Matteprov

”Pluggar” till matteprovet imorgon. Kapitel 1, MaC. Jobbigt, men inte svårt. Skönt att Gunn hjälpte mig i lördags, nu har jag fattat en aldeles ny sak, och jag kände mig så duktig när jag förklarade för Julia (tyvärr fattade hon snabbare än mig). Men jag var ganska seg under lördagen, och var hälften så bra på mattre som normalt kändes det som (eller så berodde det på att man kände sig smått underlägsen).

p( x ) = k( x + 3 )( x – 2 )
p( 0 ) = -18
-18 = k( 0 + 3 )( 0 – 2 )
-18 = -6k
-18/-6 = k
3 = k
p( x ) = 3( x + 3 )( x – 2 )
Jaha och det där är
vad jag håller på med nu då.

.

.

.

.

.

.

.

Pratade med Gunn idag, skönt. Han gick och la sig precis nu… Godnatt.

Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>