Älska och du sårar inte

Buden Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte dräpa, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär och alla andra bud sammanfattas ju i ordet: Du skall älska din nästa som dig själv. Kärleken vållar inte din nästa något ont. Kärleken är alltså lagen i dess fullhet.
- Rom 13:9-10

Är det inte vackert? Älskar du din nästa kommer du inte att skada henne, älskar du henne så kan det inte gå fel. Synd att det inte är så på riktigt. Självklart försöker man att låta bli att skada den man älskar, men alla gör misstag i livet. Större sannolikhet att man låter bli att såra folk om man älskar dem förstås. Jag tycker verkligen att det här bibelordet är fint. Speciellt den allra sista meningen. Kärleken är alltså lagen i dess fullhet.

3 reaktion på “Älska och du sårar inte

  1. Charlotte

    Nu är det fredagstävling hos mig – hoppas du vill vara med och tävla. Den här gången är vinsten ett ännu vackrare vårleende! :-) Trevlig pingst!

  2. julls

    Mmmm!^^ Du läste ett av mina senaste inlägg?:) Eller är det vårmys blandat med religionsundervisning m.m. som talar?

  3. Rävöra Inläggsförfattare

    det är vårmys, blandat med religion och det faktum att jag har börjat läsa bibeln som talar :p jag orkar aldrig läsa dina inlägg… du skriver för mycket… ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>