Dröm: Virvelvind rasar kristendomen, fallande hus får den att återuppstå

Drömd natten till 13/7 2007

Jag och Annika var i New York. Vi bodde på ett berömt hotell på en av de översta våningarna. Jag skulle gå ut på promenad och gick kanske hundra meter från hotellet, det var på en bro, och satte mig där på en bänk. Plötsligt var det en tvskärm, fast det var en journalist som stod framför mig och berättade om en hemsk hurricane som svepte över världen. Jag kollade bort mot horisonten och fick se en hög, men inte så bred virvelvind komma farandes genom en kyrka. Den raserades och jag tog det som en symbol för att kristendomen rasade. Virvelvinden fortsatte och svepte precis förbi mig, men inte så jag blev medsliten och rasade hotelet som jag och Annika bodde i. Jag fick panik, Annika var ju kvar där inne, hon skulle ju dö! Jag såg henne falla och landa på trappan, studsa en gång och landa nedaför den. Jag sprang fram till henne, då reste hon sig upp.
”Du lever!” utbrast jag.
”Det var väl ingen fara, jag ramlade ju bara på trappan”, sa Annika.
”Det här måste vara ett bevis på att Gud finns”, babblade jag på. ”Men vad har hänt med folket, the hurricane drar ju genom hela världen.”
Vi antog att de med säkerhet inte hade överlevt, men vi vägrade ge upp för det och började ta oss hemåt för att se om de var oskadda.

En reaktion på “Dröm: Virvelvind rasar kristendomen, fallande hus får den att återuppstå

  1. Hannicon

    :P Låter som jag det. Du drömmer spännande. Undrar om orkanen har en symvolisk innebörd – typ svårigheter som drar genom livet. :P Gott att vi båda överlevde. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>