ASFNFD: Kapitel 2

Kapitel 2

1976
James rispade irriterat med fjäderpennan på pergamentet utan att skriva någonting. Han kände hur Narcissa Blacks ögon iakttog honom och han kollade upp. Deras ögon möttes och han gjorde en irriterad min.
”Kan du inte läsa om de där svamparna istället för att stirra på min som nån jävla kärlekskrank flickunge”, sa han.
”Kärlekskrank”, upprepade Narcissa och fnittrade överlägset. ”Och det kommer från honom som inte kan släppa Evans ur tankarna, ens när hon är upptagen.”
”Den saken angår inte dig”, svarade James, men kände sig tyvärr väldigt träffad.
Han hade inte kunnat förstå hur Remus kunde vara så elak och bli tillsammans med Lily när han visste att James avgudade henne. Han kunde fortfarande inte släppa det, även om han låtsades, och ändå hade Lily och Remus hållit ihop i ett halvår. De skulle säkert gifta sig och skaffa barn också. Inget till övers för James inte.
”Åjå”, svarade Narcissa, hon lät fortfarande snobbigt överlägsen och James hade bra lust att vilja strypa henne. ”Du har väl inte mycket att komma med efter att hon kommer med erfarenhet från ett förhållande som varat länge, ser jag.”
”Du har väl inte mycket erfarenhet för Malfoy heller”, snoppade James av. ”Han hade legat med många brudar innan du ens tänkt på sex.”
Narcissas ljusblå ögon smalnade av vid de orden och hon stängde igen svampboken med ett dovt ljud.
”Jag tycker vi fortsätter med de här svamparna en annan dag”, sa hon innan hon vände på klacken och lämnade biblioteket med raska steg.
Hennes klackar klapprade mot stengolvet och fick antagligen madam Pince att införa förbud mot klackskor. James tittade inte många sekunder efter henne, utan svängde bara sin axelremsväska på axeln och började gå mot Gryffindortornet i hopp om att få tag på Sirius.

1996
Severus hade varit helt emot förslaget om en skolutflykt och nu skulle han vara tvungen att knata runt i skogen med en grupp sjätteårselever i fem dagar. Tur att det var ett tag kvar så han kunde förtränga det de närmaste dagarna. Han hade inte det minsta lust att låta en irriterande grupp elever störa honom innan han ens var där för att ta itu med dem. Han vände på uppsatsen som han läste och fortsatte ögna igenom den. Det var sjätteårselevernas uppsatser om valfri trolldryck och självklart var det någon kärlekskrank tjej som valt att skriva sin om kärleksdrycker. Han hade till och med stött på tre redan i år och det var bara sju flickor i klassen totalt. Han mådde illa av att tänka på kärleksdrycker, det var absolut ingenting han uppskattade. För tillfället skulle han nästan föredra att packa till den sabla överlevnadsutflykten istället för att läsa fler uppstötningsframkallande uppsatser om kärleksdrycker och deras effekt och ingrediensanalys. Han kunde förstås inte undgå den mycket intelligenta ingrediensanalysen på miss Grangers uppsats, fast hon hade som tur var valt att jämföra De levande dödas dryck med lättare sömndrycker till skillnad från de andra flickorna. Han hade alltid varit tvungen att erkänna för sig själv att hon var mycket intelligent för sin ålder, trots att denna intelligens inte hindrade henne från att svansa efter Potter och Weasley.

”Vad tror du de tycker?” hade Ginny mumlat till Luna när de nervöst avslutat samtalet med professor Dumbledore om skolutflykten om de planerat tillsammans.
”Bra”, mindes Luna att hon hade svarat.
Det var bara någon sekund efter det som den kommit, den första kyssen. Ginnys läppar hade smakat kanelbullar den dagen, bara några få veckor in på deras femte årskurs.
Det var inte för mer än någon månad sedan, men det kändes som ett år i paradiset. Luna hade varit så rädd för att äta fel frukt och inte få vara kvar längre. Idag kände hon inte den oron, för med Ginny som låg i hennes knä, var allt underbart. Hon lät sina händer smeka utmed Ginnys ansikte. Över den fräkniga näsan och de rosenröda läpparna. Ginny betraktade henne leendes, vad Luna älskade när hon log så.
”Synd att vi inte får följa med”, sa Luna rakt ut till den blå väggen.
”Va?” undrade Ginny.
”Utflykten”, sa Luna. ”Det var ju ändå vi som planerade den.”
”Ja, det gör mig så jävla förb…” började Ginny.
”Men vi åker nästa år, honungspuff”, mumlade Luna.
”Honungspuffen vill åka i år”, muttrade Ginny som en trotsig sexåring.
”Jag med”, sa Luna och log drömskt in mot den blå väggen.

1976 (Sara)
Bellatrix såg belåtet på sin spegelbild.
”Läckert”, kommenterade den.
”Jag vet”, sa Bella och la på ett extra lager blodrött läppstift på de fylliga läpparna. Hon drog händerna över den svarta tajta klänningen, log ett bländande leende mot sig själv och slängde inbjudande håret över axeln.
”Partydags.”

Bella klev in i den mörka, rökfyllda lokalen och kände den tunga basen vibrera i hennes kropp. Det var inte många som skulle välja att gå själva till ett sånt här ställe, men Bella var en av dem. Nu när hennes man var bortrest ville hon ha lite kul, hon hade inte tänkt gå hem ensam. Hon tog sig in i den stora massan och började röra sig till musiken. Snart var hon omringad av killar som gjorde allt för att få hennes uppmärksamhet. Hon granskade dem noggrant, men blev föga imponerad. Bara för att leka lite dansade hon tätt intill en lång mörk kille, la en hand på hans axel, tryckte sig mot honom och tog sig sedan runt och styrde stegen mot bardisken. Hon trängde sig in, fick en drink och vände sig mot den person som satt närmast.
”Lucius Malfoy!” utbrast hon. ”Jag hade inte väntat mig att se dig här.”
”Bella”, sa Lucius och lyfte på ögonbrynen.

3 reaktion på “ASFNFD: Kapitel 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>