Lupa, nattfjäril och andra horsynonymer

Jag sitter och skriver på mitt projektarbete just nu och har försökt hitta synonymer till ”hora”. Genom att använda mig av Words synonymordlista fick jag upp de vanliga; luder, fnask och prostituerad. Dessa kändes fel på något sätt och jag var snarare ute efter en djursynonym, och då erbjöd Word ordet nattfjäril. Detta ord har jag aldrig tidigare hört som en synonym på ordet hora, men uppenbarligen så hade Word det. I slutändan valde jag i alla fall det latinska ordet Lupa, som betyder varginna och användes för att benämna den lägsta klassen av prostituerade i Rom.

Igår var jag hos Gunnar och vi såg på film och sedan på melodifestivalen. De som vi hejade på gick vidare, Rongedal eller vad de hette. Dock lät deras låt som en sammansättning av två andra låtar, men jag kunde inte komma på vad dessa hette. Rongedal hade i vilket fall bäst scenframträdande av alla deltagare. Jag vill också tillägga att jag är glad över att Carola inte gick vidare på sitt namn den här gången som hon gjorde för två år sen, jag kräks på den där evigheten hon sjöng om då.

Jag har aldrig varit så mätt som jag var igårkväll. Jag åt lax inlindad i bacon, det var inte ens speciellt gott, men jag lyckades ändå äta mig proppmätt. Jag hade visserligen ätit en bakelse också vid halv fem eller så.

4 reaktion på “Lupa, nattfjäril och andra horsynonymer

 1. Hepzheba

  Word kan ibland ge förslag på väldigt konstiga synonym, men det är ju alltid roligt ^^

  Jag tyckte att Rongedal’s låt lät lite som Grace Kelly i början. Det kanske är den du tänker på?
  Och det känns som de flesta numera har tröttnat på Carola, vilket jag tycker är väldigt bra ^^

 2. vikke

  Håller med om det var trevligt att Carola för en gångs skull inte gick vidare. Vad var det för låt hon sjöng nu igen? (jag såg de sista två bidragen, och det enda jag kommer ihåg är ”Kebabpizza Slivovitza”

 3. Rävöra Inläggsförfattare

  Hepzheba: Mamma sa att hon harde hört en låt om ”nattfjäril på stan” eller någonting och nu när jag sa att det var synonymer fattade vad den handlade om :p

  Angående Carola, tack gode gud för att folk tröttnar på hennes bebisröst.

  Viktor: Carola var sista bidraget, hon sjöm med Andreas Johnson ”nogånting love” eller nåt sånt. Jag är väldigt besviken på Johnson, jag tyckte han var bra, men med Carola >.<’ Och Kebabpizza-låten kommer du ihåg bara för att du tror att om du låtsas tillräckligt mycket kommer du vara från ryssland egentligen ;)

 4. vikke

  Jag vet att jag såg Carola-låten, men ville bara poängtera att den inte satte sig på hjärnan. En schlager som inte sätter sig på hjärnan är ingen riktig schlager. Däremot satte sig ”kebabpizza” lite eftersom den stack ut och bara bestod av två eller tre meningar. Jag tycker dock inte att den var bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>