Dröm: Professor Slingersvans och pi på pinne!

Här är lite drömmar från slutet av mars!

24/3 (Pi på pinne och knapp i byxor)
22/3 (Jesus, Linnéa, växthuspengar och professor Slingersvans)
21/3 (Slagsmål på bussen)

Drömd natten till 24/3 (Pi på pinne och knapp i byxor)

Jag var i ett gammalt hus som man fick gå runt i. Jag hade varit där många gånger förut. På vissa ställen var man tvungen att krypa genom små öppningar för att komma till nästa rum (det var främst i tornet). Jag hade gjort det många gånger förut, men den här gången fastnade jag med knappen på ena bakfickan av byxorna. Jag fick hjälp att komma loss och kröp aldrig igenom hålet, det kändes onödigt eftersom jag hade varit där tidigare. Knappen gick av i två delar och lossnade från byxorna. Jag visade mamma och hon sa:
”Jaha då var det bara att slänga byxorna då.”
Jag påpekade att knappen hade varit lite trasig innan och att jag inte tänkte sluta använda byxorna bara för att de saknade en knapp.

Jag satt på en pinne högt uppe i luften. Någon sa i en högtarare:
”Släpp ner sladden!”
Jag släppte ner en sladd som for iväg mot golvet, det var oändligt långt ner. Sladden satt fast i min pinne.
”Och släpp ner dammsugarslangarna!”
De satt fast på mina ben så det ryckte lite när jag släppte ner dem.
”Gånger 3 komma 14″, sa rösten, fast han hade fel. Slangarna var en viss längd gånger pi för att nå ner till golvet, men nu hade han benämnt slangarna som ”slangarna” och då kunde han ju inte lägga till pi efteråt.
Rösten sa att vi skulle sita där och vänta i två timmar, men jag för höjdrädd så jag ville inte det. Jag ropade på Sara F i min klass som var funktionär eller dylikt. Hon sa att jag skulle försöka klättra ner, men jag vågade inte. Jag sparkade av mig dammsugarslangarna från benen genom att ta av mig skorna och kollade efter möjligavägar. Den enda jag hittade var att klättra upp på fönsterbläcket bakom mig och sedan ner via ställningen med en brant backe som jag kunde använda som rutchbana. Jag tycke det verkade väldigt farligt och insåg även att jag hade tappat mina trosor när jag sparkat av mig sladdarna. Jag väste det till Sara för att hon skulle hämta dem åt mig.
Gunnar kom tillbaka med mina trosor. Han sa två saker som rimmade och ropade sedan högt:
”Inga trosor rumpan syns!”
Det rimmade i min dröm. Alla kollade på mig och det var jättepinsamt. Jag örfilade Gunnar som blev arg, men jag sa att han förtjänade det då han fick alla att titta på mig där jag satt i endast BH.

Drömd natten till 22/3 (Jesus, Linnéa, växthuspengar och professor Slingersvans)

Vi byggde ett miniväxthus vid sidan om vårt hus, men på vintern skulle det bli kallt så pappa isolerade det med femhundralappar och tusensedlar. Jag blev arg och sa att de pengarna kunde man använda till något bättre och föreslog att han skulle isolera med tidningspapper istället. Jag plockade ut pengarna.

Jag var hemma och min syster Linnéa skottade garageuppfarten som var mycket brantare än den brukar. Jag sa att hon inte skulle skotta eftersom det var is under och då skulle man inte kunna sa sig upp för garageuppfarten när man kom hem sen. Jag föreslog att vi skulle forma snön till en trappa och visade hur man gjorde. Det fungerade trots att det var mest pudersnö.

Det var en liten bebis som var alldeles själv. Den kröp omkring på vår altan. Bebisens mamma kom ut från fårt hus, men bebisen klarade sig bättre själv. Den hade dreadlocks. Den var Jesus.

Jag var i skolan (som var Hogwarts) och Slingersvans skulle bli vår nya professor i något ämne. Jag hade köpt gula tulpaner till honom för att han skulle bli glad eftersom han antagligen skulle vara osäker som lärare. Jag var inte ensam om att ha köpt blommor, hela katedern var full av dem och flest var gula tulpaner. Jag satt bredvid en mörkhyad kille från slytherin som var lik Snape till sättet. Jag var mig själv, fast jag var Harry Potter. Jag insåg att jag var tvungen att inte tänka på att Slingersvans hade förått mina föräldrar. Kristin kom in i klassrummet, hon hade en bukett med blad med sig.
”Vad skönt att det inte bara är jag som har tagit med blommor den här gången”, sa hon.
Hon brukade vara ensam om att ta med blommor till lärare.
Professor Slingersvans kom in i klassrummet tillsammans med professor McGonagall. Hon önskade honom lycka till med lektionen och Slingersvans blev jätteglad för alla blommor.

Jag, Hermione, Ron och den mörka killen som hade suttit bredvid mig gick i en korridor. Plötsligt var jag utanför min kropp och såg allt uppifrån. Snape satt i ett hörn och mumlade samtidigt som han betraktade den mörkhyade killen, som tydligen var styrd av Snape. Allting var en filminspelning och jag kom på att killen var mörkhyad eftersom man inte skulle tro att det var Snape som ung på riktigt utan att man skulle inse att han var styrd av Snape.

Drömd natten till 21/3 (Slagsmål på bussen)

Jag, Karin och Annika åkte buss. Jag och Annika diskuterade en sak och Karin tog illa upp. Hon blev ledsen och började gråta. Jag satte mig bredvid Karin och höll om henne och sa att vi inte hade menat något illa. En tjej som satt lite längre bak i bussen lutade sig fram och sa:
”Din kompis har inga belägg för att bli ledsen.”
Jag blev skitsur på tjejen och sa:
”Vad vet du om det? Vad vet du om vad hon har gått igenom eller något om någonting!? Ska jag slå dig eller?”
Jag och tjejen ställde oss upp. Jag hoppade mot henne och siktade med en spark i hennes ansikte. Hon tog blockerade med sina händer. Sedan sparkade hon mig. Vi slogs ett tag, men hon var tyvärr mycket bättre på att slåss. Rebecka satt i närheten och jag ropade:
”Hjälp mig Becka!”
Rebecka hjälpte mig och vi lyckades vinna över tjejen.

Bussen var på väg till en badplats och det var en gruppresa av något slag. Jag och Rebecka tyckte badplatsen vi stod vid just nu var väldigt fin och vi ville inte fortsätta. Vi gick av bussen när den stannade till. Busschaffören sa att vi inte fick gå av eftersom hela gruppen skulle till samma ställe. Vi ställde oss därför vid kanten där dörren stängs så att dörren puttade ut oss när den stängde. Bussen åkte iväg. Jag insåg att bara Rebecka hade fått med sig sin väska och hon hade knappt några pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>