Känna sig uppskattad

Är det någonting mina vänner är bra på så är det att få mig att känna mig uppskattad. Som när Michan sa att jag lyckades vända det att hon inte hade något liv, till något underbart. Eller då Ingrid sa att jag alltid fick henne att bli glad. Eller på dansen när någon kommenterade ”du ser alltid så glad ut”. Eller då jag folk uppriktigt talar om att de uppskattar något man gör eller gjort. Eller då Gunn sa att han älskar mig (jag grät då).

Det är fantatiskt vad som kan hända. Folk borde få höra det oftare, jag vet hur det är att nästan aldrig få höra det. Jag vet hur underbart det är att faktist höra det. Känna att man är älskad. Höra att man är älskad och uppskattad. Det är ett måste för att jag ska hållas levande, det är det jag lever på. Min livsdrog. Utan den tynar jag sakta men säkert bort till ingenting. Jag älskar dig är tre ord som är så fruktansvärt enkla att uttala, men så mycket jobbigare att säga. Till en vän som behöver höra det, säg det. Jag älskar dig är så svårt att säga vissa gånger, hur ycket man än vill. Jag vet, jag brukar ofta bli stum just vid de ordvalen. Jag vet att jag (och många andra) behöver höra att de är älskade och uppskattade ofta. Slösa inte med orden till en vardagsrutin, säg dem med känsla och mena det. Annars kan man inte slösa med kärlek.

Jag älskar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>