Trollkarlsduellerna på boksläppet

Ungefär såhär fungerade det, i alla fall när jag duellerade mot andra. Det fanns vissa standardformler som användes om och om igen. Dessa var Expelliarmus, som oftast inledde en duell, den fortföljde sedan antingen med att motståndaren tappade sin trollstav eller skrek ut Protego. En annan formel som var väldigt vanlig var Stupify (eller Lamslå  på svenska), den användes i nästan varje duell. Det fanns en hel del vanliga formler som användes, men förvånadsvärt nog var Crucio en av de populäraste i duellerna och användes kontinuerligt. Den tillsammans med Expelliarmus och Tarantallegra var mina personliga favoriter i det som DN kallade för magiska enviger. Sectumsempra var också populär, men kom aldrig upp till den nivå i popularitet som den oförlåtliga tortyrförbannelsen låg på.

Rictussempra, Pertrificus Totalus, Imperio, Impedimenta användes också flitigt av de duellerande om än inte fullt lika mycket som de ovan nämnda. Ofta blev det tyvärr stopp i duellen då någon blivit utsatt för lamslagning eller kroppslåsning om man inte hade huvut försvara sig. Som vi alla vet så fungerar ju inte Protego mot de oförlåtliga förbannelserna. Där var man sårbar om man inte slängde sig ur vägen, någonting jag aldrig såg någon göra.

Hur många dog då? Avada Kedavra borde ju ha haft ihjäl en hel del av motståndet i trollkarlsduellerna tycker man. Detta bestämdes ganska tidigt att det var emot reglerna, ingen av de som jag eller folk runt mig duellerade med ansågs ha kraften att verkligen mena att döda någon av de andra. Jag skrek ändå ut denna formel i panik några gånger, då hände helt enkelt ingenting precis som vi antar att det skulle ha gjort i böckerna som när Harry försöker lägga Cruciatusförbannelsen på Bellatrix i femte boken.

Ett måste under duelleringen var formeln Finite Incantatem som satte stopp för pågående formler, för exempel lamslagna och kroppslåste personer låstes upp så. Personer utsatta för Sectumsempra slutade få mer skador när kastaren sa så. Även en bra motformel till dansförhäxningen och kittlingsbesvärjelsen. Jag uppfann i hela vevan en egen formel, information följer nedan. Observera att denna formel aldrig användes.

Syn-försämrings-formel
Effekt: Försämrar eller tar bort offrets förmåga att se.
Formel: Ögono utpeto
Utförande: Håll staven när offrets öga, säg formeln och skjut fram staven in i offrets öga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>