Teori om drömmar

Ja det här är ingen dröm, anledningen till att den ligger i den kategori som den gör. Jag funderade just på det här med drömmar och sådant. Ingen styr ju över vad man drömmer, men är det riktigt sant? Lite borde man kunna styra över det i alla fall. Fast jag antar att jag får svälja mina ord redan inatt genom att drömma något ytterst pinsamt som jag kommer skämmas över att ha drömt. Som den gången jag sa till Gustav att jag aldrig drömde sexdrömmar… fast tja, det jag drömde några nätter efter det var kanske inte det allra mest tillfredsställande. Speciellt inte när jag hade vaknat.

Det är väl något fel på mig som inte har vissa slags drömmar och som tror att man kan styra över de drömmar man har. Låtom oss säga att du är grymt förvirrad, din hjärna fortsätter ju att arbeta och reda ut problemen under natten, antagligen drömmer du om det. Så om du låter bli att vara förvirrad så kanske du inte drömmer om det. Som när jag var liten och hade en mardröm. Kvällen därpå var jag livrädd för att somna ifall jag skulle ha mardrömmen igen, då låg jag och mumlade ”Piff och Puff” för mig själv för att tvinga mig att drömma om dem. Jag antar att jag inte drömde om just Piff & Puff, men jag lyckades stänga mina tankar från mardrömmer och drömde inte den heller. Det är väl som den magi Harry fick lära sig, Occlumency. Lite kan man nog styra dem, men vad vet jag. Drömmer du mycket sexdrömmar? Kanske ska tänka på vad du gjorde precis innan du somnade i så fall ;) Jag tror i alla fall vad det beror på vad man har sin ”mind” inriktad på när man somnar.

2 reaktion på “Teori om drömmar

  1. Pingback: Rävöra » Blog Archive » Teori om drömmar

  2. Tim

    Eftersom man drömmer om saker som man känner till så kan man alltid styra dem på en eller annan nivå. Det finns massor av information om klardrömmande, eller lucid dreaming. När jag försökte med det så drömde jag att jag klardrömde. Läskigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>