Dröm: Julls hemlighet och tänkta resor

Dags för en uppdatering av drömmar för februari. Senaste drömmen först.

12/2 Åre
10/2 MP3-spelare försvunnen
9/2 Julls hemlighet och barnhemsbarn
6/2 Fysisk omöjlighet
5/2 Pussar, luftpengar och dryckesfånge(?)
2/2 Taizé – ett resmål för par

Natten till 12/2 (Åre)

Pappa sa till mig att vi skulle åka till Åre, så jag började packa. Det var inte bara jag och pappa som skulle åka, utan flera andra skulle med också. Bland annat Grek. När jag stod i källaren där vi har våra ytterkläder och letade efter mina termobyxor kom Grek (Alex) fram till mig och frågade:
”Glömde inte du dina termobyxor i den där lokalen”, den där lokalen var egentligen ett namn som jag inte minns.
”Ja visst! Då måste vi åka och hämta dem!” sa jag.
”Det går inte”, svarade Grek.
”Nähä”, sa jag då. ”Då kan jag inte följa med till Åre.”
När jag gått därifrån tänkte jag att det var väl egentligen lika bra att inte åka till Åre, för då kunde jag vara hemma och få saker gjort och så kunde jag träffa Gunnar mycket mer.

Natten till 10/2 (MP3-spelare försvunnen)

Jag skulle åka till farmor, jag var hemma, och resecentrum låg utanför mitt hus. Jag hade inte packat och bussen skulle åka närsomhelst. Jag slängde i min dator i en väska och sen insåg jag att jag hade glömt min mp3-spelare, tre timmar buss utan musik går ju inte. Då jag letade efter den i hallen stötte jag på Viktor, Rebecka och en okänd kompis till Viktor som hette Kotvor (observera att du nästan får viktor om du kastar om bokstäverna), jag frågade om de också skulle åka till farmor. Det skulle de inte utan de skulle åka på en överlevnadsutflykt. Jag blev avundsjuk för det ville jag också göra. Jag hittade aldrig min mp3-spelare innan jag vaknade.

Jag vaknade (i drömmen) och kom fram till hur dum jag hade varit eftersom min mp3-spelare låg i min jackficka. Viktor var där och klagade på att jag alltid drömde att hans kompisar hade nästan hans namn fast omkastade bokstäver.

Natten till 9/2 (Julls hemlighet och barnhemsbarn)

Jag hade ångest och sa:
”Tänk om jag skulle bli gravid!”
Julls svarade att det var inte så farligt, för hon hade varit gravid i tidigare (typ åttan/nian). Jag blev jättechockad. Jag som trodde att Julls inte ens hade haft sex. Jag vågade inte fråga vem pappan var, och Julls berättade att graviditeten i sig inte hade varit så jobbig som man kan tro. Det var underförstått att hon hade adopterat bort barnet eter förlossningen.

Jag räddade en massa barn från ett elakt barnhem. Sedan var de i mitt hus, och alla skulle adopteras bort. De barnen som kom från rika familjer sen tidigare var klädda i enfärgade glansiga klänningar och hade en blomkrage runt halsen. De vägrade leka med barnen som kom från fattiga familjer. Min minsta syster var bland de rika. Jag drog över henne till några av de fattiga, och sen skulle det vara en dansduell, rika mot fattiga.

Natten till 6/2 (Fysisk omöjlighet)

Min mormor frågade mig om jag kunde gå och kolla på jackor med henne efter skolan. Jag har så mycket skolarbete att jag inte har tid. Hon förstod inte att jag har panik över det och hävdade att jag visst skulle gå och prova jacka, så jag ropade:
”DET ÄR FYSISKT OMÖJLIGT!”
(det roliga var att jag vaknade då jag ropade, så jag ropade högt på riktigt)

Natten till 5/2 (Pussar, luftpengar och dryckesfånge(?))

Jag var i ett rum. Jag gick förbi Rebecka och Viktor. Viktor pusade Becka på kinden. Jag började skudda och sa till de andra längre bort i rummet:
”Vet ni vad jag just såg?”
Jag berättade om pussen.

Sedan satt alla ner. Armand satt mittemot Annika och låtsasmutade henne med luftpengar för att hon inte skulle avslöja någonting. Alla andra började muta Annika med luftpengar också för det var kul. Så satt det en till Armand bredvid Annika som släppte en bunt riktiga tusenlappar i handen på henne.

Jag kom till ett land. De som bestämde där låste in mig i ett rum, fast de glömde låsa, så jag kunde gå in till den andra fången i rummet bredvid. Han satt i vinkällaren. Han hade varit nere någonstans och hämtat glas, så vi skulle dricka vin. Vi hörde att någon var på väg till oss och gömde vinglasen bakom någonting. Det var min pappa som kom.

Natten till 2/2 (Taizé – ett resmål för par?)

Rebecka hade övertalat Viktor att följa med till Taizé, och sen tidigare visste jag att Michan och Gustav skulle åka. Jag kände genast att jag inte skulle klara åka till Taizé med dem då, inte om jag inte fick ha med mig Gunnar. När Gunnar kom ifrån sin lektion gick jag mot honom och när jag var jättenära så sa jag:
”Vet du vad Viktor och Rebecka ska göra?”
Gunnar visste inte det, men misstolkade uppenbart det jag sa. Jag berättade att de skulle åka till Taizé och att jag skulle känna mig mobbad om inte han följde med. Jag lyckades få honom att säga kanske, och det lät som att han seriöst övervägde det. Jag blev glad. Armand var också med, men han stod bara i ett hörn helatiden och sa inget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>