EFTERLYSNING: Definition på kärlek

Hur definierar man kärlek? Mycket bra har sagts många gånger, även dåliga saker.

”Kärlek” är när man vill någon annan så väl att man glömmer sina egna behov och bara tänker på den andres.
– Filosofi, s 16

Jag höll faktist inte med här, kanske när man är nykär, men det är nog inte hur jag skulle definera kärlek, jag vet inte om jag ens vill definiera den. Däremot vill jag höra vad ni alla har att säga om kärlek, hur ni skulle definiera den. Vad är kärlek? Varför behövs den? Vad består den av? Vad är kärlek, egentligen?

Kärleken är stark, den lyfter både kjol och särk.
– Nordiskt ordspråk

En reaktion på “EFTERLYSNING: Definition på kärlek

  1. vikke

    Vad jag har hört så finns det på grekiska tre ord för kärlek: Eros, Filos och Aggappe (osäker på stavningen). Det sista är den självutlämnande eller gudomliga kärleken (de andra två bör du kunna räkna ut själv). Mer än så har jag inte att bidra med just nu iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>