Tampong du måste krysta ut!

Jag satt och klickade mig runt på olika bloggar och kom förbi twentysomething där hon kommenterade den nya revolutionerande tampongen (se hemsida här). Den är liten och saknar snöre. Den ska föras in och sitta så nära livmodermunnen som möjligt. När du använder den här kan du sporta, skryter tillverkarna med. Vänta lite nu… jag är helt säker på att det fungerar jättebra med Euroshoppers och Icas tamponger också.

Det finns två väsentliga skillnader mellan denna tampong och en vanlig tampong. Det första är utseendet, denna ser ut att ha samma form som en kork till en petflaska och saknar snöre. Att den saknar snöre gör den otroligt otymplig att ta ut, vilket tillverkarna själva beskriver i sina användarinstruktioner, punkt sju:

Tampongen tas ut genom att du använder pek – och långfingret i ett saxgrepp. Om det är svårt att få ut tampongen prova att sätta dig på hug och krysta lätt.

Den andra skillnaden är att man ska kunna ha sex med tampongen i utan att ”varken du eller din partner kommer att känna av Gynotex Soft-Tampons”. Är de seriösa? För det första undrar jag vilka som vill ha sex när de har mens? Om man nu ska ha sex håller jag med twentysomething:

Känner man sig nu sugen på sex under mensen så får väl grabben tåla lite blod.

Summa summarum måste det ha varit en man som har designat denna revolutionerande tampong. Som Julls sa: ”Var är verklighetsförankringen??” Ja, det undrar jag också. Jag är i alla fall inte speciellt sugen på att sitta och krysta på huk i skoltoaletterna för att byta tampong. Kvinnor ska använda mensskyddet, det finns därför ingen logik i att en man designar det.

Rävöra säger (20:24):
det borde vara olagligt för män att designa mensskydd
Julls säger (20:24):
aaamen sistha!

Ska jag skratta eller gråta?

6 reaktion på “Tampong du måste krysta ut!

 1. vikke

  Eftersom det låter som ett aprilskämt så ska du skratta, även om det tyvärr nog är seriöst.

  Angående att ha sex när tjejen har mens: på vilket sätt skulle det vara nämnvärt värre än att ha sex med en oskuld? Vad jag har hört så riskerar man lite blod då med. Visst, jag skulle inte vilja få det på mig, men det kan man lätt lösa med en kondom. Och jag har inte hört något som förklarar varför tjejen skulle vilja ha sex under mensen.

 2. Rävöra Inläggsförfattare

  Det är väldigt få tjejer som blöder första gången… och tja, mens rör sig antagligen om en större mängd blod. Dessutom koagulerar inte mensblodet eftersom det innehåller ett enzym som förhindrar detta.
  Jag förstår inte heller poängen med tampongen just eftersom jag aldrig hört en tjej som vill ha sex under mensen, alternativt klagar på själva blodet som ett hinder. Jag säger bara mensvärk, hur mysigt är det då?

 3. Emma

  Hahah ja jag ser mig själv framför mig när jag försöker gräva efter den där mellan benen!

 4. vikke

  Nå, jag är ju definitivt ingen expert på ämnet. Men jag antar att om det osannolika inträffar att en tjej verkligen vill ha sex under mens så finns det nog bättre sätt än deras för att ordna det.

 5. Hepzheba

  Har inte läst någons blogg på ett tag nu och måste säga att din nog var den mest intressanta. Flera intressanta inlägg har kommit upp sen sist.

  Och den där tampongen känns ju mest som ett skämt… Jag skulle tippa på att anledningen att män jobbar med sånt där är att de kan tjäna pengar, hälften av jordens befolkning använder ju trots allt något slags mensskydd (förhoppningsvis).

 6. Pingback: Rävöra » Blog Archive » Google vill ha sex med tampong

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>