Exocytos av projektarbete?

Nu ska jag byta om till pyjamas, kanske gå upp och hämta någon frukt eller så. Sedan så ska jag sätta mig ner och försöka knåpa ihop lite mer text på mitt projektarbete. Jag är uppe i 24 sidor nu, men men … jag har sagt minst 30 innan jag och Armand ska skriva slutet. Det ska vi göra på torsdag kväll var det tänkt, men torsdag eftermiddag verkar fungera lika bra eftersom Gunnar ska skriva programmeringstävling och inte kan umgås med mig på eftermiddagen som det var planerat.

Idag höll jag min religionsredovisning (om Taoismen) och Julls sa att den var bra. Tack gode gud för att hon sa det! Jag var verkligen rädd att det skulle låta dumt. Jag skrev ett gammalt läxförhör i biologi i konferensrummet. Det var lite weird, men när jag läste första frågan ”Vad i helvete är Golgieapparaten?”. Jag kunde inte minnas vad det var. Sen stod en fråga om Lysosomer, det stycket jag hoppat över eftersom jag inte hann med. Jag svarade på de två första frågorna sist då jag kommit på vad som antagligen var deras funktioner. Det stod också en fråga om hur en cell som producerar matspjälkningsenzymer gör för att få iväg enzymerna tillandra celler… och jag hade inte läst någonting om någon tillverkning av matspjälkningsenzymer. Efter ett tag insåg jag att det var exocytos hon menade, alltså sättet som cellen får ut enzymet utanför cellen.

2 reaktion på “Exocytos av projektarbete?

  1. vikke

    De där delarna av biologin verkar ju riktigt intressanta. Det skulle jag inte trott att jag skulle säga för ens ett halvår sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>