Recept: Potatistortilla à la Marisa

Det här var den godaste maten som jag åt under hela min vistelse i Bilbao; en rätt baserad på ägg och potatis. Det var Iurgis mamma Marisa som hade lagat det och det kallades för ”Tortilla de patatas”. Jag fick med mig receptet hem som jag för en eller två veckor sedan översatte till svenska. Jag har inte testat att laga det själv ännu då jag är kass på matlagning, men om ni lyckas är det underbart gott.

POTATISTORTILLA

INGREDIENSER:
5 medelstora potatisar, hackade i små rutor
6 eller 7 ägg
Lök hackad i småbitar
Olja
Salt

1. Häll olja i en stekpanna och värm det lite, sedan häll i den hackade löken och låt den vara en stund tills den mjuknar.
2. Tillsätt potatisarna och stek tills den är mjuk. (Jag brukar lägga på ett lock för att det mjuknar bättre)
3. Samtidigt kläck äggen i en skål.
4. När potatisarna är stekta häll i dem i skålen tillsammans med de kläckta äggen, tillsätt salt och rör väl om blandningen.
5. Förbered stekpannan, men denna gång med lite olja för att tortillan inte ska bränna fast i botten. När oljan är varm, häll blandningen som vi har i skålen i stekpannan och rör lite så att den inte fastnar. Vänd när tortillan är tillagad på den undre sidan. För att vända tortillan kan man använda en tallrik att lägga på toppen av stekpannan och vända med försiktighet så att den inte faller. (Det är rekommenderat att tallriken som man använder för att vända är lite större än stekpannan).
6. För att veta om tortillan är färdig sticker man den i mitten med en gaffel. Tiden för tillagningen beror på vad man tycker om. (Jag personligen tycker om att den inte är väldigt torr igenom, så när man sticker med gaffeln är inte äggen stelnade hela vägen).

Smaklig måltid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marisa

Verkligen jättegott! Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>