Dröm: Kastrulldesigning och många katter

Och så fortsätter jag med drömmarna från mars eftersom att det har varit en hel del (för mig) intressanta redan nu.

16/3 Kastrulldesign av kemilärare
15/3 Barn, guld och bilfärd
8/3 Romantisk med cykelnyklar och gula fiskar
1/3 BM avgår, hästkapplöpning och alldeles för många katter

Natten till 16/3 (Kastrulldesign av kemilärare)

Jag var i skolan och såg i min kalender att vi hade halv studiedag på måndag. Dvs att jag skulle få ledigt från IV:t men skulle ha kemi på eftermiddagen sen. Jag visste inte om det stämde så jag gick för att fråga min kemilärare, Hans. Platsen var en exakt kopia av mitt kök och Hans hade lagt en stekpanna upp och ner på en platta.
”Har vi halv studiedag på måndag?” frågade jag.
”Det är inte helt bestämt än”, svarade Hans. ”Det är i vilket fall inte officiellt ännu.”
Jag kollade på stekpannan som hade börjat smälta. Hans tog upp den och började omforma den. Efter det smälte han kanterna på en kastrull och gjorde dem rundade.

Natten till 15/3 (Barn, guld och bilfärd)

Ett par barn låg i en säck, jag var någon av personerna i ett äldre par. Vi blev jagade av några eftersom de ville ha guldet som låg i de gula säckarna (barnen låg i gröna). Vi ville också ha guldet, så vi jagade tillbaka. Vi grävde och letade efter de gula säckarna och det var massor med flykt. Förutom att hitta guldet var vi tvugna att skydda barnen för de andra hotade dem. Vi fick tillsist tag på guldet och jag (som var mannen i paret då) sprang iväg med det i en kundvagn. Jag tappade greppet om kundvagnen men hann ifatt den igen.

Sedan hoppade drömmen till en tid senare. Jag (som mannen) satt med min fru på en stentrappa inte långt ifrån där alla stridigheter hade skett. Jag frågade:
”Vad hände med barnen?”
Hon tittade konstigt på mig med sorgsna ögon och det var uppenbart att mannen egentligen visste det, men det gjorde ju inte jag i mannens kropp. Hennes blick talade om att de hade dött.
”Hur?” frågade jag med sorgsen röst.
”De drunknade”, svarade hon.
Jag såg för min inre blick några barn i en säck som kämpade för att komma ut allt eftersom säcken skönk, men deras händer var bundna och de skönk allt djupare under vattnet. Jag blev bedrövad att jag inte hade lyckats rädda dem.

Vi skulle åka bil, och jag körde. Det var även Armand, Ingrid, Viktor och någon mer. Bilen var i vilket fall fullsatt. Vi åkte ifrån någonting och verkade vara på väg hem. Det gick lite fort genom garnisonsrondellen så vi fick känna av lite centrifugalkraft. Sedan kom vi till ett rödljus, men det var inga bilar i närheten så jag antog att det skulle slå om i samband med att jag närmade mig. Det gjorde det inte så jag fick bromsa hårt när jag kom fram dit och sekunden efter slog det om.

Natten till 8/3 (Romantisk med cykelnycklar och gula fiskar)

Jag skulle ut och dansa med någon kille, och vi var i ett rum som tydligen var mitt rum. Jag skulle hämta någonting som låg i min säng, men jag visste inte vad så jag grävde i sängen. Sen hittade jag vad jag letade efter – Gunnars cykelnyckel som han hade lagt där för att jag skulle få låna hans cykel. Jag kollade på nattduksbordet och där låg ett kort i form av en gul fisk, jag blev jätteglad!

Natten till 1/3 (BM avgår, hästkapplöpning och alldeles för många katter)

Det var någon stor festival. Först var det i skolan och vår rektor BM kom in med tårar i ögonen och sa att alla hatade henne, till och med lärarna som hade skrivit på något protestlista mot henne. Hon konstaterade i vilket fall att hon skulle avgå och att biträdande rektor Magnus skulle ta hennes post. Någon föreslog att vi skulle applådera när BM lämnade rummet. Det gjorde vi, och då kom hon tillbaka in. Jag trode hon skulle bli ännu mer ledsen, men istället bugade hon djupt och gick igen.

Det skulle vara en hästkapplöpning och många duktiga hästar och ryttare skulle delta. Ingrid skulle vara med. Av någon anledning var Karl där och han och jag hade kommit överens om att vi skulle imponera på Ingrid. Jag och Karl gick med armarna om varandra hela tiden och det såg ut som vi var tillsammans, vilket vi inte var eftersom vi smidde våra planer. Vi hade en häst som hette Kalle (efter Karl) och vi kunde prata med honom. Hästen Kalle skulle stå bredvid Ingrids häst, för de skulle bli kära, men en annan tjej med en jättesnygg häst ställde sig där och Kalle började gilla den hästen. Karl blev sur och började tränga sig in bland hästarna, som blev nervösa då han gick bakom dem, och plockade ut Kalle. Vår häst var jättesnäll och vi förklarade för honom vad det var för slags tävling och jag satt upp. Jag förklarade för hästen Kalle att om jag drog i tygeln skulle han svänga och han sa att han visste det där. Så blåste de i visselpipan vilket sa att tävlingen var igång. Jag och Kalle satte av och blåste förbi Ingrid som inte hade satt upp än. Av någon anledning visste jag vad Ingrid tänkte: ‘Är Matilda med? Hon kan ju inte rida?’ …

Jag bodde i ett hus och det var en väldigt liten katt utanför som ville in. Jag visste inte vems katten var, men jag tyckte synd om den så jag släppte in den och tänkte att jag kunde sätta upp en annons. Dock kom det in en annan, ganska skabbig katt när jag släppte in den lilla. Den lilla katten var svart och vit och jättesöt, den skabbiga hade alla möjliga färger som inte gick att urskilja under smutsen. Straxt efter det kom min katt Dennis hem och han hade med sig en svart stilig katthona och två små svarta kattungar som var jättegulliga. Jag blev förvånad eftersom jag hade för mig att Dennis var kastrerad, men jag funderade inte mer över det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>