Har smarta sämre sex?

Johanna Sjödin får mig än en gång att tänka till. Den här gången kommenterar hon en artikel från Aftonbladet i sitt inlägg Smartare kvinnor har sämre sex?.

Kvinnor som är bildade har nämligen svårare att uppnå orgasm, visar en ny studie.
Orsak: De tänker helt enkelt för mycket, vilket hämmar sexlivet.

När jag först läste citaten från artikeln så gick det upp för mig att jag alltid hade misstänkt att det var så. Att man tänker för mycket på olika saker och koncentrerar sig på annat. Fast sedan skulle jag också kunna säga att man behöver inte vara smart för att tankarna skulle vandra iväg på något annat. Det finns säkert kvinnor som ligger och tänker på tvätten som hänger på tork eller vad de gjorde på jobbet idag och det behöver man ju inte vara smart för att göra. Eller är det kanske så att smartare kvinnor överlag kanske tänker mer, har lättare att låta tankarna flyga iväg? Det vore ju synd, för jag vill gärna anse att jag är smart, men jag vill inte ha sämre sex för det.

Det borde bara vara att släppa allt man har på hjärnan och tänka på det som är för stunden och tvinga hjärnan att inte glida iväg åt annat håll. Det kan väl inte vara så svårt? Eller kanske det är just det som det är? Kan det vara så svårt att släppa allting annat för att bara koncentrera sig på stundens njutning? Är det samma problem för killar, eller har de lättare att hålla sig fokuserade oavsett om de är smarta eller inte? Vad tror ni?

2 reaktion på “Har smarta sämre sex?

  1. vikke

    Har vi tur så stämmer det man säger att killar inte har simultanförmåga. Det skulle nämligen innebära att vi inte kan lyckas tänka på annat. Dessutom kan jag tänka mig att det bygger på att killen är den mer aktiva parten, som alltså behöver all sin koncentration för att få tjejen dit man vill (i.e. en orgasm).

  2. Sigrinn

    Jag tror att det kan ha med krav att göra. Kvinnor som varit ”duktiga” och utbildat sig förföljs sedan av duktigheten oavsett var de går, ända in i sängkammaren. Krav och duktighet gör inte någon människa avslappnad eller särksilt fokuserad på här och nu.

    Sedan kan jag tycka att det är väldigt märkligt att artikeln sätter ett likamedtecken mellan bildning och smarthet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>