Dröm: Ett besök på månen

Natten till 2 september 2007

Inatt drömde jag om att folket åkte i en rymdraket till månen. Alla fick inte plats i raketen så på ditvägen fick jag åka utanför iförd en rymddräkt. När vi var där, jag minns att det var Annika, Paul, Karin, Adam, jag, Kalle och någon, så byggde vi i alla fall ett växthus för det hade alla andra som varit där innan oss också gjort. Det var tradition att bygga växthus när man var på månen. I vilket fall, när vi skulle åka hem hade vi på något mystiskt vänster helt plötsligt två raketer. I den ena fick det plats två, och jag vägrade åka i den eftersom jag fått åka utanför tidigare och i den andra skulle resten få plats. Paul och Karin åkte i den lilla raketen. Jag låg i en hängmatteliknande sak i den för vi skulle sova hela vägen och ha igång autopiloten. Annika låg i den andra hångmatteliknande saken. Kalle låg i en koj på ena sidan av rymdskeppet och någon låg i en likadan på andra sidan. Adam låg i samma hängmattesak som mig, typ mellan mina ben och med huvudet på min mage (och nej det var ingenting sexsistiskt med det). Han gav instruktioner till Paul som skulle starta vårat skepp först. Han skulle tydligen dra tre gånger hårt i ett snöre så att bränslet kom igång ordentligt och sedan tända på det eftersom det var stubintråden. Sedan skulle han gå ut och starta sitt och Karins skepp.

Sedan vaknade jag och somnade om, då var jag tillbaka på månen fast den här gången med min klass och vi samlade ihop träpinnar. som vi skulle ha som vandringsstavar för vi skulle elda upp allt annat som var av trä. Jag tyckte att det var slöreri med syret, men ingen lystnade på mig. Sedan eldade de upp de långa träpinnarna som vi skulle ha som vandringsstavar och jag hoppade på dem och släckte dem och skrek att de skulle vi ju inte elda. Då påpekade de att det bara var de tre första vi inte skulle elda, jag hade tydligen missat det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>