Utseendefixering?

Varför är folk så utseendefixerade? Såg just en rubrik på en blogg på Ungdomar.se som sa ”Säg inte att ja e smal när ja inte e de”, och jag läste de första raderna. Helt sjukt, ingen skulle väl säga att hon var smal om hon var fet heller?! Jag förstår inte varför folk bryr sig sådant, ingen annan tänker på att man kanske har större lår än fotomodellen i tidningen än en själv. Hur svårt kan det bara vara att acceptera sig själv? Man behöver inte gilla det, bara acceptera det. Det kan ju inte vara så svårt att se sig själv i spegeln och vara tillräckligt nöjd med vad man ser för att låta det vara så? Så man slipper dränka hela ansiktet i smink och raka av hår från diverse kroppsdelar. Det händer att jag kan se mig själv i spegeln och tänka ”Fy fan vad ful, men whatever…” sen om någon annnan kommenterar att man är ful är inte så roligt, men det händer nästan aldrig. Ingen kommer fram och talar om för en att man är fulast i universum bara för att man inte hann sminka sig på morgonen. Jag blir så arg >.<

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>