Dröm: Försvinnande mark och kräks

Drömd natten till 19/7 2007

Jag var på någon expedition med en kille och en tjej som jag inte kände. De var i alla fall ett par, de kanske hade en unge också, men inte med sig i alla fall. Vi skulle ta oss någonstans och vi gick på mark. Plötsligt kom ett vattendrag som vi var tvugna att ta oss över. Jag promenerade genom vattnet, det gick mig knappt till höfterna som högst. Paret var lite mer avvaktande. När jag klivit upp på andra sidan var där som ett kärr eller en mosse, det började sjunka undet mina fötter och jag hoppade tillbaka ner i vattnet. Paret som just klivit vi vattnet ropade på mig och pekade en bit bort. Där stod fem stycken trumpetformade köttätande växter som stack upp två till tre meter ovanför vattenytan. Paret kom fram till mig just som bottnen började försvinna under våra fötter, vi började springa bortåt och det blev djupare och djupare, och bottnen fortsatte rasa under våra fötter. Tillsist kom vi till fast mark som vi kunde klättra upp på, när vi kollade bakom oss såg vi att de höga trumpetväxterna nu bara befann sig ca tre decimeter ovanför vattenytan. Det vi hade kommit till var en stor klätterställning, typisk för en lekpark, fast mycket högre och så. Jag och paret var snabba upp i den eftersom att marken svikit oss förut. Jag hoppade och sprang mellan olika grejer i klätterställningen för att ta mig så långt ifrån utgångsläget som möjligt, jag var fortfarande helt övertygad om att någon övernaturlig makt jagade oss. Det hade gått mycket snabbare att springa på marken eftersom jag var tvungen att gå tillbaka vissa sträckor, fast på en annan nivå i höjd, men vis av erfarenhet tog jag hellre riskerna att kasta mig flera meter genom luften till olika grejer än att springa på en mark som försvann under mina fötter.

Senare drömde jag någonting som handlade om bebisar. Jag hade en bebis som skulle kräkas, för då mådde den bra (ungefär som det med att man ska få bebisar att rapa). Bebisen kräktes ner mina kläer och det var äckligt. Jag fick plötsligt brottom iväg till något i en liten rally-bil som såg ut som en leksak och bad någon (som senare visade sig vara Adam) att byta blöja och mata bebisen med välling medan jag fixade vad jag skulle fixa. När jag åkt omkring lite i den där bilen kom jag fram och träffade Ingrid, där var också Adam och jag frågade honom varför han inte gjort som jag sagt åt honom och matat och bytt på bebisen. Han svarade något i stil med att han inte haft lust till. Jag blev arg på honom, men hann inte vara arg speciellt länge eftersom jag vaknade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>