaste jag upptäck mig själv med någonsin. Konstnärlig frihet heter det. Klart som korvspad att man kan skriva på det sätt man känner för. Frågan förflyttas då istället till ”Blir det bra att skriva så?”. Vem vet? Innan man har försökt? Det beror väl på vem som skriver och vad man gör av det. Om man är säker på vad man menar med att formulera sig på ett visst sätt så kan man göra det snyggt, det är jag övertygad om. Nej nu ska jag fortsätta läsa.

Harry ställde sig kvickt upp på en stol, och mycket riktigt. Där några meter från dörren stod Ron och Luna hand i hand och försökte komma ut genom trängseln. Han kastade en blick på Hermione som såg aningen besviken ut. Harry log och sa:
”Jaha, där försvann din dejt, med min.”

- Sirius Minnen, kapitel 26

4 reaktion på “Du får, men blir resultatet bra ..?

 1. vikke

  Vad var syftet med citatet? Att visa på ett tillfälle när skrivregler säger att ett semikolon skulle passa perfekt? (Att sätta punkt är lika korrekt, och konstnärlig frihet gäller i högsta grad här. Själv skulle jag dock inte kunnat låta bli att sätta semikolon.)

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  nah, jag tänkte på sirius minnen där jag använde just det jag tänkte på :p fast just det här citatet innehåll inte det.. det var bara lite fint. :p

 3. Charlotte

  Tänk vad tråkigt om alla höll sig till reglerna när de skrev – men jag tror att man måste kunna reglerna för att klara av att bryta snyggt mot dem…

 4. Rävöra Inläggsförfattare

  Absolut :) Man ska vara medveten om vilka regler man bryter emot när man gör det… det håller jag med om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>